Pienoismallit.net

T-54

Ps 261-7

Ajatuksena oli tehdä nopea viikonloppuprojekti joka sitten hieman venähti, kuten yleistä. Trumpeteerin pikkuskaalan T-54 on oikeastaan T-55, jonka detaljit ovat kuitenkin täysin väärät - hyvä lähtökohta siis.

Suurimmat muutokset torniin olivat tykin putken muuttaminen suoraksi (leikkasin putken paksunnoksen pois ja jatkoin sen oikeaan mittaan muoviputkella), putken kankaisen suojuksen tekeminen kitistä sekä kahvojen, koukkujen ja torni KK:n lisääminen metallilangasta. Rungossa muutoskohteina olivat keulan suorakaiteen muotoiset tukipalat, lisäpolttoainejärjestelmän letkujen ja ajovalojen kehikon tekeminen metallilangasta, vilkkujen? ja varatelakenkien lisääminen sekä pakoputken parantelu. Myös etuyläkannen detaljit siirtyivät oikeille paikoilleen. Takakansi oli niin väärin tehty että oikaisin hieman ja lisäsin sen päälle naamioverkon. Letkutelat olivat suuri ongelma, eivätkä ne näytäkään kovin realistisilta.

Rakentelun jälkeen maalattu Vallejon väreillä, washi öljyvärillä paikallisesti uriin yms ja pölytys pastellijauheista sotkemalla. Naamioverkko on tiskirätistä leikelty. Siirtokuvat on parsittu kasaan Revellin T-72 mallista. Kiitokset vielä OH:lle mainioista referenssikuvista!

Kommentit

Mä taidan lopettaa koko rakentelun, masentaa katsoa kun muut saa tuollaista jälkeä ja itse ei saa kuin sormet liimattua yhteen. Ja sekään liimaus ei edes pidä…

Ei uskoisi taaskaan tuota mittakaavaa, on sen verran "aidon" näköinen että jälleen maastossa kuvattuna menisi varmaan oikeastakin. Naamioverkko on ehkä ainut mikä omaa silmää häiritsee. Tosin en nyt oikeen osaa sanoa että mikä siinä häiritsee, mutta se ei näytä yhtä hyvältä kuin muu malli.
Vau! Hemmetin hieno malli ja vielä pikkuskaalaa. Rakennusjälki hyvää säistys ja kulumat onnistuneet tosi hyvin. Miellyttää ainakin minun silmää. Jo koon asettamat rajoitukset tuovat haastetta säistykseen ja maalaukseen, mutta olet onnistunut hyvin. Taidokkaasti rakennettu malli:)
Terv:jarno
Ihmetyttää, että miten vaunu on noin päässyt ruostumaan.
Lauri K. 21.3.2010 15:49 Vastaa lainauksella
Jos se ei olekkaan ruostetta vaan esim. kuraa, jota on roiskunut vaunun päälle vaikka tarpeeksi likaisen paikan läpi ajettaessa?

Todella hieno ja hyvin toteutettu malli, tällaisia lisää :)
Mistä löytyy noin isoja euron kolikkoja että "kolmivitonen" malli näyttää "seitenkakkoselta"?
Todella loistavaa työtä! Maalaus ja säistäminen on täydellistä… ainakin mun silmään.
MRB 21.3.2010 18:12 Vastaa lainauksella
Kiitokset kaikille kommenteista ja varsinkin hyvistä arvioinneista :)

Vaunussa ei pitäisi olla ollenkaan ruostetta, vaan nimenomaan rankan ajon jäljiltä roiskunutta kuraa ja pölyä. Itsekkin yllätyin että pölytyksestä ja roiskeista tuli näinkin hyvän näköistä.

