Pienoismallit.net

Ilamalaiva Karjala(Carelia) 1

Tälläistä Suomia kalustoa j.n.e

Taistelu Ilmalaiva Karjala 1. tarina.
Kaikki alkoi 1905 Pielisensuun maalaiskunnassa(Nykyisessä Joensuun Utrassa) kun M.Rudolf Wäisälä syntyi epämääräisissä oloissa.On jäänyt kuitenkin arvoitukseksi kuuluiko hän kuuluisaan Väisälöiden matemaatikko ja tiedemiesten sukuun.

Jo nuorena Rudolf innostui ilmalaivoista,varsinkin tutustutaan Edgar Rice Burrougsin Mars kirjoihin ja niissä esiintyviin ihmeellisiin Marsilaisten ilmalaivoihin.Valmistutaan ylioppilaaksi nuori herra Rudolf lähti Pariisiin opiskelemaan ilmalaivan rakennusta Garage Du Nordin yliopistoon Ranskaan.Pariisin vuosinaan Rudolf herra vietti opiskelujen lomassa hurvittelevaista elämää.Rankka juopottelu ja irstailu Parisiin huorien kanssa kuului hänen tyyliinsä.Hän selvisi kuitenkin opinnoistaan valmistuen Diplomi ilmalaiva insinööriksi.Pariisin huora kortteleista hän ei kuitenkaan selvinnyt.Tuliaisena oli paha kuppa tartunta.
Palattuaan 30-luvulla takaisin Suomeen Rudolf intomielisenä kansalliskiihkoilijana joutui Akateemisen Karjala seuran vaikutuksen piiriin.Täällä hän tutustui Suomen johtavaan rotuhygieenikkoon Awro Ylppöön.M.Rudolf Wäisälä innostui hänen ajatuksistaan ja alkoi mielessään haaveilla "puhtaan" suomalaisen rodun viemisestä syvälle Karjalaan ja Volgan mutkaan suomalais-ugrilaisen kansan synty sijoille.Tätä varten hän alkoi nerokkaan hullussa mielessään suunnitella mahtavaa ilmalaiva armadaa jolla muutto tapahtuisi.Laivaston suojaksi tarvittaisiin tietenkin myös taistelulaivoja jotka suojelisivat kuljetus ilmalaivoja.Hänen kupan pehmentämissä aivoissaan kehittyi suunnitelma taistelu ilmalaiva Karjalasta.30-luvun Lapuanliike henkisessä Suomessa ajatus Karjalan valtaamisesta ilmalaivoilla menikin hyvin läpi.Niinpä Ilmavoimat hölmöykssisään rakensikin M.Rudolf Wäisälän johdolla ilmalaiva Karjala1:sen.Wäisälän sekavat ja hullut suunnitelmat laivan käyttö järjestelmistä ja hänen kehittämänsä uusi suihkupuhallus moottori olivat kuitenkin liikaa.Aluksen miehistöä ei saatu koskaan koulutettua ja opetettua laivan käyttöön.Jatkosodan aikana laiva yritettiin kuitenkin vielä kerran ottaa käyttöön.Tarkoituksena oli tuolloin Viipurin takaisin valtaus mutta loppu tulos oli jälleen sama,miehistön koulutus ei onnistunut.Tuolloin Karjala 1 maalattiin kuitenkin ehkä Suomen historian näyttävin sotamaalaus.
Sodan jälkeen alus varastoitiin Rajasaaren salaiseen lentotukikohtaan Kurkimäkeen.M.(musta) Rudolfin kupan aiheuttama hulluus oli edennyt kuitenkin tähänmennessä jo siihen pisteeseen että ukko joutui Lapinlinnunlahden mielitauti parantolaan.
Vuonna 63 hän kuitenkin karkasi ja onnistui myös samalla tuntemattomalla tavalla varastamaan ilmalaiva Karjalan.M.Rudolf Wäisälä aloitti samalla oman "ristiretkensä" ja pitkään muhineiden suunnitelmiensa mukaan päätti hyökätä N.L:n salaiseen ufojen tutkimuskeskukseen Kapusta Jarin.Venäläiset Mig hävittäjät kuitenkin onnistuivat ennen M.Rudolf Wäisälän hyökkäystä tuhoamaan oudon sikarin muotoisen "ufon".Tietojen mukaan sen jäänteitä tutkitaan vielä tänä päivänäkin, samoin kuin mukana ollutta "outoa" humanoidia.

