Pienoismallit.net

Hawker fury mkI

Hopeasiipi osa 4

Hawker Fury tuli palveluskäyttöön 1930 korvaamaan Siskiniä ensilinjan torjuntahävittäjänä.Fury oli jälleen lentäjien rakastama kaksitaso, ketterä ja aikalaisekseen nopea kone jonka tehoa parannettiin jatkuvasti.
Konetyyppi tuli suurelle yleisölle tutuksi Hendonissa järjästetyissä näytöksissä,joissa Furyen tiukassa muodostelmassa suorittamat taitolento esitykset olivat yleisön mieleen.
Kone onnistui myös vientimarkkinoilla, sitä käyttivät kuninkaallisten ilmavoimien lisäksi mm. Iran, Jugoslavia ja Espanja jossa se joutui myös tositoimiin.

Malli on jälleen vanhaa matchboxia ja meni kasaan ilman suuria kikkailuja.
Maalattu humbrolin ja valleon väreillä, myös öljyvärejä tuli pikkuisen kokeiltua.
Maalaus/lakkaus tehty siveltimellä ja takilointi syntyi jälleen valurangasta.

Kommentit

Kyllä kävis tommonen jälki isommastakin mittakaavasta :)
Kiitos, kyllä tuossa parannettavaa vielä riittää :)
++++- , 4,5 staraa jos saisin antaa.Hyvin rakennettu malli,paljonko on saanut tähtiä, minulla ei tähtitilanne näy edes ? Upea kone ,historian havinaa parhaimmillaan.
Kaunis kone ja alumiini maalaus toteutettu hyvin. Pakokaasuvanat hyvät aidon oloidet mutta pakosarjat itsessään olis ehkä kaivannut enemmän esiintuontia. Hieno kone ja minulle uusi tuttavuus jälleen.
Kiitoksia kommenteista, huomasin myös kuvista että pakosarjat olisivat saaneet olla astetta tummemmat, sen saa vielä korjattua. Pinnan värityksessä otin huomioon kangas- ja puhtaan metallipinnan erot. Ja siinä väänsin kättä itseni kanssa kuinka paljon tuota "kangaspintaa" harmaaseen kääntäisin, olisin saanut siinä ehkä olla pikkusen rohkeampi ja sujauttaa harmaata reilummin pintaan. Yritin myös saada alumiini kohtiin eloa eri sävyillä.
Tähti tilanne on tällä hetkellä reilu kolme, enemmän kuin odotin :).
Yksi hopeasiipi on vielä kaapissa odottamassa, toivottavasti saisin siihen viimeiseen onnistumaan kaikki tähän mennessä oppimani.
Esko Rusi 28.3.2010 19:29 Vastaa lainauksella
Hienoa työtä 1:72 skaalaan koko tämä hopeasiipi sarjasi. Takiloinnin teko valurangasta!? Mikä on salaisuutesi saada valurangasta venytettyä noin tasaista "vaijeria"?
Hmmmm… voinkohan paljastaa salaisuuttani…Kyllä voin koska ei siinä oikeastaan ole edes salaisuutta, lämmitän rangan pätkää kynttilän päällä niin että se pehmenee hiukan, sitten raakasti toinen rangan pää tuleen, painetaan se kiinni sopivaan alustaan ja aloitetaan venyttämään tasaisella vauhdilla. Toistetaan temppu niin monta kertaa että onnistuu :)
Petri Ola 28.3.2010 20:02 Vastaa lainauksella
Nostalgian sokaisemat silmäni eivät juurikaan huomautettavaa löydä. Etuakseli taitaa olla hieman vino ja kangas- ja alumiinipinnan kontrastia olisi voinut tosiaan korostaa hieman enemmän.

Muuten tosi kaunis malli kauniista koneesta … Petri
Täytyy sanoa, että on vanhaan Matchboxiin saatu eloa.
Ai niin, tuo etuakseli, onnistuin katkaisemaan sen loppumetreillä ja korjaus jäi vajavaiseksi, olkoon muistona vähän rajusta laskeutumisesta ;)
Timo Honkanen kirjoitti:
Tähti tilanne on tällä hetkellä reilu kolme, enemmän kuin odotin :).
Yksi hopeasiipi on vielä kaapissa odottamassa, toivottavasti saisin siihen viimeiseen onnistumaan kaikki tähän mennessä oppimani.
Kiitos tiedosta,mulla näkyi välillä se tähtitilanne,se on taas otettu pois näkyviltä. Joo seuraavaa hienoa konettasi ootelles.Tsemppiä.