Pienoismallit.net

Iljushin Il-2 Sturmovik

Maatalouskoneen oppittunnit!

Eli oli tarkoitus vähän tutustua myös lentokoneisiin, ennen varsinaista JU 88 projektia. Samalla sais myös harjoitella siirtokuvien laittoa. Tätä kone ostetiin sitä varten ja halvalla zvezda laatua. Voi olla että jäi viimeiseksi ostokseksi kyseiseltä firmalta… mutta toisaalta olihan tota ihan hauska muotoilla ja muutenkin fiksailla.

Kasaamisessa oli heti ongelmia, sai kittailla, muotoilla siipiä uusiksi vaikka koneen piti olla 37 mm tykeillä varustettu malli niin siiven muoto oli muuhun koneeseen. Muuten on kone suoraan rakenettu boxista.

Väreissä käytin aika paljon eri sävyjä kun vilkuilin värivalokuvia kyseistä koneesta. Kuvassa ei juuri samoja sävyjä näy.
On öljyläikkiä, sateenjälkiä jne.

Paljon jäi vielä opittavaa, mutta itse kohtuu tyytyväinen koneeseen ja olihan tämä eka kosketus minulla sekä lentokoneisiin ja pienenmpään mittasuhteeseen.

Kommenteja ja paranusehdotuksia kaivataa :D

Kommentit

Omaan silmään pistää häiritsevästi johtoreunan ja takarungon sauma. Kannattaa kasausvaiheessa kitata ja hioa saumat piiloon, mikäli niitä ei oikeassa koneessakaan ollut. Johtoreunassa en ainakiin tiedä saumaa olleen yhdessäkään koneessa. Epäselvät kuvat esim alapuolelta eivät anna mitään kuvaa valmiista tuotoksesta.

Positiivisena näkisin kuomun raamit sekä hienosti toteutetun likaisuuden esim. runkonumeron ja kylkien tunnusten kohdalla. Tuskimpa koneita oikeasti pestiin koskaan.
Hieno kone,valmistajasta huolimatta,mutta oletkos kokeillut 1:48 Alangerin koneita,mä olen ollut jo 3 viikkoa iltaisin yhden kimpussa ja valmistuu,sinnikäs kun oon.Venäläiset sarjat ovat paikoin tarkkoja ja paikoin hyvinkin epäsopivia osien istuvuudeltaan,mutta rakennettavissa.Hinta/Laatu suhde on kuitenkin melko kohdallaan.
Hieno malli, myös eräs omista suosikeistani tämä Il-2, saumaukset ovatkin jo tulleet esiin Jussin kommenteissa. Olikohan niin että tätä ruskea/vihreä yläpuolen kaaviota ei oikeasti ollutkaan käytössä? Omassa IL-2:ssani on se sama 'moka', joten pata kattilaa soimaa :-D. Vanhennukset ovat onnistuneet hienosti.
Lainaus:
Omaan silmään pistää häiritsevästi johtoreunan ja takarungon sauma
Niinpäs onkin. Vaikka selailin nipun kuvia ja vertailin niitä valmiiseen niin ei tullut kiinnittäneeni tähän huomiota. Keskityin liiaksi siipien muotoilun muutamiseen ja keräilin paljon kuvia 37 mm gun versiosta. On vielä hakusessa lentokoneiden rakentaminen.. vaikka aika monta paikkaa tässäkin tuli jo kittailtua.
Lainaus:
mutta oletkos kokeillut 1:48 Alangerin
Tämä oli eka kokemus lentokoneista.. mutta seuraavaan jo vähän enempi taas oppinut.
Lainaus:
Olikohan niin että tätä ruskea/vihreä yläpuolen kaaviota ei oikeasti ollutkaan käytössä?
Värityksen tein ohjeissa tulleen kaavion mukaan..Käytössä air force black sea fleet spring 1944. Sitä en tiedä on se sitten oikein

Kiitoksia paljon kommenteista. Näistä on hyvä jatkaa
Jos tämä on ensimmäinen leko mallisi niin tämähän on silloin todella hyvä .Vanhennus ja chippaus on onnistunut mielestäni hyvin.Joistain kohdista on jäänyt pieniä irvistäviä saumoja kuten edellä todettiin.Erikeepperi on mainio aine tukkimaan tuollaisia pieniä rakoja.Täytyy vain muistaa että sitä ei voi työstää sen kuivuttua,eli saumat täytyy tasoittaa "märkänä".Veteen kostutettu vanupuikko on oiva väline tähän.Jos vihreä ruskea kaaviota ei ole ollut niin silloin Stalinkin pelkää kuvitelmaa.Minusta Zvesdan Stormovikki ei ole mitenkään kauhea sarja,sehän esittää sitä metallisiipistä versiota.Noh,mielipiteitä on monia. Ei muuta kuin lisää lekoja.