Pienoismallit.net

San Francisco II

Nyt se on vihdoin valmistunut. Aloitin San Francisco II:n rakentamisen 19.2.2010 ja tänään se sitten valmistui.Tekemiseen kului aikaa yli kaksi kuukautta, päivässä keskimäärin 3 - 4 tuntia, joten voi arvioida tekemiseen käytetyn ajan olevan noin 230 tuntia. Tämä laiva oli tekemistäni AL:n laivoista ehdottomasti työläin ja vaikein. Hankalimmat vaiheet olivat mielestäni kylkilankutus ja köysistön teko. Köysistön teon ohjeet eivät meinanneet aueta minulle ollenkaan, välillä tuntui, ettei niistä ota selvää vanha erkkikään.

On ollut mielenkiintoista seurata saman laivan rakentamisen blogia, olisin voinut saada siitä hyviä vihjeitä omaan työhöni, mikäli aikatauluni olisi ollut toinen. Nyt aloitetaan kesätauko ja palataan mahdollisesti syksyllä asiaan uuden projektin merkeissä.

Kommentit

En itse ole perillä näistä purjealuksista,mutta erittäin hieno malli.Oliko tällaisissa oikeasti kullattuja tykkejä ,herää kysymys ?
Erittäin hieno takilointi. Hyvin on vanha Erkkikin lopulta onnistunut. :) Eipä liiemmin napinoita tule täältä, tuo tykkiasia minuakin askarruttaa, teidän puumaestrojen laivoista kun yleensä löytyy messingin/kullan värisiä tykkejä, ja meitä muovisarjalaisia ohjeet opastavat aina gunmetal/black-suuntaan. :)
Olette molemmat aivan oikeassa, eivät tykit alunperin varmaan oleet kullattuja, eivät edes messingin värisiä, olen ehkä noudattanut liikaa sarjan valmistajan ohjeita. Pannaan harkintaan tykkien värin muuttaminen.
Henkka H 25.4.2010 01:18 Vastaa lainauksella
Nopea on ollut tekemisen tahti, mutta on se vaan hyvännäköinen. En ole minäkään mikään purjealus spesialisti, mutta tällaista mallia katselee mielellään ja pitkään. Tämä on nyt tällainen maku asia, mutta minua eivät nuo tykkien värit häiritse. Ne vaan jotenkin sopii tuohon kokonaisuuteen. Tokko nuo aluksetkaan noin kirjavia olleet.
Tarkoitan siis eri puulaatujen nyansseja.
Nätti se vaan on, onneksi olkoon.
Nämä Artesania latinat ja Mantuat ovat enemmän koristemalleja kuin esikuvanmukaisia puulaivamalleja. Siitä johtuu myös tuo messinkiosien ja erisävyisten jalopuiden runsas suosiminen. Niinkuin Kauko tuossa totesikin, niin ohjeistukset varsinkin takilan osalta ovat useasti puuttelliset, tämäkin johtunee mallien koristeluonteesta. Sarjat on suunniteltu enemmänkin käsityöartesaanien toimesta, historiallinen esikuvanmukaisuus ja realistiset materiaalit on ollut toisella sijalla.
Jos haluaa tehdä malleista realistisempia, joutuu messinkiosat tummentamaan ja puut petsaamaan ja maalaamaan oikeampiin sävyihin. Myöskin takiloinnit sekä kansilaitteet kannattaa aina varmistaa joistakin alan lähdeteoksista.
Yksi laivamallirakennuksen tyylilaji kuitenkin tämmöiset dekoratiivimallit on, ja erityisen suosittu juuri välimerellisissä maissa.
Hyvin tehty malli lajissaan. Galeonit ja karavelit latinalaispurjeineen sekä pullukanmuotoisine runkoineen ovat aina hauskan ja näyttävän näköisiä malleja.
J Akke 25.4.2010 11:46 Vastaa lainauksella
Hienostihan se on kasaan mennyt vaikka ongelmia on matkalla varmaankin ollut, noiden puutteellisten ohjeiden takia. Jos jostain pitäisi napista nii kuvien tarkkuus on aika huono eikä kunnolla pääse tutkailemaan yksityiskohtia, no ainakin isomaston alapuolella oleva tykkiluukku on pikkaisen liian edessä kuuluisi olla taaempana eli keskilinjassa alemmalla tasolla olevien kahden viimeisen tykkiluukun kanssa (eli ikäänkuin niiden välissä), ja noissa (dead eys) on narut menneet pikkaisen sekaisin, toi takilointi on ihan oma maailmansa näissä purjelaivoissa ja se on ihan looginen, mutta vaatii muutamien opuksien hankkimista ja opiskelua jos sen meinaa saada oikein tehtyä, niinkuin tässäkin laivassa kuvat ja ohjeet poikkeavat melkoisesti toisistaan, kuvissa on enemmän blokkeja ja köysiä kuin ohjeissa. Ja jos oikein huomasin niin sinultakin puuttuu muutama köysi noista etu ja isomaston purjeista, eli ne köydet millä purjeet saa reivattua ylös, voin toki olla väärässäkin.

