Pienoismallit.net

Gneisenau

Gneisenau valmistui 1936 ja pääsi tositoimiin vuonna 1938 - 39. Maalasin tämän alkuperäiseen väritykseen, joka oli koko lailla harmaa vesilinjan yläpuolelta. Rungon camoväritykset tulivat tietääkseni vasta 1940 kun alus sai kylkeensä torpedon ja korjausten jälkeen se maalattiin uudelleen. Laiva upotettiin 1945.

Sarja oli laadultaan hyvä, jotain outouksia tosin löytyi kansirakenteista. Mm. päämasto oli väärässä paikassa / puuttui, ja muuta vastaavaa. Maston laitoin paikalleen, muuten rakentelin suoraan laatikosta.

Jäämeren pauhut on väsätty akryylimassasta, maalattu ruiskulla ja sivelty Vallejon Stillwaterilla. Alustan koko on noin 17 x 12 cm.

Kommentit

Tyylikäs malli. Pohja on todella nätti ja malli tehty huolella, loisto suoritus tuohon mittakaavaan.
Tyylikkään viimeistelty kokonaisuus. Vesi onnistunut hienosti.
Juke 26.4.2010 20:17 Vastaa lainauksella
Moi,

kerrotko hieman tarkemmin tuosta veden tekemisestä? Olen itse vastaavan vesiprojektin edessä ja tuo näyttää hyvältä ja voisi sopia minullekin. Sivelit Still Waterilla? Ihan niinkuin maalaisit vai? Miten muotoilit aallokon? Kaikki kiinnostaa.
Antti K 26.4.2010 20:59 Vastaa lainauksella
Juke kirjoitti:
kerrotko hieman tarkemmin tuosta veden tekemisestä?
Käytin massana prismasta ostamaani akryylimassaa (RK akryyli), tavaraa myydään tollaisissa putkiloissa jotka puristetaan pistoolilla. Hinta oli huikeat 3 e / 310 ml. Ei ehkä paras mahdollinen valinta tähän tarkoitukseen, kuivuminen kestää pari päivää (riippuu paksuudesta) eikä aine kovetu jäykäksi vaan jää silikonimaiseksi.

Itse veden teon aloitin levittämällä massaa noin 5 mm paksuudelta alustalle, tasaiseksi pinnaksi jota sitten aloin muovaamaan mm. jäätelötikulla. Myös siveltimen toinen pää osoittautui käteväksi työkaluksi (ei siis se sutipää). Aluksi päätin mistä päin tuulee ja tein peruspiirteet aalloille "nostelemalla" massaa kohdista joihin tulisi aaltojen harjat, ja vastaavasti painemalla alas toisaalla. Massaa kannattaa kastella aina välillä jotta saa tasaisemman pinnan (jos sellaisen haluaa). Tein sellaisia maininki -tyylisiä ja annoin kuivua hetken jolloin pintaan tuli ohut nahka. Nahoittumisen jälkeen otin käyttöön pätkän rautalankaa jolla nypein aallon harjalle "kuohuja".

Parin päivän päästä leikkasin veitsellä reunat suoriksi (aine on tosiaan pehmeää) ja maalasin pohjan valkoiseksi. Sitten aloin ruiskuttamaan Vallejon dark sea blue -maalia pintaan niin että vain aallonharjoista pilkisti läpi valkoista, aallon pohjat maalasin tummemmaksi jotta tulisi kontrastia. Sitten tuputtelin siveltimellä hieman valkoista maalia vielä harjoille.

Lopuksi sivelin still wateria pintaan ehkä 1 mm kerroksen, minkä olisi voinut kyllä tehdä myös lakalla. Lopputulos olisi ollut ehkä parempi, nyt vesi mielestäni kiiltää liikaa mittakaavaan nähden.

Siinä se pähkinänkuoressa, en nyt muuta tule mieleen:)
Todella hienosti onnistunut pikku pikku skaalan laiva. Itse saman laivan rakentanut, alusta on komea ja vesi on mukavan eläväistä. Mukavasti olet saanut tuohon laivaan elävyyttä, loisto työtä.
Ei ole liian kiiltävää vettä, komean näköistä.
Jope L 27.4.2010 15:16 Vastaa lainauksella
Jep tuo vesi on minustakin onnistunut loistavasta eikä ole liian kiiltävää. Kirkaassa auringonpaisteessa vesi heijastaa varsin paljon valoa takaisin. Olisiko tuossa makrokuvassa pitänyt käyttää saksalaista eurokolikkoa:p
Oikein piti katsoa usseenpaan kertaan toi mittakaava. Vau! Veteen kiinnitin huomioni, koska se näytti niin aidolta heti ensisilmäyksellä. Vitonen ja pöllö ohtaan! Miten ihmeessä noin pienestä saa noin aidon tuntuisen!? No, taidoilla tietty. Kiinnostaisi, käytitkö esim. luuppia kasatessasi?
Antti K 30.4.2010 15:18 Vastaa lainauksella
Seppo Valjakka kirjoitti:
..käytitkö esim. luuppia kasatessasi?
En käyttänyt luuppia, pinsetit ja kohtalaiset hermot riittivät tällä kertaa. Malli on onneksi sen verran yleispiirteinen että osat ovat vielä suhteellisen mukava napsautella paikoilleen. Muuten nämä 1:1200 mallit ovat kyllä mielestäni turhan pieniä ja hermoja raastavia, joten eiköhän nämä saa nyt riittää.. Tosin on mukava palata taas isompaan skaalaan, kun on näperrellyt näiden minipaattien kimpussa.

Kiitos kommenteista kaikille!