Pienoismallit.net

Hawker Typhoon Mk.1B

Hasegawan malli.Mallini esitää 245. laivueen komentajan Jack Collinsin konetta kesäkuulta 1944.Kyseisestä yksilöstä löytyy kuva(ei kovin hyvä sellainen)kirjasta 2nd Tactical Air Force Vol.1 s.166.Koneessa oli nelilapainen potkuri ja Tempest korkeusvakaajat.Alkuperäisessä mallissa näitä ei ollut mukana,joten hankin ne Ultracastilta.Lisäksi mallissa on Ultracastin pakoputket ja pyörät.Siirtokuvat ovat Aeromasterilta.
Erikoisuutena oli,että Collinsin koneeseen oli maalattu spinneriin tumman sininen spiraali Luftwaffen tyyliin.Malli on maalattu totuttuun tapaani Xtracolorin emalimaaleilla eli X1 RAF Dark Green ja X6 RAF Ocean Grey yläpuolelta ja…Tjaa alapuolihan tulikin maalattua Xrtacrylixin X1003 RAF Medium Sea Greyllä.Maihinnousuraidat Humbrolilla tahi Revelillä.

Vuonna 1989 ostin John Golleyn kirjan The Day of the Typhoon,Flying with the RAF tankbusters in Normandy.On tullut luettua kyseinen opus muutamaan kertaan.On se vaan niin hyvä.Suosittelen kaikille.John Golley lensi nimenomaan 245 laivueessa.

Elokuussa 1944 Collinsin koneen moottori syttyi tuleen(it osuma?)ja hän hyppäsi koneesta.Laskuvarjo kuitenkin tarttui pyrstöön ja hän tuli koneen mukana alas.Se ei kuitenkaan ollut tämä kyseinen yksilö.Tämän koneen myöhempi kohtalo on minulle tuntematon.

Malli on vieläkin hivenen kesken.Eipä tuohon ole näköjään vielä pakokaasuvanojakaan tullut laitettua.Pahoittelen huonoja kuvia.Meikäläisen kamera on antiikkinen p…

Kommentit

-QWQ- 31.5.2007 19:55 Vastaa lainauksella
Yhtä tarkkaa työtä kuin tekemässäsi mersussa :)!
Komea kone ja hienosti tehty."Maihinnousuraidat" ovat aina olleet mielestäni hienot siivissä.(& rungossa)
Tuo lisää ilmettä koneeseen. Näkee,että aikanaan ollut jykevä peli.Ei ihme,että Saksalaiset
tankit oli normandiassa mahdollisimman piilossa ja liikkuivat mieluummin yöllä…
Jipe 1.6.2007 14:05 Vastaa lainauksella
On toosi hieno eikä näy mitään epäsysteemeitä!
Marazuk 1.6.2007 18:58 Vastaa lainauksella
oho!!!! Todella hieno ja tarkaa työtä!!! = )
Jaapu 19.8.2007 12:30 Vastaa lainauksella
oh en ois uskonu et joku saa Hawker Typhoon Mk.1B:eest noi hienon kaveri osaa näköjää tehä
L.H 2.9.2007 11:40 Vastaa lainauksella
Millä väreillä olet ohjaamoa maalannut?
Humbrolin 78:lla ja mustalla etupäässä muistaakseni.
Bresterman 17.11.2007 22:02 Vastaa lainauksella
Vau, todella hieno!
Löytyipä sivustolta tällainenkin helmi, ei ole kommentoitu sitten vuoden 2007. Hienoa työn jälkeä. Tietenkin joidenkin mielestä liian "puhdas" sillä käyttö oli varmaan kovaa Normandian kesässä 1944, mutta itse pidän tällaisestä siististä ja selväpiirteisestä ilmiasusta. Katselkaapa muutkin näitä Harrin aikaisempia tuotoksia, näyttää mies osaavan tehdä kelpo malleja.
Kiitoksia kommentista.Tuohon aikaan en oikein osannut vanhentaa mallejani oikein.Mutta kun sitten älysin ostaa Johnsonin kiiltovahaa ja Migin washeja,niin johan rupesi luonnistumaan(ainakin omasta mielestä ;)

Nyt on ongelmana,että en saa riittävän hyviä kuvia laittaakseni niitä uusimpia luomuksia esille tänne saitille.