Pienoismallit.net

Old Crow

Tank mkI

Uuden teknologian (ja pakokaasujen) antamassa voiman tunnossa Old crown miehistö haastaa itsensä luonnon…tosin puihin meni tällä kertaa.
Näin lauantaina "Diorama ideoita" ketjussa Petri Ryhäsen (www.pienoismallit.net/keskustelut/viesti/89931/) postaaman kuvan enkä voinut vastustaa sitä, tässä lopputulos.
Maaleina käytin valleota ja tamiyan tuotteita, vesi syntyi valleon still waterista. Maaston muodot styroxsista sekä oiva siloitteesta. Maalattu/lakattu siveltimillä.

15.04.2010

Kivireunus on saanut väriä pintaansa sekä jättilehdet korvattu pienemmillä, pakko myöntää, ainakin omaan silmään näyttää paremmalta. Kiitoksia kaikille kritiikistä ja ehdotuksista.

Kommentit

On muuten hieno. Tankki todella onnistunut ja en kyllä löydä alustastakaan moittimista. Valkoine tausta ärsyttää, jokin pehmeämpi väri parantaisia kuvia.
Vaunu on hieno ja taidolla vanhennettu. Maastosta pientä naputusta: Lehdet ovat järkyttävän suuria mittakaavaan. Reunoilla olevat kivet ja lehdet maalaisin. Vaikuttaa paljon lopputuloksen realistisuuteen. Noin yleisesti ottaen kaikki luonnosta kerätty kannattaa mielestäni aina maalata.

Ruohikossa on mukavasti sävyeroja ja ojakin on hyvä. Tämä on tietty makuasia, mutta puualusta olisi mielestäni tyylikkäämpi tummalla petsillä.

Alusta on ehkä aavistuksen suuri pelkälle vaunulle. Mukaan sopisi hyvin 2-3 figuuria…
Petri Kovanen kirjoitti:
Alusta on ehkä aavistuksen suuri pelkälle vaunulle. Mukaan sopisi hyvin 2-3 figuuria…
Toisaalta alusta voisi olla suurempikin, jos haluaisi vielä paremmin vangita esikuvana olleen valokuvan fiiliksen siitä, että vaunulla on onnistuttu törmäämään juuri siihen koko pellon ainoaan puuhun.

Mikko
Mikko Pietilä kirjoitti:
Petri Kovanen kirjoitti:
Alusta on ehkä aavistuksen suuri pelkälle vaunulle. Mukaan sopisi hyvin 2-3 figuuria…
Toisaalta alusta voisi olla suurempikin, jos haluaisi vielä paremmin vangita esikuvana olleen valokuvan fiiliksen siitä, että vaunulla on onnistuttu törmäämään juuri siihen koko pellon ainoaan puuhun.

