Pienoismallit.net

JahtiKissa

Ps.533-3 "Miia", Tihvinä kevättalvella 1945

"Soon sellane JahtiKissa" sanoi vaunun ajaja, alikersantti Lahtinen muhkeaa laitosta ihmetelleelle veljelleen, konekiväärijoukkueen kersantti Lahtiselle. Joka tähän tokaisi et "on iso ko ladonovi, johan tohon naapurin puolisokia Iitakin osuu" "Joo mut saahan ne naapurinpojat koputella, läpi ei tule" tokaisi ajaja veljelleen takaisin.

Normandian maihinnousu meni munilleen ja Joe sedän typeriin kommentteihin kyllästyneet länsiliittoutuneet pistivät pillit pussiin ja tekivät Aatun kanssa erillisrauhan. Operaatio Bagration joka tähtäsi Keskstan Armeijaryhmän tuhoon olikin vain Marsalkka Mansteinin juonima vetäydy ja pussita operaatio, jossa motitettiin ja tuhottiin Venäläisten hyökkäysjoukot. Venäläisten hyvin alkanut Kannaksen läpimurto pysähtyi jo viikon jälkeen kun Stavkan oli pakko vetää suurin osa joukoista tuhoutuneiden yksiköiden tilalle. Suomi aloitti uuden salamasodan jossa jäljelle jääneitä neuvostojoukkoja työnnettiin niin vauhdikkaasti edellä, että jo parissa viikossa Suomalaisten etujoukot olivat Leningradin itä- ja pohjoislaidalla. Leningradin ollessa täysin piiritettynä suomalaisten ja saksalaisten joukkojen toimesta, niin kaupungin puolustus romahti. Asukkaat ja osa puolustajista nousi kapinaan koska valitsivat mielummin miehityksen kuin piirityksen kauhut uudelleen. Niin tämä vanha keisarillinen kaupunki tipahti suomalaisten ja saksalaisten käsiin kuin kypsä hedelmä. Joukkojen täysivahvuisiksi saattamisen jälkeen sotatoimet ja eteneminen jatkui niin, että kevättelvella -45 suomalaisten, laatokan molemmin puolin edenneiden joukkojen kärkiyksiköt löivät kättä Tihvinän luona. Siellä Lahtisen veljeksetkin tapasivat toisensa..

Syksyllä Saksalaiset tarjosivat Suomelle uusinta kalustoaan kiitoksena Leningradin valtausavusta. Suomalaiset saivat muunmuassa Jagdpanzer IV, Jagdpanther ja Panther vaunuja sekä 6 kpl King Tiger vaunuja(jotka kylläkin soveltumattomina täkäläiseen tiestöön kaivettiin rannikkotykeiksi strategisesti tärkeisiin paikkoihin. Tämä raivostuttu Aatua melkein yhtä paljon kuin olut katastrooffi, mutta koska ei halunnut suututtaa suomalaisia niin mesusi vain bunkkerissaan asiasta) Jagdpanther vaunuja saatiin 12 kpl jotka saivat Ps. numeron 533-1…12. Vaunut olivat tehdasuusia ja valmiiksi vihreiksi maalattuja. Suomessa niihin lisättiin roinaloota takakannelle sekä jykevät lankut kylkien suojaksi. Osaan ehdittiin asentaa myöd DShK 12.7 konekiväärit taistelutilan katolle. Kolmosessa otetuista kuvista en kuitenkaan kyseistä asetta ole nähnyt. Vaunu oli maalattu raitamaiseen talvikaavioon talvella 44-45.

Tämä dragonin pikkuskaalan vaunu oli aika tuskainen tehdä, meinasi totaalisesti laittaa tekijäpojan sltaan. En tiedä kuka oli saanut älynväläyksen tehdä koko runko metallista.(pitäisi viedä ladon taakse ja istuttaa sontakasaan;)) Mikään ei oikein istunut kunnolla paikoilleen ja viilaa sai käyttää surutta. No valmistui se lopulta ja näyttää ihan jahtikissalta.:)

Kommentit

Ehti hyvin vain 3min aikaa sulkeutumiseen. Komia jahtikissa, tykkään tuosta talvinaamiosta voi ihan ajatellakin että joku mekaanikko sudin kanssa sutinut kalkkimaalia pintaan ihan omatoimisella tyylillä. Laatikko moottoritilan päällä on hieno se voi toimia vaununkomentajan arkkuna myös.
Onnistunut minun silmissä hyvin elä vie ladon taakse tuulettumaan.
Enpä ole minäkään nähnyt tästä vaunusta otetuissa kuvissa noita konekivääreitä.:) Hieno vaunu, lankut sivuilla lisäävät ilmettä ja talvimaalaus näyttää hyvältä.
Hauska taustatarina ja hienosti toteutettu malli. Vaikka kalkkimaali kuvio onkin aika taiteellinen, on kuten Joni edellä mainitsi helppo kuvitella joku sutimassa sitä innoissaan talven lähestyessä.
Jes, lisää SuomiJagdpanttereita :)