Pienoismallit.net

Macchi C.200 Saetta

Macchi C.200 Saetta oli ensimmäinen italialainen yksimoottorinen hävittäjä, jossa oli siiven sisään vedettävät laskutelineet. Tämä konetyyppi teki ensilentonsa vuoden 1937 lopulla ja II-maailmansodan alkuvaiheissa tämä hävittäjä oli Italian Ilmavoimien käytössä monella rintamalla - Kreikassa, Pohjois-Afrikassa, Jugoslaviassa, Välimeren alueella ja itärintamalla Saksan liittolaisena sodassa Neuvostoliittoa vastaan.

Tämä mallisarja oli melko hankala rakennettava - paljon oli mukana resiiniosia ja ne eivät sopineet paikoilleen ilman kauheata hiomista ja pakkelointia.

Mallin maalaus ja muut tunnukset eivät ole mistään tietystä oikeasti olemassa olleesta koneyksilöstä - tässä oli lähinnä tarkoitus kokeilla näitä vanhennustekniikoita. Malli on pensselimaalattu Humbrolin emalimaaleilla ja vanhenuksessa käytin apuna liitupölyjä ja "litkutusta" - joka on toteuttu sotkemalla emalimaaleja runsaaseen ohenteeseen (Humbrolin oma ohenne). Pilotti on mukana ihan vaan koneen koon hahmottamisen takia.

Kommentit

No mutta onpas Luigin koneesta Miranooli päässyt kulahtamaan. Hyvää työtä.
Taattua raimo laatua.Todella hyvin ja realistiset vanhennukset ja kulumat, työjälki hienoa ja siistiä.Eipä uskoisi että on rakennettu huonosta sarjasta.maalipinta penslattu nätisti pintaan, komea on italian poikien maali kaavio.haitko inspiksiä katselemalla pierro pasoliinon elokuvia?(vitsi,vitsi:) kaikinpuolin loisto työtä.
jarno törmänen kirjoitti:
haitko inspiksiä katselemalla pierro pasoliinon elokuvia?
Pasolinin "elokuvista" en ole koskaan saanut minkäänlaisia" kiksejä, mutta sen sijaan Federico Fellinin leffoista kyllä olen tykännyt - varsinkin äijän ohjaama AMARCORD on aivan loistava raina! Siis minun mielestäni.
Pernax 22.1.2010 20:15 Vastaa lainauksella
Juu toden totta Raimon työn jäljen laadussa on monella ruiskumaalarillakin opeteltavaa. Tekisi mieli olla joskus kärpäsenä katossa vakoilemassa maalaustekniikkaasi. Jotenkin tuo nokan keltainen väri pomppaa omaan silmääni, en vain tiedä onko se paha vaiko hyvä asia. Mutta kokonaisuudessaa jälleen loistava malli.
Kieltämättä pasoliinon kuvat on jokseenkin kieroutuneita, näin lievästi sanottuna;)
Nyt on Raimokin lähtenyt säistyksen tielle ihan rankimman päälle. Ja se on mielestäni onnistunut loistavasti. Antaa Italiaano koneelle paljon lisää uskottavuutta. Hieno malli.
vau! Kulunut maalipinta on todella hieno. Tämähän nousi heti suosikkeihini tällä sivustolla! Oletko ihan maalannut varovasti kulumat, vai raaputtanut "oikean" maalipinnan alta metallin esiin? Oli miten oli, niin mahtavalta näyttää :)
"Hankala rakennettava",ihmettelinkin jo missä Raimon seuraava malli viipyy.Rajusti on tuo maali "kulunut",mutta sopii malliin loistavasti.Tasainen maalipinta terävine värirajoineen jälleen.Hieno !
Topi Pajunen kirjoitti:
Oletko ihan maalannut varovasti kulumat, vai raaputtanut "oikean" maalipinnan alta metallin esiin?
Kyllä nuo kulumat on ihan maalattu. Käytin teräväkärkistä pensseliä - kokoluokka 0 ja Tamiyan maskiteippi oli apuna kulumien rajaamisessa.
Teppo Toiviainen kirjoitti:
"Hankala rakennettava",ihmettelinkin jo missä Raimon seuraava malli viipyy.
No jos tarkkoja ollaan, niin tämä malli oli lojunut puolivalmiina laatikossaan yli vuoden päivät, mutta nyt päätin ryhdistäytyä ja tehdä tämän valmiiksi asti. Uudenvuoden lupauksiini kuului sekin, että yritän tehdä valmiiksi useammankin keskeneräiseksi jääneen mallin - työpöydällä onkin tällä hetkellä aikamoinen kaaos.
Raimo Leino kirjoitti:
Pilotti on mukana ihan vaan koneen koon hahmottamisen takia
Taas tuo sama heppu. Taattua Ramboahan tämä on. Olisin kuitenkin mielellään nähnyt nämä kauniit italialaiset värit ja muodot uuden karheana.
Esa Heikonen kirjoitti:
Taas tuo sama heppu.
Hän on ns. multikansallinen koelentäjä - yhdessä vaiheessa hän oli jo takapuolestaan kiinni liimattuna Brewster Buffalon jakkaraan, mutta ei hän malttanut pysyä paikoillaan :-)