Mikko
Joo onhan se näinkin. Omat ukot olis varmaan varoittaneet vaunumiehistöä edessä olevasta puusta :-) Figuurien kanssa tämä dio herättäisiä kysymyksiä… Elleivät sitten elekielellään olleet yrittämässä estää tilannetta.
Kiitoksia kaikille kommenteista ja palautteesta. Pakko myöntää, nuo lehdet ovat isohkoja, pitää siis pilkkoa niitä pienemmiksi. Kivireunusta on sävytetty pigmenteillä terästetyllä mattalakalla, mutta tuskin pieni värihuuhtelu pahaa tekee, kiitos vinkistä. Taitaa olla vanhan ammatin varjopuolia tuo että olen ihastunut paljaaseen puupintaan, pitää joskus kokeilla tuota petsaamista, vaikika se onkin kerettiläistä toimintaa ;). Figuureja kerkesin jo tähän mallaillakkin, mutta minusta se alkoi taas tulla ahtaaksi ja vei mielestäni tuon esikuvan fiilistä pois.
No tämähän valmistui nopeasti, kuva aiheesta ilmestyi keskusteluun 4 päivää sitten! :) Erityisesti maastoa pidän todella onnistuneena (poislukien nuo jo mainitut liian suuret lehdet ja kivireunus). Muuten tuossa on kaikki kohdallaan. Värisävyt ovat todella hyviä, ja tuo kurainen oja tms. erittäin aidon näköinen. Myöskaan vaunusta ei löydä valittamista. Lisää tällaisia!
Kiitoksia, kiitoksia. Pitää tosiaan korjailla nuo lehdet pienemmiksi, taisi iskeä vauhtisokeus tätä tehdessä :). Ja minusta kun tuo kivireunus oli loistava idea, ei vaan, tottahan tuo on että nuo aidot kivet nousevat liikaa esille, pitää jalostaa ideaa vielä vaikkapa pistämällä maalikerros kivien päälle kuten jo ehdotettiinkin.
Telaketjut näyttävät varsinkin edessä oudoilta, koska niiden kuuluisi kulkea "pyöreää linjaa" tekemättä tuollaista kulmaa kääntyessään takaisin päin. Muuten eipä oikeastaan lisättävää kollegoiden kommentteihin.
Teleketjut piti pilkkoa palasiksi, Airfixin "vinyyli" oli niin jäykkää ettei sitä saanut taipumaan oikein millään, lisäsäväyksen telasulkeisiin antoi se, että edes pikaliima ei meinannut olla tarpeeksi pitävää tavaraa noiden kiinnittämiseen. Meinasi päästä pari kirosanaakin niitä viritellessä.
Kaiken kaikkiaan komea on dio. Vaunu on omaan makuun liian ruostunut.
Kiitoksia, tekemällä oppii, seuraavassa kokeillaan taas jotain uutta. Ruostetta käytin omasta mielestäni säästeliäästi, mutaa kuvaavia paakkuja kyllä viljelin runsaastikkin.
T.L. 14.4.2010 21:01 Vastaa lainauksella
Tankille 2,5 ja maastolle 3,5. Itse rakentaneena ko mallin, suosittelen Locktiten pikaliimaa, joka on erikoistunut kumille ja muoville… Nyt en lähde työautoa penkomaan, mutta sellainen "pommi" on olemassa joka nuokin telat saa taipumaan realistisesti, ilman katkaisua. Vitos kuvassa telojen sauma ottaa pahasti silmään. Noin ruosteisia nuo pelit eivät olleet koskaan (Elinkaari lyhyt). Hieno dio silti hienosta kuvasta.
Kiitoksia, täytyy kokeilla ensi kerralla, jos vielä vastaaviin teloihin törmään niiden pehmittämistä jotenkin.
Kovin ruosteinen peli ei ole mielestäni tämäkään, nuo pinnassa olevat epämääräisen ruskeat paakut yrittävät kuvata roiskunutta mutaa, ilmeisesti ei kovin onnistuneesti :).
Dioraamassa on hauska idea, kaverit on saanut ajettua ainoaan puuhun mitä joen varressa kasvaa. Pari miehistön jäsentä pudistelemassa päätään tai huutamassa kuskille olisi hieno lisä :)

Maastossa ei mielestäni suurempaa vikaa ole noita lehtiä ja kiviä lukuunottamatta, mitkä jo mainittiinkin. Tankki on hyvin onnistunut, tarpeeksi vanhennettu ensimmäisen maailmansodan länsirintaman mutavelliä ajatellen. Mittakaavan huomioiden mielestäni oikein onnistunut työ.
Pernax 14.4.2010 22:16 Vastaa lainauksella
Omasta mielestäni onnistunut kokonaisuus. Tankki sopivasti vanhennettu ja alusta siisti. Taisivat tankit sotkeentua suuren sodan aikoihin aikalailla, kun asemasodan aikana tykistökeskitykset sotkivat maat suht nopeasti kynnöspelloiksi. Tosiaan tuo 5 kuvassa pomppaa silmään tuo telojen kantikkuus. Mutta muuten siisti malli.
Kiitoksia kommenteista, otankin tänään työnalle nuo ehdotetut parannukset, eli uudet lehdet nurmelle ja luonnollisesta kivipengermästä tehdään hiukan luonnottomampi :) Pitää samalla katsoa josko noille teloille saisi tehtyä mitään, tai sitten vaihtaa kuvat vain sivuilta ja päältä otettuihin :D
Yksinkertainen ja hieno. Eli ei mitään ylimääräistä härpäkettä. Nyt katse kiinnityy itse vaunuun ja toimii. Todella kaunis. Nelkku.
Kiitos :)
Päätään voi lyödä muuallekin kuin Karjalan mäntyyn. Uusilla, pienemmillä lehdillä parempi.
Muutoksilla parani huomattavasti :-)

Ja ruohikko on tosiaan helkutin hyvä!
SS 4.1.2012 12:36 Vastaa lainauksella
Olen nyt selaillut tätä saittia pari päivää, koska eksyin harrastuksen pariin vähän aikaa sitten heräteostoksen kautta, ja tästä diosta on tullut nopeasti yksi suosikeistani. En ole itse rakentanut mitään sitten 80-luvun alun lapsuusvuosien, joten kompetenssia tekniseen arviointiin ei ole, mutta tunnepuolella tässä on jotain sellaista jota itse hyvältä dioramalta odotan. Kiitos tästä! :)