Pienoismallit.net

TBF-1 Avenger

VC-22 USS INDEPENDENCE

Projekti, jonka piti olla suoraan laatikosta. No ei se sitten ihan suoraan ollutkaan. Alkuperäisenä tarkoituksena oli rakentaa TBF-1. Eli se ensimmäinen malli, joka tuli sarjatuotantoon.

Laatikon avattuani totesin, että ei mikään ihan uudenkarhea sarja. No ei muutakuin tutkimaan. Vaikka piti olla kasaan ja hyllyyn homma kaivoin hieman referensskirjoja esille ja totesin, että sarja ei oikeastaan esitä mitään mallia tai sitten esittää kaikkia vähän, mutta ei yhtäkään täydellisesti. Periaatteessa mahdollisuuksia oli rakentaa TBF-1 tai TBF-1c tai brittien Avenger I tai II mallit. Molemmissa koneissa olivat samanlaiset moottorin kidukset. No seuraavat epäköhdat löysin.

- Paketin siirtokuvat esittävät VT-84:n valkoista 301:tä. Keltaisilla Tokion pommittamisesta kertovilla raidoilla. No VT-84:n koneet olivat TBF-1c ja TBM-3 koneita. TBF-1:een tunnukset eivät käy.
- TBF-1:ssä oli vielä nokalla .30 kaliberinen kk. Mallista tämä puuttui. TBF-1c mallissa taas oli siivissä .50 kaliberiset kk:t. Myöskään näitä ei oltu mallinnettu.
- Ohjaamon katolla oleva antennimasto vastasi TBF-1c:tä.
- Rungon sivuilla pystyssä olevat ikkunat vastasivat Brittien Avenger I tai II:ta
- Takimmaiseen penkkiin ei ollut kuin istuinvaihtoehto. TBF-1c:ssä siinä oli jotain radiosuunnistus härveleitä.
- Muuta puutetta eli pysäytyskoukun uupuminen kokonaan. Siipien alla olevat radiosuuntima mastot olivat pelkät tikut.
-Kaikki Kuomuosat olivat ihan kamalat.

Ei kun rakentamaan. Ohjaamo ja muutenkin sisätilat olivat pelkistetyn yksinkertaiset. Lisäsin ainoastaan Eduardin istuinvyöt molempiin penkkeihin sekä takaampumoon. Poistin myös ohjaamoiden välissä olleen suunnistusantennin, koska se ei ollut käytössä jenkkien koneissa. Briteillä kylläkin. Palat yhteen ja kittaamaan. Joka saumaa sai kittailla. Siipiä kasatessani huomasin, että ne olivat kierot kuin potkuri. Lämmittelin niitä varovasti lampussa ja sain oikeamaan ainakin riittävästi.

Kone kasassa ja maalia pintaaan. Halusin koneen kolmiväri naamioon. No vaihtoehtoja ei paljon ollut, mutta löytyi VC-22:n koneet, jotka olivat ensimmäisiä kolmivärinaamiossa olevia koneita, joissa oli vielä vanhanmalliset kansallistunnukset ilman sivupalkkeja. Referenssinä käytin koneita 22-C-8 ja 22-C-4.

Siirtokuvina yhdistelin jotain vanhoja ja Tecmodin kuvia. Tecmodit tusin olivat surkeita. Hajosivat heti kättelyssä ja hopeoivat paljon. Lopuksi mattalakaa runkoon ja peräsimiin sekä siivekkeisiin. Korkeusvakain ja siivet lakattu satiinilla. Lopputulos kohtuullinen, mutta menkööt.

Kommentit

Hyvin rakennettu masiina. Alapuolen paneelirajat mielestäni liian korostetut, kyljet näyttää paremmilta. Antennilanka saisi olla kireällä.
Antennilanka on jokaisen mallini kompastuskivi. Nyt löysin 0,4mm siima, mutta olikin lankaa, joten ei kiristynytkään lämmittämällä. Varmaan teen useisiin maalleihin uudet antennilangat jahka löydän sopivan tuotteen.
Mikko J 1.3.2010 10:10 Vastaa lainauksella
Tyylikäs Avengeri. Itse jouduin tästä joskus kasaamaan puolipakolla Airfixin version, kun lahjaksi sain ja lahjan antaja muisti aina kylässä käydessään kysellä "joko oot rakentanu sen?"
Käyttämäsi värisävyt näyttävät mielestäni erittäin hyviltä ja yläpuolen tummansininen näyttäisi täsmäävän hienosti siirtokuvien sävyn kanssa. Siirtokuvat ei kyllä tosiaan näytä kovin laadukkaalta, meinaan tuo ylimääräinen valkoinen varjo hämää vähän…

Mitä tulee antennilankoihin, siimoja saa vaikka tuolta: Linkki 0,1mm asti.
Toinen vaihtoehto on esim Hobbypointista saa erittäin ohutta metallilkankaa (muistaakseni 0,16mm), sen kun vetää pihdeillä suoraksi, niin varmasti myös pysyy. Huonoa sitten on tietysti se, että ratkaisu ei ole kovin kestävä eikä oikein sovellu monimutkaisempaan takilointiin.
Kolmas vaihtoehto on aloittaa hiusten, tai parran kasvatus, jolloin lankoihin saa ainakin realistisen vahvuuden ;)
Vähän tuntemattomampi kone meikäläiselle, mutta näyttää hyvältä. Maalaustyö ja vanhennus mielestäni mittakaavaan sopivat. Eikös herra George Bush senior lentänyt juuri tällä konetyypillä?