Tämän tarinan minulle kertoi toimittaja ystäväni Aimo Annos ravintola Jokelan piano baarissa valomerkin jälkeen eräänä synkkänä ja myrskyisenä yönä.Sen jälkeen hän katosi sateiseen yöhön eikä miehestä ole sen koommin kuultu…

Kommentit

Juho M. 31.3.2010 17:19 Vastaa lainauksella
Nyt on kyllä jotain rodella villiä syntynyt! Menin aivan sanattomaksi. Muuta ei voi sanoa kuin että mykistävä idea!!!
Minkähänlaisia kemikaaleja tavallisen muoviliiman ohella on tämän idean synnyttäminen vaatinut? Sekä Wäisälältä että Laitiselta? Keulan hyökkäysiskulauseinen hainnaama miellytti, ja taas rakenteellisesti ihmetytti noiden suht järeiden tykkien saaminen kiinni kylkiin. No, kaaret ovat varmaan eri maata kuin Zeppelinin onnettomissa rimpuloissa. Olihan niissä gondolitkin amatöörimäisesti alapuolella.
Luulin hetken jo nähneeni sukellusveneen, mutta tämähän on lentolaite.On kyllä hurjaakin hurjempi ilmestys.
No nyt on kyllä ollut rakentajalla villit visiot!! Melkoinen härpäke. Tällaisia on kyllä mielenkiintoinen nähdä. :)
Jestas mikä vekotin, tämän kun vanja olis nähnyt lipuvan kohti oltais saatu juosta niiren perässä Vladivostokiin asti. Hienosti toteutettu todellinen what if, mielikuvitus on kohdallaan. Maalaus hyvää ja siirtokuvat istuvat hyvin.
Jaahah! :D Sitä on taidettu liimata osat boikotissa olevalla Tangit-liimalla, sen verran sekavaa tuotosta tullut. Sukellusvenettä minäkin luulin ensin katselevani. :) Aika raivohullu Rapalan vaappu/lentovispilä. Laadukasta rakentamista kyllä, ei siinä mitään. Fu**ed my brain! =)
Ai, että! Tästä pitäisi saada joku innovaatiopalkinto. Nyt on otettu tuo what if oikein viimeisen päälle tosissaan. Hieno luomus!
ykak 31.3.2010 22:47 Vastaa lainauksella
mulle heräsi kysymys, mutta sitten heräsinkin itse :0) Hengityssuojaimia kyllä kannattaa käyttää ;0)))) Hieno vekotin!
Tämä on todella innovatiivinen what if -malli. Onneksi olkoon! Itse en ole tehnyt yhtään mitä jos -mallia. Olen pohtinut erilaisia skenaarioita, mutta täytyy sanoa, että mielikuvitukseni ei ole yltänyt tälle tasolle konsanaan. Hieno juttu.
Huima idea ja toteutus. Ilme oikein ärjyy vastaantulijoille. Sanattomaksi vetää ja selkäpiitä karmii. Aivan loistava.
Jess! Tässä on munaa! Upea alus ja hieno tarinakin. Veikkaan, että Star Wreck kuuluu mielielokuviisi.
Rankka, todella rankka. Hyvässä mielessä:) Saattaisi siinä naapurilla punttitutista ku tollainen ilmestyisi asemien päälle. What iffiä parhaimmillaan, varsin tasapainoinen kokonaisuus.
Hmm, luettuani tuon tekstiosuuden, jäin eniten ihmettelemään tuon mainitun suihkupuhallusmoottorin toimintaperiaatetta - siis oliko tuo suihkua puhaltava moottori imevä vai työntävä - vai imikö se ensin ja työnsi sitten? Vai toisinpäin? Niin ja mitä käytettiin polttoaineena - hiiltä, puuta, kaasua, pierukaasua, multiploitua aivastusenergiaa, bensaa, löpöä vai jotakin muuta?
