Pienoismallit.net

Smit Houston

Olohuoneen kuivatelakalta pukkaa uutta alusta, tällä kertaa Revellin Smit Houston. Kyseessä on vuonna 1977 valmistunut raskaan sarjan hinaaja, joka on varusteltu myös pelastustehtäviä varten. Alus on 67,5 m pitkä ja voimanlähteenä toimii kaksi turboahdettua dieseliä, jotka tuottavat 16 000 hevosvoimaa. Houston toimi hinaajana vuoteen 1989 saakka, jolloin se siirtyi Greenpeacelle ja nimettiin Soloksi. 1995 alus sai jälleen uuden omistajan Hollannin rannikkovartiostosta ja sai nimen Waker. Ilmeisesti käytössä edelleenkin.

Tarkoitus oli rakennella nopeasti suoraan laatikosta, mutta jotenkin se mopo lähti kuitenkin käsistä ja mallin kimpussa kului sitten useampi kuukausi. Laadultaa sarja on hyvä ja mukava rakennella, ainoastaan siirtokuvissa jotain outoa koska ei meinannut millään tarttua. Kaiteet ovat 1:200 etsiosia ja muut lisukkeet on omaa tuotantoa. Mielestäni ihanteellinen malli mikäli näpertely kiinnostaa ja haluaa lisätä yksityiskohtia, mittakaavakin puolesta. Jalusta on tammea, tapit kupariputkea.

Kommentit

eetu. 9.4.2010 20:34 Vastaa lainauksella
kiva paatti
Detaljien taso verrattuna mittakaavaan on hengästyttävä.
Itsellä on pari vuotta maannut telakalla 1:72 Flower-korvetti, johon pitäisi seuraavaksi alkaa rakentaa kaikkea mahdollista sälää kansille. Rimakauhu on vaan pahentunut ja muut projektit menneet oikealta ohi.
Tämän näkeminen ei ainakaan helpota. Itsesäälihän tässä kohta iskee :)

Mikko
Ristus komea ja tarkasti rakennettu mittakaavaan nähden upea. Takiloinnit toteutettu hienosti tykkään myös tuosta maalauksesta todella hyvin sävyt ovat jotenkin aitoja voi vain kuvitella tämä lipumaan veteen ja et erota aitoa mallista.
VilleH 9.4.2010 21:15 Vastaa lainauksella
Hieno Houstoni!

Hakkaa monta näkemääni Billing Boatsin 1:75 sarjasta tehtyä mallia (se kyllä on tarkasti ottaen sisarpaatti Rotterdam). Vanhennus taimiksisitäkutsutaankin on onnistunut erinomaisesti, ei ole vedetty överiksi, mutta malli näyttää hienosti elävältä.

Teeppäs joku isompimittakaavainen RC-paatti, ja tule sillä SM-kisoihin, ainakin rakennuspisteissä olisi tulosta odotettavissa.

T:Ville H
Aivan loistava. Nämä sinun mallisi paranevat malli mallita. Jos on pakko jostain vinkua niin lippu on aika jämäkkä.
Onnistunut paatti. Runko näyttää mielestäni rautaiselta niinkuin pitääkin.
Todella siisti kokonaisuus. Rakennusjälki hyvää ja kaikki istuu jämäkästi, vanhennukset hienon hillityt ja sopii alukseen.
Terv: Jarno
Hyvännäköinen malli, taustatietoja olisin kaivannut.
Koska noin isomittakaavaisia laivoja en ole ikinä rakentanut, en osaa tämän rakentamisen vaikeutta arvioida mutta oletan ettei tuollaista jälkeä ihan helposti synny. Maalaus vaikuttaa kuvien perusteella laadukkaalta ja tärkein, realistinen fiilis ja rakentamisen ilo välittyy. Kiinnostaisi muuten tietää ovatko pelastusrenkaat pienistä O- renkaista tehtyjä?

Koska ainakin itse laitan mallini näytille enemmänkin haukuttaviksi kuin kehuttaviksi, niin kuin oletan sinunkin tehneen, sanon ihan kirjallisesti että noita lippuja minäkin ihmettelen, ovat ihan eri luokkaa muun mallin kanssa.