Itsekkään en ruvennut tykkejä maalaamaan vaan jätin ne messingin värisiksi, kyllähän ne oikeesti mustaksi kuuluisi maalata, mutta komian ja ryhdikkään aluksen olet aikaiseksi saanut ja laitahan seuraavasta projektista blogi pystyyn.
Olen pahoillani kuvien puutteellisesta tarkkuudesta, yritän jatkossa parantaa niiden laatua. Saatat olla oikeassa joidenkin köysien puuttumisesta, kerroin jo aiemmin ongelmistani ohjeiden suhteen. Tarkistan vielä kerran asian. Tutustuisin mielelläni tarkemmin purjelaivojen takilointiin, mutta en oikein tunne alan kirjallisuutta, ottaisin mielelläni vastaan vihjeitä hyvistä kirjoista.
J Akke 25.4.2010 19:15 Vastaa lainauksella
Tällä opuksella pääsee tosi pitkälle:Ridding period ship models, kirjoittanut:Lennart Pettersson löytyy ainakin bookplussasta eikä hintakaan päätä huimaa noin 25€, kannattaa ehdottomasti hankkia jos noita laivoja kasailee.Vaikka kirja on englanninkielinen niin siinä on enemmän kuvia kuin tekstiä ja silleen aika helppotajuinen, mutta esim englantilainen juokseva takilointi on pikkaisen erilainen kuin esim, espanjalainen ,ranskalainen tai amerikkalainen, mutta nekin on siinä opuksessa kuvin näytetty. Toisaalta tämä san francisco on valmistunut vuonna 1588 ja sen aikaisten alusten takilointi on ainakin itselleni arvoitus, en tiedä itsekkään olenko sen väärin tehnyt, kun tein sen ton opuksen avulla ja se on enemmänkin suunnattu tuohon 1700-lukuun.
Eri vuosisadoilla (1500 - 1700) rakennettujen laivojen takilointi- purje- ja runkorakenteiden ym. yksityiskohdista on olemassa useitakin hyviä lähdekirjoja. Akken mainitseman kirjan lisäksi monipuolisen kuvan eri aikakausista antaa esimerkiksi HISTORISCE SCHIFFS MODELLE, jonka on kirjoittanut WOFRAM ZU MONFIELD (ISBN 3-572-00847-6). Kyseistä kirjaa taisin mainostaa jo Gallerian Korvetti-mallin yhteydessä. Kyseisessä kirjassa on yli 100 valokuvaa malleista ja lisäksi 3300 teknisiä yksityikohtia käsittelevää piirrosta. Itselläni on työn alla pienen englantilaisen Galleonin malli vuodelta 1588 mittakaavassa 1:200. Puolen tusinan työn alla olevan mallin ohessa on myös nykyaikainen kolmimastoinen kuunari, jonka takilointi on luonnollisesti erilainen kuin vanhemmassa aluksessa. Vaikka aikaero on suuri, niin samat takiloinnin perusperiaatteet pätevät kummassakin aluksessa. Kannattaa vilkaista myös aloittamaani keskustelua puisten pienoismallien rakentelusta, johon osallistui joukko aiheesta kiinnostuneita harrastajia joiden kommentit antavat lisävalaistusta aiheeseen. Keskusteluissa esiin tullut "Wanhat laivat sivusto" antanee myös vinkkejä jatkorakentelua ajatellen.
Ville T 12.12.2010 22:33 Vastaa lainauksella
Hieno laiva, ei voi muuta sanoa!

Tykkien väriin sen verran, että yleisimmin tykit tehtiin pronssista aina 1750-luvulle asti (pronssitykkiin saatiin sileämpi putki kuin rautatykkiin = tehokkaampi), ja itse asiassa espanjalaiset käyttivät pronssitykkejä vielä 1800-luvullakin. Joten vähän nuo kanuunat kaipaisivat tummempaa väriä pintaansa.