Pienoismallit.net

F-4J Phantom

Hasegawan F-4J phantom, joka esittää kuuluisaa "Showtime 100" -konetta. Rakentelin tätä juuri Jyväskylän pienoismallitapahtumaa varten ja malli valmistuikin hyvissä ajoin, jo viikko ennen tapahtumaa. Suurimmaksi osaksi malli on rakennettu laatikosta löytyvillä osilla. Hasegawan sarja on erinomainen, lukuunottamatta tökerön näköisiä ilmanottoaukkojen sisustoja. Tätä puutetta korvaamaan käytin Twomikes-nimisen valmistajan resiinisiä suojuksia. Rakennussarjan omat penkit korvasin Airesin resiinisillä penkeillä + etsivöillä. Lisäsin vielä True Detailsin painotetut pyörät, jotka kuvaavat mukavasti oikean koneen massaa.

Maalauksessa on käytetty Gunzen akryylimaaleja. Litkutus on tehty Promodellers washeilla ja muu säistäminen pastelleilla.

Otan mielelläni vastaan kommentteja mallista :)

Kommentit

Kyllä on silmiä hivelevä teos, kerrassaan kaunista katseltavaa. Viimeistä yksityiskohtaa myöten tehty Aave, kone on kuin aito esikuvansa jos kuva olisi otettu jossakin kentällä tai tukialuksen kannella allekirjoittanut olisi luullut oikeaksi.
Viikon malli ainesta omasta mielestä.
Voi luoja kun on nätti kone. Siitä ei puutu kun Randy Cunningham ja Willie Driscoll ohjaamosta, niin legenda eläisi. Ehdottomasti ainesta viikon malliksi
Ohhoh! Onpa hieno! Upeasti vanhennettu ja ohjaamo näyttää aidolta. Onko nuo varjostukset saumoissa ruiskulla tehty pre tai postshadingit vai niillä pastelleilla? Phantom on niin upea kone, että niitä jaksaa katsella aina!
Jees, automallarikin herkistyy! Eihän tällaisia näe kuin jenkkifoorumeilla, ja niillä pojilla on referenssit paljon lähempänä. Nätisti saatu elämään tuo muuten niin tylsä laivaston harmaa kaavio.
Olmo 30.1.2010 20:34 Vastaa lainauksella
Nyt viimeistään alkavat omien mallien taso nolottaa… Aivan mahtavan hieno kone! Ei tosta keksi mitään valitettavaa. Todella hienosti olet saanut pinnan "elämään".
Antti Pentikäinen kirjoitti:
Onko nuo varjostukset saumoissa ruiskulla tehty pre tai postshadingit vai niillä pastelleilla?
Oikeastaan kaikkia kolmea noista :) Preshadet teen aina, mutta tahtovat sitten lopulta kaiken pinnan elävoittämisyrittelyn jälkeen kadota kokonaan. Postshadea käyttelin tosiaan myös hieman kadonneiden preshadejen paikkaamiseen. Washauksen jälkeen sivelin vielä paneelilinjoja myöten harmaasta pastelliliidusta hiottua ainesta pensselillä erittäin kevyesti paneelilinjoihin. Samalla tein ilmavirran myötäisiä tummia viivoja paikkoihin, joihin kuvittelin niiden oikeassakin koneessa mahdollisesti syntyvän.
Edelleen pm.netissä on lekot kunnissa. Todella hyvä malli, näin vaunumallarin silmiinkin.
Aivan loistava kone. Vaikka yleensä en juuri lämpeä nykyaikaiselle kalustolle. Niin tämä on tosi nätti! Ei mitään moitittavaa.
Nyt on tarjolla tasoa gallerian lekomallikokoelmaan.

Näissä US Navy -koneissa on perussiirtokuvien lisäksi usein törkeän paljon näitä pikkudekaleja (stencils). Tässä mallissa ne kaikki on saatu huolella paikalleen kuin maalattuina. Muutkin yksityiskohdat (namukas ohjaamo, skarppi aseistus, kuomun maalaus) kertovat työn laadusta. Maalipinnan nappiin osunut kiilto-/himmeysaste kruunaa tasapainoisen kokonaisuuden.

Paneelisaumojen pre- ja post sahdingin sekä litkutusten lopputulos on omaan makuuni aavistuksen korostunut. Uskon, että kuvat hieman liioittelelevat ja livenä vaikutus on vakuutavampi. Pyrstön ja korkeusperäsimen metallisävyisiin paneeleihin sekä jälkipolttimiin olisi voinut hakea vielä lisää vaihtelevia metallisävyjä.

