Pienoismallit.net

Panzer IV ausf.J

12. Panzer Division 1944

Valmistui se vihdoin ja viimein tämäkin. 12. Panssaridivisioonan Panzer IV ausf.J jossain päin Baltiaa elo-syyskuun vaihteesta 1944. Sarja on Tamiyan valmistama, ei ihan tuore eduardin etsizimmeriitillä varustettu versio. Noista etsi zimmeriteistä en kyl käyttänyt kun osittain rungon alaosan palaset. Nekin ihan sen takia kun iski laiskuus zimmeritin teossa ylärungon jälkeen.:) Ne kun ei muutenkaan vanhennuksien alta kunnolla näy. Tarkoitus kun oli alunperinkin tehdä yksilö joka on tehnyt elinkaarensa aikana muutakin kuin ajanut tehtaan portista ulos ja pitkin autobahnia.;)
Zimmerit on muuten värkätty Magic sculptista. Tornischurzenit on sarjan omat ja rungon levyt on muovilevystä tehty. Muutenkin kaikki pikkufiksaukset työkalukiinnikkeisiin yms. on tehty muovimetalli sälästä itse, paitsi siipimutterit jotka on model kastenin. Hauska välillä tehdä malleja ihan "old school" meiningillä ilman miljoonia etsihärpäkkeitä jotka liimautuu kaikkialle muualle paitsi malliin. Käytin sarjan omat lakutelat ja lisätelat on varaosalootasta kaiveltuja. Figut on kasattu varaosaboksista löytyneistä osista. Pääasiassa Tamiyaa ja Dragonia. Niiden maalaukseen en ihan tyytyväinen ole, voi olla että joskus maalaan uusiksi ne.

Ajatuksena olisi viedä tämä Tikkakosken tapahtumaan ja jos joku jotain puutteita yms. huomaa niin noottia tulemaan, Kiitos.:)

Kommentit

Onko nyt kaikissa varatelanpätkissä pitävä kiinnitys? Meinaan vain ettei ne tipu maahan keskes autobaanalla hurjastelun…
Eipä tuosta mitään isompaa virhettä löydä. Tuo neuleliivi tuolla radistilla on hyvä.
Vetää hiljaiseksi. Jotain pitäisi sanoa kun kerran aloitti mutta jostain syystä ei voi oikeen muuta sanoa kuin että upea. Ainakin omaan silmään varsin luonnollisen näköisesti liattu, ropaa ja roisketta on juuri siellä missä sitä luulisikin olevan. Tosin, ihan kuralammikkoon ei kannattane ko mallia sijoittaa. Nyt näyttää siltä kuin olisi päässyt metsästä vihdoin sateen saattelemana kovemmalle pinnalla. Kevyt kura puuttuu, mutta minne on savi tarttunut, siellä myös pysyy.
On viimeisen päälle elämää nähnyt panssarivaunu. Tuo toisesta tankista mukaan poimittu levy on aika hauska yksityiskohta. Radistikin näyttää hyvin elävältä kun on tuo paita ja hyvin maalatut silmät. Jos nyt jotain kritiikkiä pitäisi keksiä niin kuvien sävy hieman heittelee. Toisissa tankki näyttää sinertävältä ja toisissa keltaiselta.
Ehkä kaipailisi jotain pientä alustaa/dion poikasta? Kovin on rähjääntynyt vaunu, tosin paljon on sotavuosia jo takana. Mielestäni erittäin onnistunut kokonaisuus ja hyvin "kurattu".
Kiitos kommenteista.:) Pieni dioraaman poikanen on jossain vaiheessa tulossa, kunhan keksin hyvän idean mihin mihistön jäsenet ovat suunnanneet katseensa.
Pitkän aikaa piti näitä kuvia tiirailla.Täytyy todeta,että on kyllä todella onnistunut malli.Maalaus,kuraamiset ja muut vanhennukset toimivat.Figuurit hyvin maalattu,erityisesti härskisti siviilivaatteita sotilasasuun yhdistänyt radisti.Muutenkin paljon pieniä yksityiskohtia,jotka kestävät lähempääkin tarkastelua.
No johan on… harvoin näkee vaunumallissa näin paljon kiinnostavia yksityiskohtia. Erityisesti kurat ja figuurien maalaus miellyttivät. Noissa valkotasapainoltaan keltaisemmissa kuvissa värit näyttivät melko räikeiltä, mutta tuo johtunee juuri valkotasapainon virheistä, eikä suinkaan maalauksesta.
Tosi hyvännäköinen malli, ja radistin slipoveri on suorastaan sympaattinen detalji, erottuu kyllä edukseen.
Miten teit kurat kylkiin?
Laitoin täydet pojot. Ja siksi kommentti. Siis ihan täydellinen koostumus. Jopa ukkojen ilmeetkin sopivia.
En voi kun ihmetellä sinun käsityötäsi. Kiitos. En ole vissiin koskaan antanut näitä pisteitä, mutta nyt annan ja työnjäljestä nämä tulee.
Suhteelisen uskottava nelkku. Pari asiaa rikkoo nyt sinänsä selkeää kokonaisuutta.

