Pienoismallit.net

Volvon moottori

B21ET

Vähän erilaisempi malli valinta, kuin mihin yleensä on varmaan totuttu… Rakensin siis pelkän moottorin mallin, jollainen löytyy oman auton pellin alta, pystyi tarkistamaan kaikki yksityiskohdat tallissa käymällä. Vaikka kyseessä on "vain" osakokonaisuus, paneuduin asiaan ajan kanssa. Tavoitteenani oli ettei asiantuntijatkaan löytäisi eroja valmiista mallista. No pieni virhe löytyy: pakosarja oli sen verran työläs etten raaskinut laittaa lämpöpeltiä sen päälle, joka olisi peittänyt sarjan lähes kokonaan. Kyseinen moottori on 240 Turbo Volvossa ollut 1981-84 se on 2,1l OHC Bosch:n K-Jetronic ruiskulla ja Garrett:n T03 ahtimella varustettu. Eri muunoksia samasta koneesta oli Volvoissa vuosina 1975-1996 Aikaa koko projektiin kului n. 150h eli ei ihan parissa illassa valmista tullut. Materiaalina on jälleen 0,2mm läkkipelti ja tina. Muutamat kaikkein pienimmät osat ovat muovia. Mittakaavan määräsivät 2mm mutterit, joita käytin useiden osien kiinnittämiseen. Isommassa samat mutterit ovat 8mm jolloin mittakaavaksi tuli 1:4 Aluksi oli tarkoitus laittaa sisälle pieni sähkömoottori, joka sittemmin jäi pois. Moottori kyllä pyörii kaikkine apulaitteineen. Laturinhihnana toimii kaksi mustaa kuminauhaa. Malli on maalattu spray-maalilla irto-osina ja kasattu sen jälkeen. Ensimmäinen mallini jota olen hiukan kuivapensselöinyt ettei se näyttäisi ihan uudelta. Uteliaisuuttani tuli laskettua montako erillistä pellinpalaa, mutteria ym. mallissa on, niitä on niinkin paljon kuin 1030! Mallissa ei ole kittiä yhtään, kaikkialla on pelti/tina+maali!

Kommentit

Volvon moottorin yksityiskohdat eivät ole minulle tuttuja, mutta en epäile hetkeäkään, etteivätkö ne olisi tässä oikein. Hieno, hieno malli… näyttää oikealta 1:1 -moottorilta kuvissa.
Jotku ne osaa. Hieno on ja aidonnäköinen :)
Hiljaseks vetää Volvo-miehen.. Huomaa kyllä heti ettei ole aito moottori, sen paljastaa maalipurkki ja liimalevy!! Aivan mieletöntä työtä!
Kosander 1.3.2010 22:16 Vastaa lainauksella
Erittäin hieno! Tämä on sitä mallinrakennusta itseään.
Samuli 1.3.2010 22:27 Vastaa lainauksella
Sanattomaksi vetää. mahtavaa jälkeä!
Arttu A 2.3.2010 01:34 Vastaa lainauksella
Näppärää työtä
sehä on ku meijä ruohonleikkuris :):):):):):
Heikki R 4.3.2010 12:36 Vastaa lainauksella
On hieno..yksi asia pistää silmään, kytkinasetelma on mielestäni liian ruosteinen se ei saisi olla ollenkaan ruosteinen. Metallinvärinen lähinnä, hammaskehässä voi olla hivenen ruostetta..
On ihan epätodellisen hieno. Ei ole yhtään moittimista missään vaikka olen tuollaisia koneita itse lähempääkin tutkiskellut.
Entisen Volvo-miehen sydäntä lämmittää! =D Onko lohkokin peltiä? Hienosti olet kyllä vanginnut vinokoneen yksityiskohdat. Ei voi kuin kehua ja ihastella.
Sullahan on tuossa osia taka-akselin tyypin verran… ;) Tökkääpäs kuva Volvolandiaan, niin jengi tippuu tuolilta!