Pienoismallit.net

Air Berlin Boeing 737-800

D-ABBA

Tässä olisi sitten seuraavaa siviililekoa näytille.
Air Berlinin Boeing 737-800, vanhalla värityksellä, suoraan laatikosta kasattuna.
Revellin tuotos meni kohtalaisen hyvin kasaan, lukuunottamatta hieman huonoa siipien ja rungon välistä sopivuutta. Siinä joutui kittailemaan vähän isommalla kädellä. Muuten aika peruskittauksilla pääsin.
Moottorit ovat mielestäni hieman liian yksinkertaiset, varsinkin Zvezdan dreamlinerin mottien jälkeen :).
Lisäksi sarjan wingletit olivat hehtaarimallia, joten niitä joutui hieman työstämään sirommaksi. Jälkikäteen katsottuna niitä olisi voinut vieläkin enemmän sirontaa..

Maalaus, mikä sudittiin edelleenkin kokonaan pensselillä, olikin sarjan suurin haaste meikäläiselle. Siirtokuvilla toteutettiin rungon punaisen ja valkoisen värin välinen valko-punaraidoitus. Maskausta jouduin pariinkin otteeseen hahmottelemaan leivinpaperipalojen kanssa. Ensimmäinen meni täysin mäkeen, mutta toisella olin mielestäni oikealla tontilla. Maskauksen onnistumista joutuikin sitten jännittämään loppumetreille saakka ja omaksi hämmästyksekseni siirtokuvia laittaessa totesin maskauksen onnistuneen lähes täydellisesti =)

Jotenkin tämä rungon räikeämpi väritys miellyttää silmää perinteisten valko/harmaa-runkoisten koneitten jälkeen.

Tämän mallin valmistumisen jälkeen mulla onkin outo tilanne: kaikki mallit on hyllystä tehty =) Tämmöistä tilannetta ei ole ollutkaan muutamaan vuoteen. Jottei pääse tulemaan vieroitusoireita, on uusi mallitilaus jo tuloillaan :)

Saisinko arvon mallareilta kommentteja tästä. Kiitokset.

Kommentit

Juho M. 23.3.2010 18:40 Vastaa lainauksella
Komian Puten olet rakentanut! Kuuluuko noiden siipien päällä olevien merkkien olla tuollaisella puhtaan valkoisella pohjalla?
Tyylikäs malli pensselillä maalatuksi. Onko nuo tekstit myös maalattu? Vai siirtokuvia? Ohjaamon lasin karmeissa ehkä on pientä heittoa, mutta muuten ei voi maalausta moittia. Ehkä hieman hentoa urien korostusta siellä täällä, niin kuuluisi iso WOW! :)
Siisti malli väreineen kaikkineen.
Maalaus on jälleen kerran onnistunut ja Air Berlinin värit ovat tosiaan poikkeus valko-harmaaseen tavallisuuteen. Oletuskuvassa ohjaamon sivuikkunalinja näyttäisi kaartuvan ylöspäin. Eikö sen pitäisi olla suht suora? Onko optinen harha vai sarjan vika?
tomijar 24.3.2010 08:46 Vastaa lainauksella
Kiitoksia kommenteistanne!
Juho: tuo varauloskäyntien nuoliviitoitus on toteutettu siirtokuvalla ja siinä pohja on valkoinen.

Jouni: kaikki Airberlin tekstit ovat siirtokuvia. Tuo tuulilasi on mun akilleen kantapää. En halua käyttää läpinäkymättömiä tuulilasidecaleja, kuten suurin osa siviilimallareista käyttää. Täten tuon tuulilasin kittaaminen on hankalaa/vajaavaista ja sen kaikki mahdolliset naarmut yms virheet jäävät näkyviin. Olin kyllä hyvin lähellä käyttää tuota harmaata siirtokuvadecalia, hieman huonolaatuisen tuulilasin kanssa. Vanhentaminen taas ei ole meikäläisen juttu (lue. en osaa :) )

A: Tuollainen tuulilasi sarjassa oli, ja samoin näyttäis olevan luonnossakin. Ehkä tuo sivukuvakulma vielä korostaa sitä..
tomijar kirjoitti:
A: Tuollainen tuulilasi sarjassa oli, ja samoin näyttäis olevan luonnossakin. Ehkä tuo sivukuvakulma vielä korostaa sitä..
Sen verran tarkennusta, että silmääni pisti tuon ohjaamon viimeisen ikkunan yläreuna, joka nousee. Ainakin tässä:
www.pienoismallit.net/profiilit/2710/kuvat/kuvapankki/kuva_66218/
raamin yläreuna näyttää suoralta. No, loppujen lopuksi tarpeetonta nipottamista, se ei hyvää kokonaisuutta heikennä ja sarjan luonteenpiirteille ei rakentaja ihmeitä voi. Hieno Boeing joka tapauksessa!
wade 27.3.2010 11:37 Vastaa lainauksella
Mummielestä Air Berliinin uudempi kaavio on vielä parempi, mutta kelpaa tätäkin katsella! Kirkas ohjaamolasi sopii tosi hyvin matkustamoikkunoiden kanssa, täytyykin kokeilla jos saisi joskus omaankin malliin toteutettua asian näin siististi.

Wingletit on jo ihan ookoo, ei kai niitä enää kovin paljon voi pienentää ilman että siirtokuvien kanssa alkaa tulla ongelmia?

Moottorit ovat tosiaan vähän yksinkertaiset ja sinnepäin tässä sarjassa, mutta liekö hartsimotteja tai detaljeja edes saatavana tarvikeosina? Kaikesta huolimatta tykkään tästä mallista, sivellinmaalarin taitojasi ei voi kuin ihailla!
tomijar 27.3.2010 17:35 Vastaa lainauksella
A: nojoo. Taitaa tuo raja sitten tuossa sarjassa hieman liian korkeelle karata. Läpinäkyvän osan mukaan on tuulilasin siirtokuva laitettu. Pääasia että puteksi kone tunnistetaan ;)

wade: kyllä se uudempi livery on vieläkin tyylikkäämpi, mutta mukavaa vaihtelua tääkin. Wiglettien muokkauksessa juurikin tuota siirtokuvan mahtuvuutta vähän pelkäsin. Mutta hieman enemmänkin olisi voinut hioa (jälkiviisaus). Mottien piti kelvata, kun olin päättänyt että out-of-the-box malli pitää tulla (edellisestä onkin jo tovi aikaa) :)