Pienoismallit.net

KV-2

Neuvostoliiton rautaa sodan alkuvaiheilta. KV-2 on kyllä yksi julmimman näköisistä panssarivaunuista ja tyyppi tarjosi vaikean vastuksen saksalaisille sodan ensimmäisen vuoden aikana. Kokonaisuudessaan ei kuitenkaan ilmeisesti niin menestyksellinen tyyppi sillä vaunut poistuivat käytöstä käsittääkseni vuoden 1942 loppuun mennessä jo ennen kuin korvaava tyyppi oli saatavilla.

Klimien nippelitietoihin en ole sen syvällisemmin perehtynyt ja tyydyn toteamaan että malli oli kiva kasata ja yksityiskohdat näyttivät pintapuolisen tietämykseni mukaan olevan oikeilla paikoillaan. Omana lisäyksenä ainoastaan hienosilmäisestä metalliverkosta tehdyt ritilät ilmanottojen päällä, muuten laatikon antimista kasattu. Sarjassa tuli mukana etsatut lokasuojien pidikkeet ja kuparilangasta tehty vaijeri.
Konekiväärit on tarkoitus vielä lisätä mutta hukkasin ne rakentelun melskeessä jonnekkin päin työpöytää. Toivottavasti tulevat jossain vaiheessa esiin.

Maiseman olisi tarkoitus kuvat syksyistä metsämaastoa, ajoitin mallin mielessäni syksyyn 1941. Ilmeisesti maaston värimaailma ei ole kuitenkaan ihan kohdillaan. Saa nähdä jaksanko säätää asiaa vai jätänkö silleen. Maastoon tein nuotiopaikan huomiota kiinnittämään. Mitään sen syvällisempää tarinaa en miettinyt kun figuureja tähän ei näillä näkymin koskaan tule. Voi olla venäläisten tai saksalaisten nuotiopaikka, tarkoitus kuitenkin on että paikka näyttäisi hylätyltä. Puut on tehty grillitikuista ja tulitikuista ja nuotion tuhka on tupakan tuhkaa.

Kuvaaminen tuntui vaikealta, en saanut montaakaan itseäni miellyttävää kuvaa syntymään. Varsinkin pigmenteillä tehdyt efektit tahtoivat hävitä tai muuttua oudon näköisiksi kuvissa.

Kommentit

T.L. 20.1.2010 21:26 Vastaa lainauksella
Että osaa olla ruma vehje… Pienoismallina upea, mutta esikuva on TODELLA ruma.
Nuotio ja halot ovat hienot. Maalaus on OK.
Ehkä kilpailee "viikon mallista"… ;)
Kyllä viikonmalli ainesta, rumilus on toteutettu hyvin ja hyvällä maulla ei liikaa kaikkea mahdollista kuraa ja muuta tilkettä. Olen ehkä liikaa jumittunut näissä vaunumalleissa siihen että tämäkin oikeasti kaipaa elämää ympärille figuureja se ainut asia mikä miinusta omasta mielestä.
Vaunu hieno, mutta tosiaan jotain kaipais lisää tuohon alustalle, so on sen verran iso että näyttää vähän 'tyhjältä' (vaikka siinä iso tankinmötkäle onkin). Ehkä figu tai jotain maastoa tms. vaikka jotain lisää tuohon notskin ympärille? Ei tarvi olla kovin paljon tai isoa.
Tankeista vähän tietävänä omasta mielestä omalla tavallaan kaunis esikuvana. Ehkäpä siitä ettei ole aivan normaalin näköinen ja harvoin itse olen tälläsiä nähnyt. Hyvin tehty malli ja tykkään ettei ole kuraa tungettu aivan jokapaikkaan. Maastoon olisi voinut lisätä jotakin pientä, mutta hyvännäköinen tuo on tollainkin.
Kiitokset palautteesta ja ideoista. Aika samaa mieltä itsekin olen maastosta ym. seikoista mitä paluteissakin mainittiin.
Oikein messevä toteutus kenties tankkimaailman rumimmasta limpusta. Sitä ei saanut tuhottua kuin 88mm it tykillä. Maastohan on hieno, nuotiopaikkakin ja telojen jäljet miellyttää silmää. Telaketjut on hoidettu tosi tyylikkäästi. Figua kyllä kaipaisi. Lisäarvoa kuitenkin tuo 1/48 mittakaava.
Hieno tankki.Tähän skaalaan säistys ja rakennusjälki hienoa katseltavaa, ehkä paria figua kannattaisi kokeilla toisi kummasti eloa alustaan.