Pienoismallit.net

JagdPanther Late

Eastern Front, 1944

Pitkästä aikaa uutta mallia sivustolle. Tällä sivustolla näitä jahtipanttereita ei vielä olekaan kovin montaa, joten korjataanpas tilannetta hiukan. =)

Dragonin pakkaama malli oli osiltaan taattua dragonin laatua. Kokeilin tähän projektiin ensimmäisen kerran Griffon Modelsin metalliosapakettia No. L35029, jossa tuli kaikkea lokasuojista työkalujen pidikkeisiin ja tulipa tuo varusteputkilokin kyljessä metalliosana. Tämä etsipaketti lisäsi aika roimasti haastetta, mutta selvisin kunnialla loppuun asti. Dragonin omia metalliosia ei tässä paketissa ollut kovinkaan paljon. Telat ovat tietenkin friulin paketista mutta sarjan mukana tuli myös aivan pätevät magic tracksit.

Maalauksen tein vallejon model aireilla perinteiseen kolmivärikaavioon. Kaavion tein ohjeiden mukaan, tai ainakin suurinpiirtein, mutta ohjeista ei käynyt ilmi, mihin yksikköön vaunu kuului. Filtteröinnit tein migin valmislitkuilla ja muut pintakäsittelyt öljyväreillä, emaleilla ja akryyliväreillä. Kura/pöly on vallejon pigmenttejä mutta käytin myös lifecolorin tensocrom pigmenttejä ruiskulla suihkuttaen.

Alusta on tehty hiekka- ja ruohosirotteista, sekä sekalaisilla maaleilla ja pigmenteillä höystetty. Viimeistely jättää vielä toivomisen varaa, mutta asia korjaantunee tulevaisuudessa. Pitänee joskus tehdä iso dioraama jollekin panzerille. =)

Kritiikkiä otetaan vastaan ja pyritään ottamaan opiksi. Ja sitten eikun Elefantin kimppuun.

Kommentit

Asiallisen näköinen Jagdpanther. Ainoa meikäläisen silmään ottava juttu on tuo roinalootassa oleva kirkkaan muovin näköinen juttu. Onko se Dragonin esitys kolonnavalosta? Itse pidän juurikin tähän tyyliin hillitysti vanhennetuista vaunuista,jotka eivät ole uineet kattoa myöten kurassa. Pääsevät Jagdpantherin kauniit muodot paremmin oikeuksiinsa :D
Kiitos kommentista. Joo tuo roinalootan muovin pätkä on Dragonin käsitys "lampusta". Oli kyllä lähellä, että olisin jättänyt sen kokonaan pois, mutta olisiko ideoita voisiko sitä jotenkin parennella vielä??
Maalaamalla tuota voisi saada parannettua. Yritä löytää jostain kuva oikeasta valosta. Käsitykseni mukaan siinä pitäisi olla 4 pientä aukkoa,joista näkyvistä valoista perässä ajava voi arvioida etäisyyden. Olikohan se niin,että perässä tulija näkee 2 valoa,kun etäisyys on sopiva.
Löysin pari kuvaa missä tuo lamppu on juuri niin kuin kuvailit sitä. Pitänee maalailla se oikean näköiseksi tai sitten poistaa se kokonaan. Riippuu siitä laiskottaako. =)
Kokonaisuutena hyvännäköinen katti, pikku kauneusvirheenä pakoputket ovat avaamatta.
Komea kissa, etsiosilla saa kummasti näyttävyyttä ja aitoutta malliin. Maalaus on onnistunut mukavasti, tosin pientä chippailua olisi voinut tehdä tai sitten kuvista ei näy. Mukavan hillitysti säistetty, kaikinpuolin komea. Friulit tuo telastoon mukavaa raskautta ja raudan makua;)
Kiitos kommenteista tähän asti. Jarnolle: Chippailua on mallissa jonkin verran. Tein niitä todella varovaisella kädellä tai jospa kissa ei ole vielä päässyt näyttämään kynsiään kahinoissa tarpeeksi. =)
Tomi Eloranta kirjoitti:
Kokonaisuutena hyvännäköinen katti, pikku kauneusvirheenä pakoputket ovat avaamatta.
Noissa pakotputkissa on oikeassakin vaunussa tuollaiset putken poikki menevät osat. Tosin nuo pienemmät putket on avaamatta.
Vallan mainio jahtikissa! Olisiko kuitenkin noi telat pitänyt olla hieman kiiltävämmät kulutuspinnoilta ja samalla likaisemmat noin muuten? Kansallisuustunnarit? No, makuasia ja malli on oikein hieno!