Liian harvoin tulee kommentoitua galleriaan lisättyjä malleja mutta tämä nyt ylitti julkaisukynnyksen. Mukava nähdä tällaisia siviiliaiheitakin välillä.
PeteU 10.4.2010 06:32 Vastaa lainauksella
Mieletön suoritus. Siinä tosiaan on detaljit kohdallaan.
Onpas kauniisti vanhennettu alus ja hienosti nikkaroidut yksityiskohdat.
Antti K 10.4.2010 10:56 Vastaa lainauksella
Oskari Balk kirjoitti:
Kiinnostaisi muuten tietää ovatko pelastusrenkaat pienistä O- renkaista tehtyjä?
Tein renkaat kuparilangasta, ja nyt ihmettelen miksen tosiaan käyttänyt O-renkaita.. Hyvä idea.
Anssi Himanen kirjoitti:
Jos on pakko jostain vinkua niin lippu on aika jämäkkä
Totta, liput ovat aika kehnoja ja jäykän oloisia. Ne tulivat sarjan mukana ja ovat siirtokuvia, ja nyt kun katselin vielä joitan referenssikuvia niin toinen on myös väärässä mastossa ja väärin päin, punaraita kuuluisi ylös:D Pitääpä korjata asia!
Oletuskuva kirvoitti spontaanin "onpas hieno" huudahduksen, eivätkä muut kuvat sitä tunnetta ainakaan pois vieneet :) Hienoa työtä kaikin puolin, nostan virtuaalista hattuani.
Pernax 10.4.2010 15:36 Vastaa lainauksella
Komee on vaikkakaan näistä paateista meikäläinen pahemmin mitään jummarra. Tuo lippukaan niin häiritse silmmäni kuin nuo pelastusrenkaat, jotenkin ovat kaposen näköisiä. Mutta muuten tosiaan loistavaa jälkeä.
Tosi komea hinaajan malli.Työn jälki näyttää tosi hyvälle.Olen itsekin "kuolannut tämän paatin perään mutta en ole sitä onnistunut vielä mistään löytämään ja hankkimaan.Lippu ongelmasta pääsee helposti eroon kun kerää tarpeeksi suuren määrän siirtokuva lippuja yksiin ja ottaa niistä sitten värikopion vaikkapa paksulle kopio paperille.Liput on helppo liimata vaikka erikeepperillä ja taivutelle haluttuun muotoon tuulessa hulmuamaan.Netistäkin löytyy valmiita lippuja mutta niitä joutuu pienentelemään mittakaavaan ja kaiken lisäksi pitäisi omistaa väritulostin joten tuo edellä mainittu konsti on ainakin minun suosikkini tässä hommassa.Raskas hinaaja näyttää kuluneen arvolleen sopivalla tavalla joten vanhennuskin on onnistunut mukavasti.
Erittäin näppärästi tehty laiva. Yksityiskohdat ovat upeita ja säistäminen elävöittää mallia juuri niinkuin pitääkin menemättä överiksi. Hyvää työtä!
Antti K 11.4.2010 23:04 Vastaa lainauksella
Kiitoksia kommenteista kaikille ja eritoten Opalle, kiitos kattavasta selvityksestä lippujen suhteen. Löytyy kyllä valokuvaprintteri, jos sillä sitten seuraavaksi kokeilisi. Ja Mikko, kyllä se korvetti sieltä valmistuu, hiljaa hyvä tulee! Mullakin pölyttyy kaapissa 1/350 Minicraftin Titanic jonka aloitin reilu vuosi sitten, puuhaa riittäisi kansirakenteissa kunhan vaan kävisi kimppuun.. Laitappa sitten kuvia kunhan mallisi valmistuu!
Siviililaivojen rakentelusta mitään ymmärtämättä totean kuitenkin, että ei ole näillä sivuilla vastaavan tasoista esitystä aiheesta minun silmiini sattunut. Aivan mahtava, kun takilointikin on noin hienosti toteutettu. Pieni yksityiskohta kävi kuitenkin silmiini:perän nimitekstidekaali hopeoi? Joka tapauksessa erittäin hieno!
Antti K 16.4.2010 14:02 Vastaa lainauksella
Seppo Valjakka kirjoitti:
..perän nimitekstidekaali hopeoi?
Kiitos kommentistasi. Kyllä se hieman hopeoi, oli vähän ongelmia tämän mallin dekaalien kanssa. Tuntui etteivät ne tarttuneet kunnolla kiinni, vaikka käsittelin pinnat samalla tavalla kuin edellisessä mallissani, jossa ei vastaavaa ongelmaa syntynyt. Ehkä olisi pitänyt pohjustaa pinta hieman paremmin, en muutakaan syytä keksi.
Jani A 8.10.2010 10:20 Vastaa lainauksella
Erittäin hieno malli,malli joka hivelee silmää tyylillään. Tämä antaa tas lisää ideaa oman uusinnan tekemiseen.