Tällä hetkellä keulassa on ehkä liikaakin tavaraa. Etenkin tuo 11 klimin telakenkää ei oikein vaikuta uskottavalta. No, voihan näin tietenkin olla ollutkin, mutta nyt se tekee mallista hivenen "keulapainoisen" oloisen. Muutenkin irtotelat vaunun kannella ovat muuhun vaunuun nähden hivenen liian puhtoiset ja uuden näköiset. Itse vaunun teloihin kaipaisin ainakin sisäpintaan selkeämmät renkaiden jäljet. Myöskin muutamat öljy/rasvajäljet pyörissä rikkoisivat sopivasti telakoneistoa.
OH 22.1.2010 16:50 Vastaa lainauksella
Kokonaisuudessaan erittäin elävän näköinen malli. Figuurien asennot ovat luonnollisia ja figuurit muutenkin hyvin maalattu.
Jos jostain nipottaisin, niin zimmerit-pinnoite ei ole jokapaikassa samankokoista (alaosa/torni) ja vaunun yläosan kyljistä se puuttuu kokonaan. Käsitykseni mukaan (joka voi olla väärä) vaunut pinnoitettiin tehtailla kaikkien pystypintojen osalta samalla kuviotyökalulla.
Vaunun kuraaminen on mielestäni todella hieno ja käännetyt lokasuojat tuovat sopivaa eloa malliin. Hienoa työtä.
MikkoHeikkinen kirjoitti:
Pieni dioraaman poikanen on jossain vaiheessa tulossa, kunhan keksin hyvän idean mihin mihistön jäsenet ovat suunnanneet katseensa.
Naiseen
Maitotonkka tornischurtzenien välissä sai hymyn huulille, muutenkin hieno kokonaisuus jossa riittää tutkittavaa. Eipä tähän pysty lisäämään mitään mitä ei olis jo sanottu, paitsi jos äänenvaimentajaa ei ole kehuttu niin totean sen olevan erittäinkin realistisen näköinen.
T.L. 22.1.2010 17:45 Vastaa lainauksella
Vai alkoi zimmeriitti laiskistuttamaan, no pian sitä on paljon lisää… ;)
Upea toteutus. En huomautettavaa löydä. Kaikki on jo kehuttu… ;)
Täysien ***** arvoinen malli.
Joo, kyllä tää on tähtensä ansainnut. Varsinkin mitä livenä nähnyt niin uskomattoman hieno(varsinkin miehistön yksilöllisyys) Mutta jotenkin kameralla ei päästä nyt ihan siihen tunnelmaan mitä livenä.
Kiitos kommenteista.:) Kura on tehty mikin puutereilla, resiinillä ja ihan tavan kipsijauheella. Valaistus tekee ehkä tepposia ton pyörästön ja telojen kohdalla ja kaikki "maalaushienoudet" ei näy kuten livenä. Olisin laittanut keulan täyteen sotkan teloja kuten eräässä tunnetussa kuvassa on, mut jouduin tyytymään muihin niiden puuteessa. Realistista, ehkä ehkä ei, ainakin osassa vaunuista keula on tungettu täyteen varatelaa suojaksi.
Zimmeritistä sen verran et kaikissa vaunissa ei ollut rungon kyljet vedetty zimmeritillä, johtuen kai kylkilevyistä. Mitään logiikkaa en ole löytänyt että milloin on laitettu ja milloin jätetty laittamatta. Sama etuviistopanssarin suhteen. Vaunut olivat miehistön ainoa koti joten kyl sitä tavaraa vaunun mukana kulki. Siksi J malliin asennettiin verkot roinalootan ja tornischurzenin väliin jotta sekin tila saatiin käytettyä hyväksi.

