Pienoismallit.net

Gloster Gladiator Mk.I

Flygflottilj 19 "A" 1940

Talvisodan sytyttyä Ruotsalaiset tulivat apuun vapaaehtoisista kootulla lento-osastolla. Se siirettiin pohjois-Suomeen jonne ei omia joukkoja riittänyt. Osasto koostui 12.Gladiator hävittäjästä sekä 4.Hart pommittajasta.
Laivue 19 lensi 464 sotalentoa 10.1.40-13.3.40. Viholliskoneita tuhottiin 11 kpl, omat tappiot olivat 2 Gladiatoria ja 3 Hartia. Lentäjistä 3 sai surmansa ja 2 joutui sotavankeuteen.

Itse malli meni ihan mukavasti kasaan. Eduardin etsi satsilla sai pieniä yksityiskohtia lisää. Maaleina käytetty Xtra colorin värejä. Siirtokuvat olivat onnetomia joten ne on kerätty varastokansiosta.

Kommentit

Komean Gladiatorin olet rakentanut. Takilointi on onnistunut mahtavasti.
Pienet yksityiskohdat kruunaa mallin. Takilointikin onnistunut. Tätä passaa katsella. Neljä pojoa.
Varsin katseenkestävä Gelli. Hillitty säistys miellyttää silmää, eikä jäljessä ole muutenkaan valittamista.
Nätti malli kyllä,paljon hienoja yksityiskohtia.Takilointi näyttävän näköistä.Olisi kiva tietää,mitä materiaalia ovat ? Säistys on myös hyvin onnistunut.
Näppärän näköinen malli. Niinkuin edellä on todettu, takilointikin oikein mallikas. Mitähän materiaalia käytit? Eikös ruotsalaisilla ollut jotkut omat tunnukset? No, hieno joka tapauksessa!
Esko Rusi 15.4.2010 20:50 Vastaa lainauksella
Käytin takiloinnissa Gold Zack merkkistä elastista lankaa. Helppoa venyttää kireäksi ja ohuemmaksi kun maalikerros tekee kuitenkin paksuutta hieman lisää. Suksissa olevat "langat" ovat ohuesta sähköjohdosta, (heikkovirtapiuhaa). Eduardin etsisetti oli hyvä hankinta,vaikka mallin hintaan tuli noin kolmannes lisää. Esim.ohjaamo on 80% etsejä. Moottori oli perusmallissa hyvä,jopa pakosarjat mukana.
Tarkoittikohan Seppo näillä Ruotsalaisten omilla tunnuksilla maalauksia joilla peitettiin hakaristit kun koneet siirtyivät takaisin kotimaahansa. Näistä tunnetuin on varmaan pääkallo joka kuului F koneeseen. Tähän A koneeseen olisi kuulunut pirunpää ja tekstit: Perkele ja Satana.
Asiallisen näköinen malli erittäin kiinnostavasta aiheesta. Siististi olet rakentanut ja takiloinut. Hieman urputan tuosta vasemmanpuoleisesta taaemmasta rungon ja siiven välissä olevasta tuesta (Cabane Strut, mikä lie suomeksi), se on kaarella.
Seuraavaksi sitten suomalainen GL nelivärikaaviossa ihailtavaksi?
Hienosti on takiloitu ja peruskoonta on hyvä. Hyvin tehty malli.

Sitten muutama huomio, joka minusta vaatisi hienosäätöä. Ensiksi kone on MK I, joten rungon konekiväärikuhmut ovat keskemmällä paneelia, kun ne kakkosessa ovat paneelin etureunassa, kuten tekemässäsi mallissa, lisäksi kuhmuja on kaksi iso ja sen alla pieni. Toinen huomio koskee pohjan sinistä, jonka tulisi olla sinisempi.
Esko Rusi 23.5.2010 16:01 Vastaa lainauksella
Kiitos kommentista Perttu. Teksti osuus on korjattu. Nuo konekiväärikuhmut saavat jäädä seuraavaan malliin. Oli näköjään I ja II välillä muitakin eroja kuin potkurin lapojen lukumäärä ja moottorin alapuolella oleva ilmanotto.
Kiitos kaikille kommenteista,aina oppii jotain uutta seuraavaa koitosta varten.