Pienoismallit.net

Cromwell IV

10. Pulk Strzelcow konnych, 1. Dywizja Pancerna, Francja 1944

Kun on alkuun päästy niin antaa mennä vaan. Joskus 12-13 vuotta sitten aloitettu Tamiyan hyvä sarja Cromwellista. Nyt sit jossain sekavuuden puuskassa päätin laittaa pisteen tällekkin projektille.

Vaunu kuvaa Puolalaisen 1. Panssaridivisioonan tiedustelu yksikön, 10. ratsujääkäri rykmentin vaunua jossain päin Ranskaa alkusyksystä 1944.

Maalattu akryyleillä. "Hessian" verkko on muistaakseni jonkinlaista sideharsoa maalarinteippisuikaleilla. Vanhennukset tuttua Migiä, öljyvärejä ja lyijykynää.

Kommentit

Nätti Cromwell,tälläisia malleja katselee mielellään.
Jonne 28.1.2010 15:02 Vastaa lainauksella
Todella upea!!
Mikäs punasilmäinen mörkö se sieltä kuskin luukusta kurkistaa? Viiri on ehkä turhan suorana. Muuten miellyttää silmää.
Ainakin tankin tornin luukusta näkyy näiden kuvien perusteella yksi parhaista figuurinaamoista mitä olen tällä saitilla koskaan nähnyt! Tämä oli ihan pakko kertoa, vaikka tässä pitäisikin arvostella panssarivaunua.
Vaunun kyytiin kasatut romppeetkin ovat uskottavan näköisiä - samoin kuin telaketjujen likaisuus ja paljaan teräksen mallintaminen noissa ketjuissa.
Kiitos kommenteista.:) Tapsa, ne on "tinted goggles".;) Ja Raimolle kiitos, figuun/figuihin olen tyytyväinen nyt tällä kertaa.
Hieno vaunu miehistöineen, naamioverkko onnistunut todella hyvin.
Mikon tankit pikkuhiljaa asettanut tason aika korkealle. Olen yhdelle jo täydet pinnat antanut ja tämä ei ehkä ihan siihen yllä - lähinnä maku/mielipide kysymys.
Tuon pikku montyn tutkin suurennuslasilla kyllä myöhemmin :-)
Mikolla alkaa olla kohta posiitivinen ongelma siitä mitä kannattaa julkaista vai onko tankki rintamalla eväät syöty ja matka jatkuu kohti uusia haasteita, kenties historia figua luvassa?
Kiitos kommenteista! Mul on itseasiassa puolentoista viikon aikana valmistunut 2kpl 1/35 vaunua ja 2kpl 1/72 vaunua/autoa plus 1/35 henkilöauto ja figu.:D Ihme draivi ollu päällä. No on ne ollut suurinosa aloitettuja paitsi Autoblinda. Ei vaan kaikista jaksa kuvia tänne tunkea, menee muuten ihan kuvaamiseksi koko homma.;P
Ja liittoutuneiden vehkeet ei ole koskaan niin mediaseksikkäitä.;)
MikkoHeikkinen kirjoitti:
Ja liittoutuneiden vehkeet ei ole koskaan niin mediaseksikkäitä.;)
Pah! Cromwell on aina mediaseksikäs. Ja muodoiltaan kuin tönkkösuolattu muikku. ;)

Yleensä en pysähdy tankkeihin mutta tässä on jotakin. Mielestäni efektit ovat onnistuneet ja sopusuhdassa mallin kanssa. Ainoastaan mielestäni vihreä on liian voimakkaan laikukas mittakaavaan nähden. Joskin tässä pitäisi nähdä malli livenä.

Huutoirvistys komentajan kasvoilla ja suorana lepattava viiri antavat mielikuvan, että nyt mennään ja lujaa!
Komea vaunu. Hienosti säistetty. Vaununjohtaja todella elävän näköinen,hinausvaijerit erittäin hyvin onnistuneet,naamioverkko samoin. Upea kokonaisuus.
Kiitos kommenteista.:)
Bombardiere, kylhän tämän näkee livenä tikkakoskella lauantaina.:)
Vertaillaan Mikko Tikkakoskella kahta erilaista "Christie"-toteutusta. Minä tuon oman viistopanssariversioni ts. T-34 paikalle.

Hyvännäköinen pienoismalli- kertakaikkiaan

/marko
Ehdottomasti!;D sul on kyl paremmat panssarinkulmat ja leveemmät telat, mut mul sentään on palijon komeempi perä.;)
Yksi hienoimmista kokonaisuuksista, mitä olen nähnyt! Ehdottomasti. Toi perä on suorastaan mykistävä! Aivan mahtava. Perhana sentään!
Alappahan Mikko värkkäämään jotain figuri dioramaa. Mielettömän hienot kasvot. Pelkän tornin figun takija voisi antaa miltein täydet, mutta pitää arvioida kokonaisuutta;)
Yleensä nämä liittoutuneiden pelit ja vehkeet eivät säväytä itseä millään tasolla, mutta tässä tuntuu olevan sitä jotain…tarkemmin määrittelemätöntä :) Hieno kokonaisuus, ja figuja voi vain katsella kadehtien. Nice work my good man, indeed :)