Pienoismallit.net

Messerschmitt bf-109 e-3

Tamiyan 1/48 Messerschmitt

Tämä on ensimmäinen potkurikonemallini ja siksi halusinkin aloittaa jollain helpolla mallilla. Tamiyan Messerschmitt bf-109 e-3 sopi tähän tarkoitukseen mainiosti. Erittäin helppo malli rakentaa. Ei kovin montaa osaa ja osien yhteensopivuus on hyvää luokkaa. Tamiyan malli on sinällään minun silmääni ihan kelvollinen suoraan laatikostakin rakennettuna, mutta halusin kuitenkin lisätä jotain pientä ekstraa Airesin resiinisen ohjaamon, quickboostin pakoputkien ja Aero Mastersin konekiväärien muodossa. Airesin ohjaamoissa on aina oma sovittamisensa, mutta tähän malliin tuo istui ilman suurempia vaikeuksia. Hieman vain vaati kittausta reunoilta. Fotoetsattu mittaripaneeli ei sitävastoin oikein tuntunut minun taidoillani malliin uppoavan, joten jätin sen pois ja käytin sarjan mukana tulevaa muovista versiota.

Maalauksessa käytin Gunzen akryylijä, kuten tavaksi on alkanut muodostua. Gunzen maaleissa paras puoli mielestäni on kova ja kiiltäväpintainen lopputulos. Maali ei ihan pienellä kosketuksella irtoa pinnasta ja dekaalit voi suoraan laittaa maalipinnan päälle, ilman kiiltovahan käyttöä. Olen onnistunut pari mallia pilaamaan tuolla kiiltolattiavahalla, joten pyrin välttämään sen käyttöä maalipinnan päällä, jos vain mahdollista. Lasiosien dippaamiseen sitä toki sitten aina käytän.

Kaikenkaikkiaan ihan hauska malli rakentaa. Tästä oli hyvä aloittaa tutustuminen WW2 koneisiin ja jatkossa näitä tulee varmaan väsättyä enemmänkin.

Kommentit

Kaunis ja taidokkaasti tehty , niin kuin edelliset mallisikin. En löydä moitteen sanaa. Pientä historiikkitietoa esikuvasta jäin kuitenkin kaipailemaan.
Ihastelin tätä kaiman mersua jo Tampereella ja edelleen se on hyvän näköinen. Hyvä kun hieman rohkeammalla otteella maalattuja lekoja alkaa ilmaantumaan yhä enemmän ja enemmän… lisää kiitos :)

/marko
Jonne 7.3.2010 13:24 Vastaa lainauksella
aivan yhtä upea kuin edelliset mallisikin. Maalauskuvio onnistunut jälleen kerran hyvin ja realistisesti.
T.L. 7.3.2010 13:31 Vastaa lainauksella
Upea!! Antennilanka, maalaus ja kuomu… Kerrassaan upea!!
Hieno Mersu! Öh, mitä muuta sanoisin? Hieno!
Upea ja varsin tasapainoinen kokonaisuus yhdistettynä siistiin rakennusjälkeen tekevät mallistasi hemmetin hienon mersun.Maalipinta ja vanhennus/säistys tasapainossa, ei voi ku todeta että komee on:)
Todella näyttävä malli! Kaikki on tasapainossa tässä mallissa!
Pernax 7.3.2010 18:42 Vastaa lainauksella
Jaahas kaikki ylistyssanat on sitten jo käytettykin. No itse en ainakaan löydä moitittavaa, maalaus todellakin siisti. Jos jotain nyt pitää etsimällä etsiä niin jarruille meneviä letkuja en ainakaan huomannut noista kuvista missä telineet ovat näkysällä.
Ekaks malliksi erittäin hyvä,ohuempi siima olisi parempi antennilanka,on tuokin ihan yees,ainakin melko suora.Ei muuta kuin seuraavaa konetta tulemaan,,.
Maalatessa on unhoitettu solakot ja niiden aukioloasento. Ehkä ne olis pitänyt maalatessa olla kiinni tai muuten huomioida o.O Muuten hieno, pienoismallin näköinen koriste :) 4 Tähteä
Ilkka K. 3.4.2012 21:42 Vastaa lainauksella
Kasaus ja maalaus A-luokkaa, saisit näitä lekoja väsätä enemmänkin :) Eikös tässä 109E-3:ssa pitäisi mennä rungossa liimasaumojen suuntaisesti paneeelirajat, sen puutteesta pienet miinukset. Tosin itsekin unohdin saman asian omasta mersustani jonka rakensin pitkän tauon jälkeen.