Naamioverkko häiritsee hieman myös itseäni, siitä ei oikein tullut luontevan oloinen… Mutta laiska kun olin (eikä löytynyt tähän hätään tarvittavia työkaluja/tarveaineita) niin inspiraatio takakannen ja perän detaljien korjaamiseksi lopahti kesken enkä sitten keksinyt oikein muutakaan keinoa peittää takakannen tökeröitä virheitä. No, kuten suomalaiset urheilijat sanoisivat niin tämmöinen tästä nyt tuli ;)
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Tapio Huhtelin kirjoitti:
Mistä löytyy noin isoja euron kolikkoja että "kolmivitonen" malli näyttää "seitenkakkoselta"?
Oikeastihan rakensin ensin tuon kaksi kertaa liian suuren euron kolikon ja sitten vasta säntäsin mallin kimppuun ;)
Vaikea uskoa 1/72-mittakaavan malliksi, on sen verran hienosti rakennettu ja liattu - ja kuvattu!
Tähän on minunkin todettava, että en uskonut ensi katsomisella 1/72 malliksi. Työn jälki hienoa. Tällaisiä lisää.
MRB kirjoitti:
tämmöinen tästä nyt tuli ;)
Ei, vaan tämmösen sinä tästä teit. Ja hyvän mallin teit, kerrassaan.
mtek 21.3.2010 21:16 Vastaa lainauksella
Arvioin tuon itsekin 1/35 mallina. Todella hyvä tuotos mittakaavassa 1/72. Ainut huono asia on tuo "ruoste". Kuran sävy on juurikin niin kuin tankin maalipinta olisi rikki ja kansi kokonaan ruosteessa.
Hyvä pikkuskaalan rykäisy sunnuntaimallarilta. Kuten itsekin totesit, tuo naamioverkko ei toimi hyvin kokonaisuuteen, mutta jos alla on huonompi vaihtoehto, niin ehkä parempi näin… :) Myös minä luulin ensin 1:35 -kokoiseksi. Hyvä malli jep jep.
onpahan mahtavan näköinen tankki. Vanhennus & säistys kohdallaan!
Tässä on jo niin monta kertaa mainittu, että luulin 1.35 malliksi, joten jätän itsestään selvyyden sanomatta. On se hieno. Mutta se naamioverkko…
PhantomII 22.3.2010 10:13 Vastaa lainauksella
Hieno on! Kuten kollegat jo edellä ovat ylistäneet, ei heti kyllä uskoisi pikkuskaalan malliksi. Maalaus sen sijaan ei ainakaan kuvissa Suomi-vaunuissa käytetyltä näytä. Vaan tunnukset pois ja vaunu on aivan erinomainen SLA:n / DFF:n eli Israelin tukeman Etelä-Libanonin kristittyjen joukkojen vaunu. Tosin silloin pieni lisävarustelu on paikallaan, mutta muuten on kyllä aivan kuin oikeasta DFF-vaunusta pienennetty.
Mutta mallina sinänsä tosiaan hieno.
siis on tosi hieno malli vielä taustalle laittais oikeen maisema kuvan niin sitä hän vois luulla oikeeks mut onko toi ruostet vai kuraa?
MRB 23.3.2010 01:18 Vastaa lainauksella
PhantomII kirjoitti:
Maalaus sen sijaan ei ainakaan kuvissa Suomi-vaunuissa käytetyltä näytä.
Maalauksen pitäisi esittää "kimmo kenttävihreää", joka on käsittääkseni hieman turkoosin vivahteinen - tästähän kävimme vilkasta keskustelua aiemmin :)

Nyt kun kuvia ja mallia katsoo uudella silmällä niin kura tosiaan näyttää hieman ruosteelta, mutta ei se itseäni kovin paljoa ainakaan häiritse, pääasia että filtteri ja kurauskokeilut menevät eteenpäin. Navea yritän vielä parannella, katsotaan mitä saan aikaiseksi…
MRB 25.3.2010 12:27 Vastaa lainauksella
Poistettu vanhat kuvat ja lisätty uudet kuvat hieman parannellulla naamioverkolla. Eipä se vieläkään oikein sovi, mutta parempaakaan en keksi :)
saataperkehele…en oo ikuna nähäny noin hienoa 1/72 skaalan panssarimallia…
Ensimmäinen kerta tuli nyt! En ole aikaisemmin viitsinyt kenenkään töitä kehua, koska ylpistyisivät vain. Suoraan sanottuna häkellyttävän hieno on tämä malli, en jumaliste ollut uskoa silmiäni kun kohdalle tuli tämä (")Legendaarinen kolikkokuva("). Parasta mitä olen lyhyen rakentelu taipaleeni aikana nähnyt. Jatka valitsemallasi tiellä sillä se tuntuu olevan kuvien perusteella sinulle oikea.
MRB 3.4.2010 17:48 Vastaa lainauksella
Tässähän ihan nolostuu kaikista kehuista :) Mutta kiitokset ja katsotaan mitä seuraavaksi saadaan päkerrettyä :)