Refererensseinä apuna käyttämistäni sota-aikaisista harhakuvista muuten näkyy hyvin, että keskilaivaan kuudenteen kerrokseen rakennettu sauna ainakin lämmitettiin puilla - joten herääkin kysymys, että olivatko myös nuo suihkupuhallusmoottorit puulämmitteisiä? Niin ja se laivan savupiippu oli tietenkin rakennettu ihan vaan saunan savuhormiksi …
Ei ole realistinen X-D Tämä on varmasti ollut hauska projekti.
Tahtoo samaa liimaa mitä sinä käytät.. kerro merkki. Hieno laiva ja hauska tarina!
Kiitokset kommenteista arvoisat kanssa harrastajat.Kyllä se liima on ihan vanhaa humbrollin tuubiliimaa.Tämä projektin ideat ovat niin oudolta kuin se kuulostaakin peräisin todellisuudesta ja eletystä elämästä.Koko homman idea lähti 20-luvulla kotomaassamme kirjoitetusta tieteis- novellista jossa todellakin hyökättiin Venäjälle ilmalaiva armadalla.Arvo Ylppö oli myös todellisuudessa maamme johtava rotuhygieniaan asiantuntia ja kannattaja,tosin hänen oppinsa olivat kotoisin U.S.A:sta eikä natsi -saksasta.Kun pikku skidinä on ahminut tarpeeksi mars-kirjoja ja Flas Gordoneita niin pää on valmiiksi täynnä tuollaisia laivoja ja muita vastaavia.Pikku poikana suunnittelinkin usein itse mitä ihmeellisimpiä avaruus y.m aluksia ja tämä oli vain looginen jatke niille.Projektin pohjana oli vanha Revellin rikkoontunut Hindenburgin malli.Mallissa? on myös paljon paperia ja tykit on tehty kukkakepeistä ja suuliekin hidastimet katkotutuista vanupuikoista.Osia on noin 10:stä eri rak.sarjasta,niin muuten tuo Aimo Annoskin on ihan oikea olemassa oleva henkilö.Toivottavasti Väisälän Tiedemies suvun perikunta ei haasta allekirjoittanutta raastupaan.Lukeminen kannattaa aina vai kannattaako?? P.S Star Wreck on mahtava. Odotan innolla tarinaa kuu-natseista.Opa L.
Ai niin.Unohdin mainita että Kapusta Jaarissa(vastaa jenkkin area 53) ammuttiin tosiaan tietojen mukaan 63 alas suuri sikarin muotoinen ufo.
Lasse 2.4.2010 13:02 Vastaa lainauksella
Huhhuh!
Eipä ole ennen tullut vastaan näin omaperäistä mallia.
Alex C. 2.4.2010 16:43 Vastaa lainauksella
Olikohan tämä jo ennen varastointiaan saanut kokarditunnukset? MiG-lentäjillä on varmaan ollut aihetta epäillä kuunatseja, jos vastaan tulee hakaristitunnuksinen lentävä sikari… :)
Onko tehty Hindenburgin rungosta?
samuli nokia kirjoitti:
Onko tehty Hindenburgin rungosta?
Vastaus kysymykseesi on kirjoitettu tähän viestiketjuun lähes viisi kuukautta ennen kysymystäsi (1.4.2010 klo 19.04) - lukeminen kannattaa aina :-)
Raimo Leino kirjoitti:
samuli nokia kirjoitti:
Onko tehty Hindenburgin rungosta?
Vastaus kysymykseesi on kirjoitettu tähän viestiketjuun lähes viisi kuukautta ennen kysymystäsi (1.4.2010 klo 19.04) - lukeminen kannattaa aina :-)
Joo sori en huomannu. Taisin lukia vähä liian nopiasti.
On kyllä hiukan erikoisempi, mutta todella hieno vehje! : )
Omaperäinen ja hieno alus kävi mieles pankkipossu tosta etupäästä =D
Melkein kolme vuotta mennyt eikä tätä pysty vieläkään nauramatta katsomaan. Aina löytyy jotakin mkä lyö vedet silmistä.