Pienoismallit.net

Escape from icy hell

Dion on tarkoitus kuvata pakenevia saksalaisjoukkoja kevättalvella. Pieni takatalvi on iskennyt ja yön aikaan satanut lumi on peittänyt maan taas valkeaan. Siviiliväestö on jättänyt aikoja seudun ja paennut kiireellä pois.

Tämä on toinen vaununin sitten pikku poikain aikojen, joten tekniikat on vielä hakusessa ja hirveesti nyt tekis toisin tonkin vaunun kohdalla. mutta jos sitten seuraavassa jos taas vähän lisää osaisi.

Diojen suhteen tämä oli ensimmäinen yritelmä, jota oli kyllä tosi kiva rakennella… uudet idea viriää jo ja jos niissä sitten keskittys myös historiallisiin faktoihin. Olkoon tämä eka ihan näin tekniikan kokeilujen vuoksi vähän niin kuin harjoitustyö.

Ukkeleiden suhteen on vielä valtavasti opeteltavaa. kyllä ne joltain näytää noin kädessä… mutta se kamera. Ei oikein riitä näkö niin pienellä sihtaamiseen, jos vaikka hommais jonkin sortin suurennuslasi häkkyrää niin vois jopa nähdä minne osuu.

Valitettavasti en voinut pistää enempi kuvia. ei enempää tilaa kansiossa.
Lisäkuvia voi käydä katsomassa täältä

14.01-2012 uudet kuvat ja tässä vuosien saatossa vähän pikkuparannuksia.