Esa, Ei.:)
Pernax 22.1.2010 18:41 Vastaa lainauksella
Juu eli itsellänikin pistää hiukan silmää tuo telaketjujen määrä etuosalla ja varsinkin niiden puhtaus. Varsinkin kun katselee että vasemman lokasuojan etureunalle on lentänyt kuraa. Yksityiskohdat osuvat mukavasti silmiin (ruutuneule, toisesta tankista otettu suojalevy jne.) Äänenvaimennin tehty hyvin. Eipä paljoa moitittavaa realistinen kokonaisuus. Jonkinlaista alustaa olisi kaivannut, vaikkapa vain pelkkä tien pätkä tms.
Itse voi vain haaveilla näin hyvästä jäljestä.
Hieno malli, Mikko! Kura/hiekka näyttää just siltä kuin pitääkin, vaikka ei ole ihan helppo nakki toteuttaa.
Komea ja aidonoloinen fiilis irtoa ainakin minulle.Rakennettu säistetty ja vanhennettu hienosti, lisäpanssarit hyvä oivallus.vaunusta henkii sellainen monet kahakat läpi käynyt vaunu, erittäin onnistunut.Pakoputken änkkäri ruostutettu hyvin ja uskottavasti.
Jonne 22.1.2010 19:37 Vastaa lainauksella
Komeata jälkeä olet tehnyt. Ainut mikä minua kaivertaa on tuo yksityiskohtien paljous, sehän on täysin makuasia, eli ei siitä sen enempää. Figuurit varsin eläväisiä ja hyvin tehtyjä.
Kiitos kommenteista.:) kuran ja pölyn laittelua opetellaan edelleen.:) Muutamia ihan hyviä huomioita on tullut joita aion tarkastella viel ennen Tikkakosken tapahtumaa ja ehkä fiksatakkin.
Mitä ihmetä tuohon sanoisi!!??? Jumankaude, että on hiano!!! Näitä täydellisiä juttujahan on niin kauhian vaikia arvostella!!!
Pz4 on kaikkiaan hyvin onnistunut, ja kokoaa kaikki olennaiset seikat lisävahvistetusta panzerista. Ainoa miinus kokonaisuudessa on figuurit, joiden maalauksen laatuun ja huolellisuuteen voi seuraavassa mallissa kiinnittää erityishuomiota, jos jotain olennaisesti parantelee. Asennot ja ukkojen olemus ovat kyllä kohdallaan.
Tälleen se tankki pitääkin rakentaa, ylimäärästä tilpehööria mukaan tarttunu mukavasti matkan varrella ja sopivasti kuraantunut ja päivettynyt vaunu, erottuu massasta hyvällä tavalla. Figuurit vain vois olla kasvoista paremmin maalatut.
PhantomII 23.1.2010 15:48 Vastaa lainauksella
II maailmansodan tyylikkäimpiä vaunuja olivat mielestäni juuri II, III ja IV Panzerit alatyyppeineen. Ja malleina ne ovat myös meikäläisen mieleen erityisesti.
Hienosti onnistunut malli ja onnistuneesti säistetty Erityisesti äijät ovat kovasti onnistuneen näköisiä. Liekö slipoveri jäänyt tantereelle joltain vastapuolen kollegalta? No lämmittäähän se mukavasti saksalaisiakin sotureita. Vitriinissä näin kolhiintunut malli on vähän orvon näköinen, mutta diorama on siis tulossa, joten pistäpä kuvat kun saat homman valmiiksi.
Todella hieno malli. En löydä huomautettavaa.
Mikäs merkki se tuolla vaunun johtajalla on vasemmassa käsivarressaan? Ei kai vaan tankintuhoajan merkki? Sehän annettiin vaunun ampujalle aikä komentajalle. Ai ai…
Löytyhän se virhe kun oikein katteli. Monta unetonta yötä tässä menikin ;-)
miten olet saanut ravan telastoon,aivan mahtava! miten olet tehnyt vanhennukset?
Kiitos.:) Migin pigmenteillä jonka olen kiinnittänyt pintaan hajuttomalla tärpätillä.
Marate 2.2.2010 20:00 Vastaa lainauksella
Näistä sotavermeistä en ole koskaan ollut kiinnostunut, mutta yhden asian haluaisin mainita, eli tuo vaijeri - mikä lie on ihan tajuttoman paksu ja harvasäikeinen, ei varmasti taivu ihmisvoimin.
T.L. 7.2.2010 21:01 Vastaa lainauksella
Marate kirjoitti:
Näistä sotavermeistä en ole koskaan ollut kiinnostunut, mutta yhden asian haluaisin mainita, eli tuo vaijeri - mikä lie on ihan tajuttoman paksu ja harvasäikeinen, ei varmasti taivu ihmisvoimin.
Kyllä taipuu… Paksumpikin… ;) Skaalassa on ja pysyy.
vähänkö on hieno toi ruutu paita oliko vaikee maalata?