Pienoismallit.net

Rf-4c Phantom

Reilut kolme vuotta takaperin oli täällä PM:net sivustoilla ilmoitus jossa lahjoitettiin hivenen aloitettu Revell:in 1/32 Phantom. Ehdoksi mallin lahjoittaja, Sami Kohvakka, asetti mallin rakentamisen ja "blogin" laatimisen aiheesta tänne pm:nettiin.
Allekirjoittanut oli sitten ensimmäinen ilmoitukseen vastannut ja pari päivää myöhemmin lähes korkkaamattoman rakennussarjan omistaja.
Tämän jälkeen sitten en saanutkaan aikaiseksi yhtään mitään.. Toki aina silloin tällöin mielessä kolkutteli että koskahan tuon saisi nytkähtämään alkuun. Kunnes Sami hiljattain kysäisi että jokos kohta kone valmis.. Kyllä nolotti, asialle pitää tehdä jotain siis nyt…

Olen vastaavan sarjan jokusen vuosi takaperin rakentanut ja se valmistui normi "Usa" kolmivärikaavioon suoraan laatikosta. Päätin että koetetaan jotain muuta. Surffailu hannantsin sivuilla johti hankintoihin sisältäen resiini palikoita, jokusen "etsin" runkoon ja siipiin, sekä tietysti Airdoc:in decaali-arkki. Mallin olisi sitten joskus tarkoitus esittää Luftwaffen tunnuksin ja värein varusteltua yksilöä.

merkinnät

Aloitin ohjaamosta. Hankin tätä varten Verlindenin Revell:in phantomiin tarkoitetun ohjaamosarjan. Tämä sisältää sivupaneelit,heittoistuimen,tutkapuolen osia ja kuomun detaljeja. Pienen tutkailun jälkeen totesin että asia vaatii perehtymistä ja lisäreferenssien hankkimista/tutkimista. Ja ilmeisesti ainakin yhden resiinipenkin lisä-investointia. Lähinnä joitain ohjaamokuvia yksityisjkohtien selventämiseksi. Suurta mielenkiintoa herättäisi nähdä muutama lähikuva avoinna olevasta kamerakuilusta, sekä sivulle käännetystä nokka kappaleesta. En tosin kamalasti ole vielä etsinyt kuvia aiheesta. Referensseinä tällä hetkellä itselläni on tuo SAM:in…