Pienoismallit.net

Seehund

Saksalainen pienoissukellusvene tyyppi XXVIIB

2. Maailmansodan loppupuolella Saksalaiset kehittivät useita 1-2 hengen miehistöllä varustettuja pienoissukellusveneitä. Useimmat olivat melkoisen epätoivoisia virityksiä, ollen käytännössä vaarallisempia omalle miehistölleen, kuin vihollisen merenkululle. Suuri osa veneistä ei ikinä nähnyt taistelukäyttöä. Seehund oli näistä pienoissukellusveneistä onnistuneimpia ja tyyppiä myös käytettiin operatiivisesti kohtuullisella menestyksellä.

ICM:n sarja on ihan mukiinmenevä (myös kokonsa puolesta ;) ) esitys tästä mielenkiintoisesta ja vähän erikoisemmasta aiheesta. Osien yhteensopivuus on hyvä ja muodot vastaavat nähdäkseni esikuvaa. Detaljointi on toisaalta hyvää - toisaalta sitten taas ei. Oikea vene on hitsattu kasaan levyistä, joiden väliset kieltämättä selvästi erottuvat saumat esitetään sarjassa todella yliampuvan ronskilla kohokuvioinnilla. No, senhän saa hiomapaperilla hienostuneemmaksi. Pahempi ongelma onkin tornin luukkua peittävä pleksikupu, sitä esittävä osa kun on sarjassa paitsi aivan väärän muotoinen, myös valettu samasta harmaasta muovista kuin muutkin osat ja näin ollen täysin käyttökelvoton. Omaan paattiini tein uuden kuvun kuumaprässäämällä kirkkaasta muovikalvosta. Muotorungossa olevat reiät saa myös porata auki omakätisesti. Sarjan periskooppi on suht´asiallinen, innostuin kuitenkin väsäämään uuden injektioneuloista ja onhan se vähän skarpimman näköinen. Lisäsin myös joitain kahvoja, sekä torpedoihin "nokkapotkurit".

Malli on maalattu Vallejon Model Aireilla. Maalipinnan jälkikäsittelyyn ja säistämiseen on käytetty öljyvärejä ja Migin pigmenttejä. Figu on Revelliltä ja vesi Vallejon Atlantic Blue Water Effectiä.

Kommentit

Vesi on hyvin toteutettu, tuli jotenkin elokuva Syvän sininen mieleen kun katseli tätä dioramaa. Rakennettu moitteettomasti ja maalaus todella hyvin tehty, ainut asia mikä ei omaan silmään toimi on tuo sukellusveneen ruosteisuus kun ajattelee kumminkin että loppusodan "ihme aseita" tämä edustaa niin meritunnut luulisi olevan niin pienet että ei heti noi paljon ruostunut mutta tämä vain minun höpinää. Figuuri tuo hyvin mittasuhdetta esiin tässä oiva viikonmalli ehdokas.
PeteU 15.2.2010 05:44 Vastaa lainauksella
Todella realistinen suoritus.

Millä teit tuon tiiliseinän ?
Mikko J 15.2.2010 10:55 Vastaa lainauksella
Seinä on levyä, johon on valmiiksi painettu tuollainen kohokuvio. Näitä kannattaa katsella pienoisrautetietarvikkeita myyvistä liikkeistä. Toki olen pintaa vähän elävöittänyt maalaamalla ja litkuttamalla. Kulman saa tehtyä luontevan näköisesti kun etsii levystä kohdan, jossa printtikuvio toistuu ja kohdistaa sivu- ja yläpinnan "tekstuurit".

Pienen kokonsa vuoksi näitä paatteja ei käsittääkseni useinkaan säilytetty satama-altaassa, vaan ne nostettiin operaatioiden välissä pukeille laiturille, tai emoaluksen kannelle. Ajattelin, että näin paatti on päässyt altistumaan vähän enemmänkin olosuhteiden vaihtelulle ja ruostetta on päässyt kertymään.
Hienosti ja huolellisesti rakennettu pikku dio.Ruosteet hyppii hieman silmille ja veteen oisi voinut pieniä vaahtopäitä tehdä, muuten ei valittamista.Alustan reunat viimeistelty mukavasti, ja yleisilme jotenkin omaan silmään aito ja välittyy tollainen satama fiilis.Lokki oisi ollut mukava lisä tuohon sukellusveneen päälle:) Tiiliseinä ja ns,katu aidonnäköiset.Kaikinpuolin hyvin tehty.
Terv:jarno
Mikko J 15.2.2010 16:10 Vastaa lainauksella
jarno törmänen kirjoitti:
Lokki oisi ollut mukava lisä tuohon sukellusveneen päälle
Älyttömän hyvä idea. Pitääkin miettiä josko jonkun lentävän rotan skulptaisi paskomaan tohon sukellusveneen nokalle :)
Nordu 15.2.2010 19:33 Vastaa lainauksella
Komee on.
Tosi loistava työ kaikin puolin. Ainut mikä pistää silmään, ainakin näin valokuvissa on aallot. Nyt ne näyttäisi että on vesisateinen vedenpinta. mutta mittasuhteessa sadepisarat olisi valtavia. minun mielestä paremmin sopisi tuohon tämän kaltainen aallokko tai tämän kaltainenja laituri aiheuttasi vielä siihen vähän ristiaallokkoa. Muuten ei kyllä mitään moittimista. Tykkää tästä!
Hieno lokki.Ja tunnelma aito, mitähän mietiskelevät lokki ja ukkeli, kaitpa sodan mielettömyyttä ja tulevaa reissua:)
Markku K 2.1.2014 22:33 Vastaa lainauksella
Todella upea malli! Millä tuo ruoste on tehty?
Mikko J 8.4.2014 13:13 Vastaa lainauksella
Markku K kirjoitti:
Todella upea malli! Millä tuo ruoste on tehty?
Ruoste on tehy maalaamalla öljyväreillä ja hieromalla migin pigmenttejä kuivana pensselillä pintaan.