Pienoismallit.net

M1025 Humvee

Ensimmäisen Irakin sodan veteraani

HMMWV (High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle) eli tuttavallisemmin humvee on Yhdysvaltain armeijan maastoauto. Autosta on käytössä ainakin 17 erilaista sotilasversiota, sekä hummerina tunnettu siviiliversio.
Törmäsin taannoin internetissä kuviin ovettomasta aavikko-humveestä ja iski välittömästi kipinä, että tuollainen pitää rakentaa. Lekomallarille maakaluston rakentelu oli askel vähemmän tutulle maaperälle, mutta oikein mukava sellainen. Paneliurien kaivertamista tai miljoonia pieniä siirtokuvia ei ollut missään vaiheessa ikävä.

Tamiyan humvee on erinomainen malli. Osat suorastaan putoavat yhteen, saumat jäävät enimmäkseen näkymättömiin, eikä kittiä tai hiomapaperia tarvitse kuin ihan muutamassa kohdassa. Ulkopuolen yksityiskohdat ovat erinomaisen tarkat. Toisaalta mallin sisätilat ovat varsin pelkistetyt ja avoimet ovet vaativat hiukan lisäpanostusta. Eduardin kattava etsisetti toi lisää eloa malliin ja lisäksi Tamiyan omasta varustesarjasta sai ammuslaatikoita ym. roinaa.

Malli esittää mallin 1025 humveetä ensimmäisen Irakin sodan ajalta. USA:lla ei tuolloin ollut riittävästi aavikkohumveitä ja monet alunperin vihreät autot maalattiin uudestaan hiekanvärisiksi. Uusi maalikerros kului ja lohkeili melko helposti. Lähi-idän ilmastossa jotkut miehistöt viskasivat autoistaan ovet menemään saadakseen ilmanvaihdon paremmaksi.

Malli on maalattu Vallejon akryyleilla. Säistämistä on tehty migin washeilla, öljyväreillä, pigmenteillä ja pastelleilla.

Kommentit

Wau! Ykköskuvassa näyttää ihan oikealta. Renkaat tosi hyvät. kulumis zippailut myös parasta A ryhmää
Hyvän näköinen auto, penkit ehkä liiankin siistit ulkokuoreen verrattuna,makuasia tietty.Paljon pieniä yksityiskohtia ja hienosti rakennettu.
Hyvin onnistunut malli, mutta vanhennusta olisin kaivannut esim. vaakatasossa olevan takaluukun pintaan, johon oletettavasti syntyy helposti naarmua ja kaikenlaista vahvaa kulumaa, lommojakin jopa. Samoin pumput, jotka pitävät ylempää luukkua auki, näyttävät hieman muovisilta, joten niiihin voisi lisätä kotrastia.
Kokonaisuutena kuitenkin oikein hyvä ja vahvisti omaa ajatustani tämän sarjan hankkimisesta.
Kyllä on sivuston komein Humvee, toteutus tarkkaa. Maalauksesta ja kuluneisuudesta pidän ja sisustan teko detaljeja myöten hieno ja irrtoitettava kattoosa plussaa. Tälläisiä lisää.
Malli pistää miehen hiljaiseksi. Nuo kulumat ja likaamiset on tehty taidolla ja riittävällä maltilla. Yleensä mallit pilattaan epärealistisella chippaamisella.
Kiitos kommenteista! Erityiskiitos Pekalle hyvistä havainnoista. Näin lekoihin tottuneena eivät nuo eri paikkojen kulumiset tule ihan selkäytimestä.
Ärsyttää kattoo kun muut tekee hemmetin hyvin näitä ja itte ei saa aikaan mitään! HIeno on!!!
Oikein siisti Humvee. Ovien poisto muuttaa auton huomattavasti "työkalumaisemmaksi".
Kantri 30.3.2010 15:31 Vastaa lainauksella
Tuossa neljännessä kuvassa olevat luodit ihmetyttää, ampuuko ne noin järeitä noin pienellä pyssyllä ?
Malli itsessään on upea.
Kantri kirjoitti:
kuvassa olevat luodit ihmetyttää, ampuuko ne noin järeitä noin pienellä pyssyllä ?
Kyseessä on kranaattikonekivääri, jolla ammutaan luotien sijasta räjähtäviä kranaatteja.
Juhani 30.3.2010 18:30 Vastaa lainauksella
Kaliiperi on iso(40mm), mutta lähtönopeus pieni (240m/s). Siksi aseesta on saatu noin kevyt.
minusta pisteet on annettava tarkasta jäljestä tuolla sisätiloissa
ainoa mitä ehkä olisin jääny kaipaamaan niin sarjan mukana tulevat figut olisi voinu tehdä myös. se olisi ehkä tuonut lisää autentisuutta. mutta joka tapauksessa aidonnäköinen malli