Nii ja tää on niin tätä. Kun vanhennan mallin, niin sanotaan, että se olisi parempi ilman vanhennusta - ja kun en vanhenna, niin sanotaan, että se olisi pitänyt vanhentaa. Mamma aiuto!( = äite apuva!)
Raimo Leino kirjoitti:
Nii ja tää on niin tätä. Kun vanhennan mallin, niin sanotaan, että se olisi parempi ilman vanhennusta - ja kun en vanhenna, niin sanotaan, että se olisi pitänyt vanhentaa. Mamma aiuto!( = äite apuva!)
Tarkennetaan. Mallin vanhennuksessa ei ole mitään vikaa. Päinvastoin se on hyvin toteutettu. Pidän Italialaisia WWII lentokoneita ja maakalaustoa sen ajan tyylikkäimpinä ja siksi kommentti mallin vanhennuksesta, jolla tosiaan vain viittasin siihen minkälaisena olisin sen halunnut nähdä mallin. Eli se ei millään muotoa alenna tuotoksen arvoa.
- menikö jo mairittelun puolelle :-)
Esa Heikonen kirjoitti:
- menikö jo mairittelun puolelle :-)
Ei suinkaan - tuohan oli hienoa ns. multieurooppalaista "small talkia", jota varsinkin ja nimenomaan just italialaiset ovat mestareita harrastamaan. Bellissimo.
:-)
on se hieno! Ja aika randomiksi olet saanut kulumat tehtyä maalaamalla. Itse olen huomannut haasteeksi "alitajuntaisen" pyrkimyksen symmetriaan. Kommenttisi liityen PCM:n kasattavuuteen uskon hyvinkin. Mutta kyllä niistä saa siistejä koneita, kun näkee vaivaa. Kunhan pääsen maalirusikujen kanssa paremmin sinuiksi, teen kyllä yhden koneen pelkästään pensseleillä! (Raimon innoittamana :0)
ykak kirjoitti:
Ja aika randomiksi olet saanut kulumat tehtyä maalaamalla. Itse olen huomannut haasteeksi "alitajuntaisen" pyrkimyksen symmetriaan.
Olet asian ytimessä - sitä "randomia" on välillä tosi vaikeata toteuttaa maalaamalla. Tällä kertaa homma jotenkuten onnistui - lieneekö asiantilaa auttanut irlantilainen whisky, jota nautiskelin hissukseen koko maalaus-session ajan ;-) En toki kehota ketään viinaa juomaan, mutta kerroinpa nyt oman kokemukseni asian tiimoilta.
Kyllä ne vaan näyttää paremmilta pikku litkutuksilla, ja "kulahduttamisilla". Perus siistiä paremman näköinen;)
Voi prkl… sanoisin teinimäisesti "hiano" jos en olisi keski-ikää lähestyvä äijä. Joten sanon hieno, en minä voi mitään muuta kuin ihastella Raimo sinun pensselimaalaustaitoasi. Enkä edes naputa aidon esikuvan puutteesta, alan kai pehmenemään. Hatunnosto Italialaiselle kaunottarelle. Molto bene ! ! !
Onpa erittäin onnistunut kulahtanut maalaus. Kun malli on vielä kasattu taidolla, ei voi muuta kun ihastella!!
Rane 27.1.2010 19:56 Vastaa lainauksella
Silmään pistää vähän turha terävyys etenkin siipien kulumisessa. Ikäänkuin maali olisi ennemmin lohkeillut/hilseillyt kuin kulunut, mutta ehkä se on niin tarkoitettukin.

Mutta hiano on!