Pienoismallit.net

Ford Capri II

Pikaiseksi välipalaprojektiksi tarkoitettu, jonka valmistuminen kesti pitkälti toista vuotta. Runnoin tämän(kin) nyt talvilomaviikon aikana läjään. AMT:n uus karvalakkimallin Challengeri odottelee loppusilausta.

AMT:n Cafe Racer -sarjasta rakennettu, levikkeet ja kylkiputket jätin käyttämättä. Antennia (hyönteisneula) ja pakoputkia lukuunottamatta mentiin niillä osilla mitä sarja tarjoaa, eli ei mitään detaljeja konehuoneessa tai muuallakaan. Alusta ja sisusta sudittu tylsästi mustiksi, ovipaneleihin vähän hopealla maalailin koristelistoja. Renkaatkin muoviset, kahdesta puoliskosta liimatut ja sen kyllä huomaa. Sai hioa lähestulkoon slikseiksi että sai edes vähän kynnystä häviämään.

Loppukasaus oli melko lailla yhtä jatkuvaa kiroilua ja punnertamista. Sisuskaukalo ei meinannut taipua paikoilleen millään (tullu jossain vaiheessa joku äly ja väläys ja pitäny vuolla ne ohjaintapit pois), tulipelti ja sisälokarit sai jotenkuten istumaan keskenään, jonka jälkeen ne piti vielä saada soveltumaan loppuun koriin. Eikä se ihan onnistunutkaan. No siitä kun selvisin joten kuten, niin maskin ja etuhiekkapellin liimattuani huomasin, ettei konepelti mahdu leveydestään paikoilleen. Toisinsanoen, maski on liian kapea. No, sen kanssa taas nujusin vähän aikaa ja katsoin helpommaks hioa konepeltiä etuosastaan kapeammaksi. Ei se ihan istu vieläkään, eikä tuo konepeiton muoto muutenkaan ihan mukaile noiden etusiipien muotoa.

Siinä painiessa sitten lasikompleksi irtosi liimauksistaan. Ja irti se on vieläkin. Irti se todennäköisesti jääkin, ellen keksi jotain nerokasta systeemiä sen kiinnipysymiseen. Helppohan se ois, jos ois sivuikkunat avonaiset, mutta kun on umpinainen, niin ei saa puristimiakaan mitenkään. Olokoot.

Foilaus onnistui ihan kivasti, omasta mielestäni. Kopan yleisilmeeseen olen suht tyytyväinen, vaikka muutama ikävä roska jäikin lakan alle. Ei ne kohoumina näy vimmatun hiomisen ja kiillottamisen jälkeen, mutta jotain karvoja siellä kuitenkin on.

Kommentit

Niko J 7.3.2010 10:36 Vastaa lainauksella
mistä sait/ostit tuon figun? Hieno malli.
Missä auto nelos kuvassa????

Ei voi sanoa kuin hieno Capri.
ihan hieno mutta molemmat tuulilasit on vähän tahrasia.
plussaamuuten tosta antennista. Ei varmasti ollut mukana, mistä teit.
paavo p. 7.3.2010 17:24 Vastaa lainauksella
Nätti Capri + erityismaininta hyvästä taustasta ja gögöstä.
Marko Paakkanen kirjoitti:
Missä auto nelos kuvassa???? …
Kyllä se sieltä vähän pilkottaa. Pitäähän se yks mainoskuva olla ;)
Antti Tirri kirjoitti:
… molemmat tuulilasit on vähän tahrasia.
Jep, näin ovat, tuulilasi, takalasi ja kaikki sivulasit. Johtuu siitä että ovat irti ja liiman kuivumisen aikana ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin pitää sormin kiinni. Irti koko lasikompleksi on vieläkin. Kuten kuvaustekstissä lukee. Eli sormenjälkiä siinä on, ja niitä vielä tulee, jos joku kaunis päivä saan lasit liimattua paikoilleen.
Antti Tirri kirjoitti:
plussaamuuten tosta antennista. Ei varmasti ollut mukana, mistä teit.
Tämäkin selviää kuvaustekstistä jos jaksaa lukea, eli hyönteisneulasta.
Oho sori etten lukenut niin tarkasti mutta joka tapauksessa on hieno ja tausta korostaa mallia mukavasti. Noi ikkunoiden tahriintumiset on mullekkin tuttuja mutta niistä pääsee aika hyvin eroon kun käyttää erikeepperiä lasien liimaamiseen;)
On se kyllä ihan hieno.Tuulilasi on tosiaan hiukan tuhruinen.Kiva figuuri muuten.
pikkasen on hieno capri.oisko sulla tietoo mistä tämmösen sais?mieluiten ihan kotimaan markkinoilta.
Eipä osaa sanoa. Ebaysta löytyi kaks kappaletta Capri II:sia, joten saatavuus kotimaastakin voi olla vähän niin ja näin. Yksityisten myynti-ilmoituksia selailemalla, varsinkin FCMA:n puolelta ni saattaa tärpätä.
toi sun caprisi on maukas saan ite huomenna saksasta ton saman capri II cafe racer mallin:)
ootkos ite foilannut noi puskurit kromilla? vai onko sarjassa ne kromisina mukana? kerta kaikkiaan upeasti toteutettu capri II.malli.jossain vaiheessa rakennan omani ja laitan tänne sen arvosteltavaksi:)
nyt on mullakin toi amt capri II cafe racer .todella hyvää valua näköjään ja ei kun rakentamaan se sit aikanaan tulle kuvia tänne kun on valmis:)
malli on todella tervetullut tosin aika hankala saada mistään enää.!!!