Kommentit

Pa 27.1.2010 21:14 Vastaa lainauksella
Hyvä dio ensimmäiseksi, vaunu olisi kannattanut ehkä maalata vähän vahvemmin valkoisella, omaan silmään näyttää nyt hieman kummalliselta. Figuista olisi voinut ottaa vähän lähempiä kuvia. Mutta tämä on hyvä alku :D
Figuista on olemassa lähikuvia. mutta kun ei voi lisätä enempi kuvia kun vasta toinen mallini.
Samaa mieltä, hyvä ensimmäiseksi. Omaan silmään pistää hieman nuo vaunun painamat kurajäljet maassa. Ovat vähän liian leveät telaketjujen kokoon verrattuna. Itse vaunu näyttää hyvältä. Eteenpäin vain ja uutta dioraamaa kehiin! :)
Jäljet näyttää taas minun silmään hyviltä. Tosin itsellä on oletus että pohjalla on ollut pehmeää mutaa tms ja kun taisi kevät talvesta olla kyse niin voisin kuvitella että lumisade on yllättänyt edellisenä yönä ja saanut maiseman taas valkoiseksi. Näin siis tuo irto muta yms näyttää ihan hyvältä. Tuolta se näyttää mielestäni oikeastikkin kun ajetaan mutaisessa maastossa… Mutta tuo nyt on vain minun mielipide ja koukkasin tuon kevät ajankohdan tuolta edellisestä keskustelusta tämän dion osalta… Kyllä tuo ainakin minulle kelpaisi hyllyyn seisomaan. Ei ehkä täydellinen, mutta kuka on tehnyt täydellisen mallin?
Tonin sanoma on sitä mitä vähän hain tuossa. Mutta kokonaisuuta pohjalla oli vähän huono alun suunnittelu ja ideat vähän vaihteli kesken rakentamisen. Paljon on sellasia pieni ristiriitasuuksia, jotka vähän häiritsee itseään. mm harvoin kevättalvella tulee pakkaslunta… mutta osaamisen puute nuoskalumeen pakotti tässäkin vähän muutoksiin. Ruiskun puute (oikeasti osaamisen)oikeastaan pakotti Pz.Sfl.IVb 10.5cm Le.FH.18 panssarista tekemään vesiväreillä kuluneen talvimaalauksen. sekä paljon muuta pientä jota tekisi toisin. Seuraavaan työhön jos ottaisi vähän enempi suunnitteluaikaa ja vähempi intoa päästä testailemaan :D
Aika useasti työntää keväälläkin vielä pakkaslunta, takatalven tynkää siis. Yöllä 10 pakkasta ja aamulla kun auringon pitäisi nousta alkaa satamaan, on siis pakkasella ja tulee pakkaslunta. No hakemista ja sattumien summaa mutta silti mielestäni miellyttävän näköinen laitos. Ja ainakin itselle riittäisi kun saisi noinkin hyvää jälkeä aikaan. En tiedä miltä livenä näyttäisi, mutta kuvissa ihan jees.
Kantri 28.1.2010 11:36 Vastaa lainauksella
Tässä on paljon sellaista mistä tykkään.Ainoa mikä ehkä "ei kuulu joukkoon" on tuo hienosti tehty jäätynyt oja,vaikee kuvitella että olisi noin jäässä ja vielä tuo jää paljaana esillä, lumisateen jälkeen.
Itse en tämän tapaisia malleja rakentele,mutta olenhan näitä tällä sivustolla jokusen kuitenkin nähnyt.
Katsoin nuo linkin takanakin olevat kuvat kanssa.Tän dion asetelma on hyvä ja uskottava.
Vaikka ei oma olekkaan niin saanen selittää omia havaintoja? No ei se mitään, selitän silti.
Oja voi hyvinkin olla jäässä. Edellisenä päivänä olleiden lämpöasteiden johdosta se oli jo kerennyt sulamaan. Yön aikana viilentynyt ilma ja aamulle saattunut lumisade(Joka on siis jo loppunut muutama tunti sitten) sai ojan pinna jälleen jäätymään… Selittelyä ehkä, mutta yhtä hyvin voi olla katsojien putkinäköäkin. Eli pitää olla laajakatseinen ja avarilla mielillä kun näitä tutkiskelee.
Tunnelmaltaan ja yleisilmeeltään oikein hyvin onnistunut dio. Erityisesti tykkään noista rattaista ja aurasta. Mistä aura muuten on peräisin? Lumi on tässä työssä mielestäni se osa joka ei oikein vakuuta. Lumi näyttää osittain maaliroiskeilta, osin kipsiltä. Eli sen kanssa olisi vielä töitä, mutta en kyllä osaa neuvoa miten siitä saisi paremman, mikäli siis haluaa kuvata juuri nuoskalunta. Pakkaslumi on huomattavasti helpompaa, alle liimaa ja päälle reilu kerros ruokasoodaa.
Auraan etsin parin saman kaltaisesti kaartuvaa pensaan oksaa. sitten vaan muutamia oksia ristiin kuten kyntö aurassa menee ristiin. pahvista varsineinen auran muotoilin ja vääntelin päälle ruostemaali.
Nyt karkasin vähän aikasemmin töistä niin sai vähän luonollisemman näköisiä kuvia ja väri sävytkin näyttävät nyt siltä miltä ne on oikeastikkin. Vaikka kuinka yritin pienellä kuvien rosoja en saanut enempää kuvia nähtäville. pitää laitaa kudin galleriaan muut
Ja vähän keskustelua aiheuttaneesta lumisateesta. tuulen vaikuksesta monesti lumi ei jää jään pintaan vaan puhaltaa kevyen pakkaslumen ojan reunoilla.
"Livenä" kun tämän näkee, tajuaa paremmin miten paljon yksityiskohtia on saatu pieneen alustaan mahtumaan.
Pojotin tämän jo silloin kun ilmestyi. (3,5). Kuopion kerhoillassa näin livenä ja olisin antanut kyllä ainakin puolikkaan tai kokonaisen lisää. On nimittäin niin hyvin tehty. Tuossa yllä olleisiin kommentteihin voi osaltaan yhtyä, mutta kaikki ne pienet yksityiskohdat…Vau. Niihin on panostettu ja jälki on murskaavan hieno. Diossa on otettu huomioon kokonaisuus ja yksittäiset asiat. Figuurille silmälappu, kypärien remmit, vaikutelma lumesta vaatteissa… mm. Eka dioksi varsinkin on kyllä työnjälki aivan mainio.
Lisää tällaisia Marko!
Kiitoksia kommenteista Timo ja A Lappalainen plus muut. Vielä tässä paljon sellaista mitä meni kokeilujen piikkiin ja tekisi vielä muutamia asioita vähän toisin. Mutta nyt seuraava työn alla ja pikkasen paremalla pohjan suunnittelulla.
Uudet kuvat ja tässä vuosien saatossa vähän paranneltu ja viimestelty. esim kuusi lisätty ja aitta.
Voi hyvänen aika sentään Marko. Nyt tämä pitäisi nähdä uudelleen livenä.
Kuvat ovat todella hyviä ja "pikku" parantelut antaa lisää pontta dioraamallesi.
Huikealta näyttää.
Ja kiva, kun et poistanut mallia, vaan annoit uuden mahdollisuuden…
Älyttömän hieno.
Pojoni nyt:
Timo Rissanen kirjoitti:
Ja kiva, kun et poistanut mallia, vaan annoit uuden mahdollisuuden…
Kiitoksia. Tästä ekasta diostani on tullu minun Iisakin kirkkoni. Jotain pientä tulee laiteltua. On vielä jemmassa pari ideaa…saa nähdä vuoden parin päästä, missä taas mennään.
SS 14.3.2012 21:29 Vastaa lainauksella
Tässä on todella paljon hienoja juttuja ja kokonaisuus on erittäin tyylitajuinen ja dynaaminen. Vaikea käsittää että tämä on sinun ensimmäinen diosi ja ilmeisesti vielä harrastuksen alkupuolelta. Hattua nostan! :)