Pienoismallit.net

Panther G final

Friukkarin metalliketjuilla ryyditetty Dragonin late Pantteri sodan viime päiviltä. Esikuvassa mm. viimeinen telapyörä koko metallinen, johtajan cupolassa ei ole kk-kehää ja tornissa lenkit naamiointisysteemeille.

Malli maalattu Tamiyan ja Vallejon akryyleillä, taiteilijaöljyväreillä, lisäksi Migin washit, filtterit ja pigmentit.

Ukkelit Tamiyan ja Dragonin tuotantoa Hornetin irtopäillä.

Tein aiheesta artikkelin Mallix lehden numeroon 6/09.

Jari

Kommentit

Mielestäni erittäin hieno pantteri. En ole aiemmin tälläiseen maalauskuvioon törmännyt, mutta mielestäni sopii tankkiin hyvin. Mukavan miedot säistykset ja vanhennukset.
Perusnätti vaunu. Noi moduloinnit ei vaan oikeen toimi. Jotenkin tulee fiilis et pintakäsittely jääny kesken. Ja vihreet värit osittain turhan radikaaleja. Oisko kevyt tamiyan buffin ruiskutus sitonut noi värit paremmin toisiinsa? Henk-koht oisin vähän chippiä, öljydippiä ja pölytystä kaivannut.:)
Rakennusteknisesti erittäin hyvä malli. Mikon kanssa samaa miltä maalaustekniikasta. Tuo modulaatiotekniikka ei vaan saa minua lämpenemään. Tässä mallissa se on mennyt jo överiksi. Hyppää suorastaan silmille. 222 panssariautossa oli parempi lopputulos.
simo 21.1.2010 18:43 Vastaa lainauksella
-
Mallixissa ollut juttu,samoin nämä kuvat herättivät vähän ristiriitaisia mietteitä allekirjoittaneessa.Pääpiirteissään pirun hienoa jälkeä,mutta muutama kohta jotenkin hyppää silmille.Hinausvaijeri on turhan kiiltävä,kun taas vaijerin päät ovat todella onnistuneet.Takakansi näyttää siltä kuin muutamat kohdat olisi maalattu eri vihreällä kuin vaunun muut vihreät alueet.Samoin jotkut muutkin pienemmät detaljit.Muutenhan tämä on kyllä sen verran hyvän näköinen malli,että pakko tästä on tykätä…
erittäin hieno!
Pyörittelin kuvia tovin, mutta täytyy myöntää että ei avaudu. mm. jerrykannu kuluneempi kuin tankki. Figuureja näkisi mielellään lähempää.
Tykkään. Pääpiirteittän samaa mieltä kuin Veli-Matti Sivonen.
Tässähän sitä elävää, vivahteikasta väripintaa on, mitä aina peräänkuulutetaan.
Väriyhdistelmä on hyvä. Jos joku vihreää kauttaan elävä taiteilija haluaisi maalata pantteriaiheisen taulun,tässä olisi sopiva aihe. Ja varmuuden vuoksi :)
Aihe poikii keskustelua, hyvä hyvä!

Vaunun esikuvasta muutama sananen: 421 kerkes nähdä aktiivi käyttöä vain viikon verran eli esittää käytännössä pakasta vedettyä uutta kapistusta, siitä säihke!;-) Vaunusta on olemassa muutamia kuvia, maalauskaavio on niiden perusteella tehty. Maailmalla käydään vääntöä ko vaunun värisävyistä, onko se ollut ruskea/vihreä vai kelta/vihreä. Päädyin Dragoninkin ehdottamaan vaihtoehtoon.

Lopputulos olisi varmasti parantunut rajummalla sotkemisella, just toi takakansi, mutta mulla oli riippakivenä päätökseni pitää vaunu melko puhtaana. Mahdollisen maastoalustan myötä tilanne saattaa korjaantua?
Värimodulaatio vaatii ylilyöntejä alkuvaiheessa, jotta efektit näkyy vielä valmiissakin mallissa. Tässä tuli ehkä nuoruuden innolla liioiteltua niitä…Värimodulaatiotekniikka( niinkuin kaikki muutkin) vaatii pirusti harjoittelua, ja jokainen maalattava malli/väritys vaatii omat jipponsa ja toteuttamistapansa. Se tuo tähän hommeliin pirusti, no, väriä!

Kiitos kommenteista,

Jari
Et ole mitään vielä menettänyt. Silmiinpistävät osat ovat liian vaaleita, joten ne on helppo korjata. Voit vaikka käyttää vaahtomuovin kappaletta ja painaa sillä hieman tummempaa väriä vaaleisiin osiin. Tai sitten ohutta tummaa filtteriä peliin ja ehkä punaruskea huuhtelu yksityiskohtien korostamiseksi. Kun teet homman varovasti saat pidettyä moduloinnilla hakemasi efektin mutta tuunaat sen paremmin silmää miellyttäväksi.

Ehdottaisin että seuraavalla kerralla kun teet vastaavan tyyppisen kaavion (kaksi väriä, laajat väripinnat) otat pienen taskulampun, valokynän tms. ja kohdistat valon noin 70 asteen kulmassa malliin. Sen mukaan sitten maalaat valon ja varjon. Vasta tämän jälkeen moduloit maalaamalla osia ympäristöstä poikkeavalla värillä. En väitä hallitsevani em. tekniikkaa mutta olen nähnyt sillä tehtävän varsin hienoja malleja.
Hyvin toteutettu vaunu, ja hyvä että tekniikoita kokeillaan. Kuitenkin silmääni pistää vain se seikka että maalaus EI näytä siltä kuin 1:35 ukot olisivat sen maalanneet, eli loogisesti maalaus ei näytä "realistiselta". Tällä tarkoitan ehkä pieniä vaaleita osia tumman päällä jne. Modulointi sinänsä toimii, mutta en ulottaisi sitä muuhun kuin yleiseen ns. taustasävyyn/tummuuden vaihteluun. mallin puhtaus on OK, mutta juuri noissa erillis-alueissa kontrastin olisin pudottanut ainakin puoleen ympärilläolevaan väriin nähden.
Pantterissa tuli todella liioiteltua toi yksityiskohtien korostaminen ja aion lisätä paikallisia litkutuksia. Niinkuin Heikki mainitsitkin, sävyerot on aivan liian suuret. Pantterin jälkeisissä projekteissa, sekä 222 että Famo, yksinkertaistin maalaussysteemiä. Molemmissa on yksityiskohdat on korostettu seuraavaksi vaaleammalla sävyllä, eli varjonsävyn päällä keskisävy, keskisävyn päällä light ja lightin päälä highlight. Lopputulos on pirusti selkeämpi, yksinkertaisempi tehdä ja lopputulos luonnollisempi.

Jari, mun noissa modulointijutuissa oli aatoksena korostaa luonnollisia yleisvaloja ja -varjoja, ILMAN sitä yhden valonlähteen tekniikkaa. Wilder ja muut "amerikan serkut" ovat myös luopuneet tuosta taskulamppusysteemistä. Systeemi toimii mukavasti valokuvissa, mutta varjon puoli kärsii. No, nää on taas näitä makuasioita.

Jari
Ensin vähän tökkäsi toi tolkuton siisteys, mutta historian kun malttaa lukia, avautuu se oikein hyvin. Erittäin siististi ja huolella koottu ja maalattu. Niinkuin joku sanoi, pakko tästä on tykätä. Pisteet(4) lähinnä kasauksesta.