Pienoismallit.net

Ferrari 275P

'64 Le Mans voittaja

Automalli Ferrarin urheiluautoaikakauden huipulta. Ferrari voitti Le Mansin 24h ajot vuosina '60-'65 joista viimeisimmän omalla tehdastiimillään '64 tällä 275P:llä. Seuraavana vuonna voittajatiimi ja auto olivat NART ja 250LM.

Malli on rakennettu Model Factory Hiron laadukkaasta, pääasiassa valkometallista valmistetusta rakennussarjasta. Lisädetaljointiin näissä sarjoissa ei juurikaan ole tarvetta, mutta runsas valkometallin käyttö aiheuttaa kyllä kohtuullisesti haastetta rakentamisessa. Vaikka MFH:n valkometallivalut ovat näissä uudemmissa sarjoissa jo kohtuullisen hyvällä tasolla, valupurseita ja vääntyneitä osia on paketti pullollaan. Hartsiosia mallissa ovat ainoastaan kori, takakate ja pohjalevy. Hartsi- ja valkometalliosien lisäksi mallissa on jonkinverran sorvattuja osia, kattava syövyteosa-arkki sekä tyhjiömuovatut lasiosat. Mallin tarkempi esittely kuvien kera täällä.

Kuten sanottu, varsinaiseen lisädetaljointiin ei mallissa juurikaan tarvetta ole. Joitakin osia kuitenkin korvasin mielestäni paremmilla. Kojelaudan katkaisijat ovat MFH:lle tyypilliseen tapaan valettuna yhteen klönttiin valkometallisen kojelaudan kanssa, nämä korvasin Q-Modelin ja Hobby Designin valmistamilla sorvatuilla katkaisijoilla. Konehuoneen haitariletkut tein käärimällä alkuperäisen osan päälle rautalankaa, jonka päällystin Barre Metal Foililla ja maalasin hopealla. Myös vararenkaan kiinnitysvyöt ovat omaa valmistetta. Malli on maalattu Motipin automaaleilla ja Vallejon akryyleillä. Metallipinnat maalattu Testorsin Metalizer sarjan sävyillä.

Joitakin projektikuvia täällä.

-Niko

Kommentit

Oikein siististi rakennettu kilpuri,voittanut samana vuonna kuin minä olen syntynyt ;-)
Upea niinkuin sun edellisetki!
Upea maalipinta joka heijastaa sopivasti.