Pienoismallit.net

McLaren MP4/5B

Joulunpyhinä rakennettu malli. Alunperin piti hommata Fujimin MP4/6, mutta parempi oli harjotella halvemmalla mallilla ensin. Nämä F1:t tuntuu olevan aikalailla hankalia rakentaa etenkin siirtokuvien osalta. Se tuli huomattua tuossa peräpään osalta, kun en ollut hommannut vieläkään sitä siirtokuvanpehmennintä. No nyt sitä löytyy. Kokeilin myös käyttää foliota moottorin alla ja siitä olisi kiva kuulla mielipiteitä, että onko onnistunut valinta. Korin maalipinta meni parikin kertaa mönkään ja se lilluskeli fairyvedessä. Ei siitä sitten koskaan tullut kauhean hyvää. Valkoinen väri on kyllä melkein laitettava joko ruiskulla tai spraynä. Tai sitten en vielä osaa edes pensselillä kunnolla maalata. Jossain vaiheessa tänä keväänä ajattelin rakentaa sen Fujimin McLarenin ja tämän mallin virheistä toivottavasti oppineena se menisi paremmin.

Kommentit

Aah… tämä Sennankin ajama Macci on mielestäni yksi kauneimpia F1-autoja koskaan. Mallin takasiiven takakenoisuus tosiaan ottaa silmään, mutta muuten meikäläisen F1-friikin silmä lepää näissä laitteissa. :)
Hienosti maalattu ja kasattu formula. Siirtokuvatkin on laitettu mielestäni todella virheettömästi paikoilleen, siitä isot plussat! Hieman tosiaan ottaa silmään tuo spoilerin takakeno. Eikö sitä olisi saanut tapitettua jollain konstilla? Samaten noiden gummien keskisauma lievästi haittaa kokonaisvaikutelmaa, joka olisi muuten todella hyvä. Olisiko innostusta tehdä jotain säistystä tähän malliin? Itseäni aina viehättää nämä formulat, etenkin jos niitä on kuvattu kisan lopussa aivan kulahtaneina.
Peräosan siirtokuvat ei ole onnistuneet ihan täysin. Takasiiven takakenoa sain korjattua hieman pois kun laitoin sen kuvauksen jälkeen hyllyyn takaisin. Se silti joko kenottaa vasemmalle tai taakse päin. Ilmeisesti se runko-osa on käyrä koska sitä tuli hinkattua tovi. Noista saumoista on tullutkin kinasteltua jonkun verran, koska oikeastihan slikseissä on nuo saumat. Mutta nuo voi olla ehkä turhankin isot. Sitten jos niille hiontalaitteita näyttää niin ne lähtee äkkiä kokonaan pois. En tuota mallia ainakaan vielä säistä. Pitää vielä enemmän rakennella ja sitten ehkä uskaltaa kokeilla. Seuraavassa mallissa ajattelin harjotella ainakin litkuttamista jotta saumat näkyisi paremmin.
Nina Hyvönen - Timo Puustinen kirjoitti:
oikeastihan slikseissä on nuo saumat. Mutta nuo voi olla ehkä turhankin isot. Sitten jos niille hiontalaitteita näyttää niin ne lähtee äkkiä kokonaan pois.
Oikeassa renkaassa oli sauma, mutta hyvin huomaamaton. Pienoismallissa saumaton rengas näyttää käytännössä aina paremmalta(=aidommalta) kuin liian suuri ja näkyvä sauma. Jos tuon lerpakkeen kerran saa helposti pois, niin sellainen työvaihe kohentaisi mielestäni mallin ulkonäköä selvästi.
Kuvassa käytetty rengas:
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/25/McLaren_MP4-5B_2009_Japan.jpg
Tässä uudempi McLaren uusilla ajamattomilla slickseillä.:
www.formula1racing.info/wp-content/uploads/2009/03/mclaren-mp4-24-hamilton.jpg
Jahas. Pitänee ottaa vielä auto työpöydälle ja koittaa saada takasiipi kuntoon ja ottaa nuo saumat veke. Kuvia katsellessa itseä ainakin eniten haittaa tuo takasiiven vinous, joka näyttää vielä livetilannetta pahemmalta. Asialle on siis tehtävä jotain. :) Kiitos palautteesta. Mutta edelleen kaipaisin tuosta folion käytöstä jotain palautetta.
Nina Hyvönen - Timo Puustinen kirjoitti:
Mutta edelleen kaipaisin tuosta folion käytöstä jotain palautetta.
Mulla ei löytynyt tästä referenssiä, mutta vähän uudemmasta 4/10:stä oli pari kuvaa. Niiden mukaan toi lämpösuojaus oli paljon sileämpi, toisessa kuvassa jopa niin peili että pakokäyrästö heijastui siitä.
Toisaalta suojia on tehty myös "röpelöisestä" materiaalista kuten tässä Ferrarissa www.jagweb.com/aj6eng/ferrari_exhaust.jpg . Mielestäni ei ihan noin isot rypyt kuulu kuvaan.

Siisti toi on muuten, itsellekin ainakin vielä arvoitus, miten noi siivet saa maalattua ja liimattua siististi, ja vielä oikeaan asentoon.
Kaunis formula,tästä mallista tulee myös mieleen Champ car autot.
Tota folioo laitoin juuri yhden referenssikuvan ansiosta. Itsekin olen kuvan kyllä onnistuneesta onnistunut kadottamaan. Siinä oli juurikin kiiltävää lämpösuojaa käytetty. Mutta maalaamalla ei edes noinkaan hyvää pintaa saanut. Ainakaan omilla taidoilla. Rypyt on kyllä liian isoja, oikeassa olet. :)
Todella mahtavaa jälkeä :) Eikä tuo folio ole niin pahannnäköinen vaikka pari kuprua onkin.
Näissä vanhoissa F1:ssä on tunnelmaa. Onko tää alkuperäinen Tamiyan 1990 valmistettu malli?

Sain juuri tehtyä Tamiyan SnapLoc Indy 500 Lola-Ford T93:n, oli myös ajan haurastuttamat decalit. 2mm x 4mm tarratkin oli vähintään kolmessa osassa :( Malli keräs pölyä kaupan hyllyllä 15 vuotta. (Markkahintakin oli vielä laatikossa kiinni).

Tietonikkarista saa erillisiä Marlboro-decaleja ja eri mittasuhteissa.
Kyllä se paketista päätelleen aika iäkäs malli on. Voi olla se -90 valmistettu malli. Ainoo vaan että kaikki decalit ym. oli kohtuu hyvässä kunnossa. Rengasdecalit vaan ei meinannu jäädä kiinni renkaisiin millään.