Pienoismallit.net

Lotus 29

Vuonna 1963 Lotus hämmensi Indianapolis 500-kisojen vakiintuneita kuvioita tällä autolla, ohjaajina Jim Clark sekä Fordin ja Lotuksen yhteen saattanut Dan Gurney. Formula ykkösiä hallinneeseen 25-malliin perustuvassa autossa oli Fordin V8-moottori vääräoppisesti kuljettajan takana, ja vihreää väriä pidettiin huonoa onnea tuovana. Jim Clark tuli kisassa toiseksi ja Gurney seitsemänneksi, mutta takamoottoristen vallankumous oli alkanut.
Autosta on 1:25 mittakaavassa tuotettu 1960-luvulla ainakin AMT:n ja IMC:n mallit. Tässä AMT-versiossa on yksityiskohtaisempi moottori, mutta korin muodot ovat aivan vääristyneet. Renkaat ovat valtavan ylisuuret ja nokka neulamainen nysä. Koska jotkut yksittäiset osat ovat varsin hyvin toteutetut, epäilen jonkun sortuneen tietoiseen taiteelliseen tyylittelyyn.
Korjasin pahimmat viat mallista ja lisäilin parhaani mukaan detaljia. Lisätietoa kuvateksteissä. Omaan taitotasooni ja mallin karkeuteen nähden olen lopputulokseen ihan tyytyväinen. Tarkoitus olisi tuoda tämä Helsingin Model Expoon. FCMA:n sivuilla vähän lisää kuvia.

Kommentit

Siististi rakennettu ja korjailtu malli. Mielenkiintoista oli kuulla mistä nuo yksityiskohdat on rakennettu.
Ai niin; Toisessa kuvassa tuon harmaan turvakaaren sisällä näkyy samean läpinäkyvä bensaletku, se on tehty muovilangasta, jolla hintalappu oli kiinni kengässä.
Paljon muutoksia pienessä autossa ja vieläpä hyvin tehtyinä. Ehdottomasti kannattaa tuoda ihmisten ilmoille.
Hienoja oivalluksia eri rakentamisvaiheissa ja vielä hienompaa erilaisten materiaalien uusiokäyttöä! Onkohan tämä kilpuri ollut 60-luvulla mukana Fingerturun Grand Prix-kisoissa?
:-)
Yksi siisteimeistä ellei siistein täällä vastaan tulleista formuloista. titenkin toi sinun Honda RA273 on kova kilpailija tälle :). En keksi mitään parannettavaa!
motti näyttää upeelta kunhan korvaa muovi osat NS. metallilla mutta huomauttaneekin vähän miinusta on se että pakosarjat näyttää muovisilta.. :(
Kantri 5.3.2010 15:07 Vastaa lainauksella
Hieno on. Tätäkin kiva päästä Expoon katsomaan, yleensähän nää on luonnossa viel paremman näkösii.
Siirtokuvaa vastaava sävy on kyllä hallussa, ei ainakaan näissä kuvissa eroa huomaa.
Simppeli ratkaisu noihin pakosarjoihin olisi himmentää niitä vaikka mustalla pastelliliidulla. Kiitos palautteesta. Valokuvissa näkyy armottomasti muutama moka jota ei paljaaseen silmään niin osu, mutta näissä taas ei näy esim. peräosassa oleva lakan halkeilu, jonka kyllä luonnossa huomaa..
90% virheistä osuu vain omaan silmään, loput 10% virheistä huomaa vain tositarkatsyynääjät ;D
paavo p. 5.3.2010 19:12 Vastaa lainauksella
Sanattomaksi vetää työnjälkesi :-)
Hienoa, erityisesti huomionarvoisia ovat renkaat, jotka ovat luonnollisen näköisiä kulumajälkineen ja sävyineen.
Nätti entisaikojen kilpuri.Työjälki siistiä ja itse tehdyistä osista plussaa.Kabiini on jotenki räyhäkkään oloinen ja suorastaan kutsuu istumaan ja painamaan kaasua:) Komppaan pasia nuissa renkaissa.Upea
Terv:jarno