Pienoismallit.net

Fokker Dr 1 1917

Punanen Paroni

Legendaarinen punaisen paronin Fokker. Ensimmäinen näin pieni kone jonka tein.

Kommentit

Ihan nätti Fokkeri. Olet maalannut mallin huolella ja selvästi kyseessä on pienoismalli esikuvastaan. Hiukan viimeistelyä olisi kaivannut lisää mm. siipitukien ja laskutelineen tukien siistimiseen ja ainakin vasen siipituki vaikuttaisi olevan hiukan huonosti paikallaan. Kokonaisuus on kuitenkin silmää miellyttävä. Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan Fokkeriin jossa voisi koettaa parantaa tämän virheitä. Itselläni oli vaikeuksia yläsiiven kulman kanssa ja laskutelineissä kun saman mallin tein.
Fokker kolmitaso on suosittu portti 1. maailmansodan lentokonemallien maailmaan. Olet onnistunut mallin kanssa hyvin. Maalaus on ok ja siirtokuvatyöskentelykin enimmäkseen onnistunut. Samoin kuin Timon, niin minunkin silmääni pistää osien viimeistelemättömyys. Nuo osien valurangassa kiinni olleiden kohtien törröttävät jäänteet kannattaisi hioa pois. Ensin karkeammalla ja lopuksi hienommalla hiekkapaperilla. Pönöttävät aika rumasti mallisi laskutelineessä ja yläsiipeen rungosta menevissä tuissa. Pistävät silmään ehkä juuri siksi, että malli muuten on niin laadukas!

Myös siipien välisiä tukia voi hioa varovasti päistään lyhyemmiksi, jos ne eivät meinaa mahtua siististi siipien väliin. Sinulla on tainnut vasemmapuoleisen alemman tuen kanssa näin?

Hyvä avaus "lentäviin kangaspuihin". Toivottavasti näemme näitä sinulta lisää!

t. Mikko