Mukava tällaisia on katsella.

t. Klaus
Eipä tästä enään paremmaksi voi laittaa.
Nätti kone,erittäin nätti,ehkä hieman voimakkaasti säistetty omaan makuuni,mutta kuitenkin erittäin taitavasti,eli oikeissa paikoissa varmaankin.Ehkä erillaisissa valaistuksissa tuo muuttaa sävyään sitten vieläkin paremmaksi.Huippumalli kuitenkin.
PhantomII 31.1.2010 16:36 Vastaa lainauksella
No johan on nätti Phantom, sanoi Phantom. Muuta en sanottavaa en arvostelumielessä löydä, kuin että ehkä inusen liian voimakkaat paneelivarjostukset ovat minunkin makuuni näin kuvissa nähtynä. Tosin - ovat vielä hyvinkin siedettävät kuitenkin. Muuten vanhennus on on hienosti onnistunut, eikä rakentamisessa muutenkaan ole huomautettavaa. Hieno!
Upea Phantom! Yksityiskohdat ovat paikoillaan ja kokonaisuus iskee. Varjostus ehkä aavistuksen liian selkeä ja säännöllinen minun makuuni (makuasia), mutta ehdottomasti kovan luoka malli.
Katselin hienoja mallejasi Jyväskylässä, mutta tässä oli mielestäni menty jo vähän liian pitkälle varjostuksen ja paneelien keskikohtien vaalennuksen suhteen. Mallista tuli heti mieleen joidenkin netissä nähtyjen (en muista missä) tsekkimallareiden tuotokset. Siellä päin kun on tapana harrastaa juuri tämäntyyppistä inhorealismia.

Tapa, jossa säistys tehdään varjostamalla paneeliurat ja vaalentamalla paneelien keskikohdat näin kaavamaisesti ja voimakkaasti (kuten Kalle jo edellä totesi) ei voi mielestäni olla kovinkaan realistisen näköistä. Less in more. Mutta hyvät pojot silti.
Kiitoksia kommenteista!

Vanhana miniatyyrimaalarina tuo sävyerojen ylikorostaminen tulee jotenkin luonnostaan. Realistisempaa jälkeä saisi varmastikin hieman hillitymmällä korostamisella kuten Juha tuossa totesikin, mutta jotenkin omaan silmääni näyttää kivemmalta tuollainen pehmeä efekti paneelien reunoilla, vaikkei niin realistinen olisikaan.
Taitaa Marko olla sukuvika , että vain täydellisyys kelpaa heh. Tuo on todella tyylikkään näköinen ilmestys ja luonnossa vieläkin paremman näköinen.
Vaikka jotkut haluaisivatkin sijoittaa kaikki kauniit mallit fantasiakategoriaan, niin tärkeintä on kuitenkin saada aikaan upeita malleja ja siinä olet onnistunut loistavasti. Itseäni olisi miellyttänyt ehkä vielä enemmän, mikäli yksittäisten paneelien välillä olisi ollut hieman sävyvaihtelua. Realismia tai ei, se on toissijaista, sillä tässä silmä lepää.

Joten jatka samaan malliin! Tai tee seuraavien malliesi pintakäsittelyssä jotain vieläkin fantastisempaa. ;)
!!!!!!!!!!!!!IIIIIIKKKKKK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! oot sä joku kone vai mikä? TÄÄÄ on JUMALAINEN kone! En oo nähny tätä hienompii koneita täällä(en missään)! SE on viiden tähdenpaikka!!!! Ei tässä Muuta keksikkään kun tän! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!IIIIIIIIIIIIIIIIIIKKKKKKKKKKK!!!!!!!!!
Upeasti toteutettu. Mitä sanot sarjan siirtokuvista oli hyvät?
Tapio Kallio kirjoitti:
Upeasti toteutettu. Mitä sanot sarjan siirtokuvista oli hyvät?
Ihan hyviltä siirtokuvat mielestäni tuntuivat. Mitään ongelmia niiden kanssa ei tullut ainakaan.
Tekijä tietää varmasti asian paremmin, mikä ettei kokeneempi mallarikin, mutta minun silmään tämä on virheetön teos. Todella upea ja täydet starat tiskiin.
Tämä oli mielestäni luokkansa paras jyväskylän pienoismallinäyttelyssä ;D täydet 5/5
Jäin ihan sanattomaksi kun tämä malli ilmestyi sivuille. Ainoa ajatus oli: jos ei tässä ole viikon malli niin ei sitten missään.
ei kyllä oo muuta sanottavaa kun että aivan sairaan hieno malli!!!!!!!
AHA!!! Arvasin että näin kävisi! Viikon mallihan tästä tulee :D

No, mutta…aivan käsittämättömän hieno malli, hyvin vanhennettu ja paneelien reunat näkyy hyvin, mutta ei liian hyvin. Onks sun pakko aina tehdä tälläsiä malleja joista ei voi sanoa mitään pahaa? No ei, jatka samaan malliin ja jos pidät tätä tasoa yllä, voit olla todella ylpeä.
jumankauta että on hiano. säestykset nappiin. nuo renkaat näyttää vähän vajailta niinhän niitten pittääkin
Lauri K. 12.2.2010 00:33 Vastaa lainauksella
Vanhennus ei ole kovinkaan realistisesti toteutettu, kuten jo edellä on pariin kertaan mainittu. Makuasioitahan nämä ovat, todella upea malli joka tapauksessa ja rakennus- tai maalausjäljessä ei mitään valittamista.
Sama malli vielä boksissa rakentamattomana, en ole tämän jälkeen varma kehtaanko sitten aikanaan omaa tekelettäni tänne tunkea…
Marazuk 13.2.2010 18:17 Vastaa lainauksella
Ui perkele kui sä tälläsii osaat duunailla? Tosi hieno malli!!
Oikein suuret onnittelut!!!!!!!!!! IIIIIIIIIIKKKKKKKKKKK pitää vielä sanoa että tää on universumin hienoin malli tähän asti ja aina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!