Pienoismallit.net

Omaha beach

Normandiaan -44 sijoittuva dioraama USA:n rangereiden maihinnoususta kuuluisalla rannalla.
LCM3 ja suurin osa miehistä dragonin. Loput revellin sarjoista.

Kommentit

T.L. 20.1.2010 21:20 Vastaa lainauksella
Olis ollut mukava nähdä pari "panssariestettä" pilkottavan vedestä. Meri ei vellonut kyseisenä päivänä noin "vaahtopäänä", mutta tunnelman olet saanut luotua… Omassa silmässä oletuskuvan varjot ovat vihreitä??
En anna tähtiä, mutta totean dioraman olevan hyvä… ;)
On se hieno ja tunnelmaakin löytyy, tuo "aku ankka" toteutettu hienosti. Tässähän tulee heti mieleen Saving Private Ryan elokuvan tunnelma. Vesi on kaunis ja nuohan aallot voivat olla monen aluksen tekemiä maininkeja,
Nuo vedessä kahlaavat sotilaat ovat juuri sitä oikeaa fiilistä kun alukset jäivät jumiin hiekkasärkkiin ja eikun kahlaamaan kohti rantaa. Ehkä olisin kaivannut aseisiin suojapusseja joillekin koska niitä heillä oli käytössä etteivät kastu tai ole vaarallisia laukastaessa…mutta toteutus voi olla hankal tässä mittakaavassa.
Hieno Dioraama toivottavasti tämä tulisi Model expoon näytille pääsisi katselemaan lähempääkin.
Sattuipa sopivaan saumaan tämä, juuri katselin tänään tulleen dokumentin Omaha Beachin verilöylystä. Hieno pikkudio kaikinpuolin.
Kansa olisi vaatinut kranaatin reikiä maastoon, ei välttämättä montaa, mutta vaikka yksi kuoppa toisi lisää katu uskottavuutta… Muutoin ei voi oikeastaan kuin kehua. Kostea hiekka näyttää kostealta, kuiva taas kuivalta. Juuri niinkuin pitääkin. Muutoin joutuu kompaamaan muita pussien puutteesta ja esteiden vain rannalle sijoittumisesta. Lisää tälläisiä!

Jokuhan voisi alkaa rakentamaan työkseen ko rantaa, ei yksin vaan niin että ranta jaetaan ja tehdään lohkoina, sitten näyttelyyn kaikki kasaantuu ja laittaa mallinsa rinta rinnan. Samaan tapaan kuin on moduuli junaradat…
Itselläni on samasta aiheesta ollut pitkään työn alla dio, tosin Airfixin melko surkeasta mallista. hyvin olet onnistunut saamaan toimintaa mukaan, ja vesikin toimii mainiosti. Huvittaisiko kertoa hieman miten olet veden tehnyt?

Komppaan Tonia noissa kranaattikuopissa, olisivat tuoneet lisää dramatiikkaa. Mutta mielenkiintoinen ja onnistunut dio. Lisää tällaisia.
Tuohan varmaankin on Dragonin sarjasta jossa tuo alusta on mukana. Tuo meri näyttää ihan hyvältä ja aallothan on valmiina ainoastaan maaluksella voi muuttaa tuota merenkäynnin luonnetta. Omaha bechiillä käynneenä siellä on hyvinkin paljon isojakin kivenmurikoita joten ranta ei ole kovinkaan tasaista. Tein aikoinaan tuon saman mallin Mallixiin jossa oli useampiakin maihinnousualuksia samassa jutussa. Niin ja merenkäyntihän kyseisenä päivänä oli melkoinen, esimerkisi kaikki uivat panssarit upposivat osittain merenkäynnin ja toisaalta liian aikaisen vesillelaskun vuoksi juuri Omahassa.
Hyvä dioraama minustakin, ainoastaan vähän turhan "siisti"; ts. pari jenkin ruumista rantahietikkoon antaisi aidomman vaikutelman.
Jani V 21.1.2010 08:01 Vastaa lainauksella
Kiitoksia kommenteista. Mietin tekovaiheessa kyllä noita kranaatin räjähdyksiä/monttuja mutta kuten jo sanottiin alusta oli paketissa valmiina ja siihen työstäminen olisi olluta aika kova ja riskialtis homma. Toisaalta räjähdys olisi vienyt aikapaljon "tilaa" muulta tapahtumalta.
Veden tein maalamalla. Käytin sinisen ja vihreän erisävyjä sopivasti sotkien :) Pinnalle laitoin johonssonin kirkasvahaa. Toimi yllättävän hyvin ja sillä saisi myös tehtyä lätäkköjä/ojien pohjia. Hiekan märkäosa on ruskealla maalattua pohjaa jonka päälle vedin samasen kirkasvahan. Hiekan tein mdf-levyn sahanjauhosta.
Rane 21.1.2010 12:20 Vastaa lainauksella
Pojot hienosta sommittelusta diagonaaleineen.
kuinka kaikki ovat päässeet hengissä veneestä?
hieno on
Eetvartti 21.1.2010 20:18 Vastaa lainauksella
hyvännäköinen dioraama minun mielestäni. Figuurit vedessä ja vesi muutenkin näyttää todella hyvältä
Ei muuta sanottavaa kuin tämä: kuolleita saisi olla. Valitettavia tosiasioitahan menetykset ovat mutta tärkeitä realismin kannalta. Liian vähän näitä mielestäni yleensäkin pienoismalleissa esiintyy, ei tietenkään pidä synkistellä liikaa. Mukava harrastus kun on kyseessä. Antaisi vain kuvan, että pienoismallaajat ymmärtävät sodasta muutakin kuin teknistä puolta.

Mutta mutta, hiekka näyttää hyvältä ja sotilaat ovat aikas luonnollisissa asennoissa. Kokonaisuutena erittäin hyvä.
Tyylikäs ja elävä dioraama. Vedessä kahlaavat soltut tuovat roppakaupalla tunnelmaa tähän ja ovat erittäin hyvä yksityiskohta. Jos jotain pitää keksiä missä voisi parantaa, niin tuo ranta on mielestäni hiukan steriili. Jotain romua, roskia vesirajaan tms. pientä epätäydellisyyttä tuohon vielä sopisi.
Eilisen Ylen dokumentin pohjalta dioraamasi tuntuu olevan, nykytiedon valossa, virheetön. Rangersit tulivat rannalle myöhässä, koska alunperin heidän piti mennä vahvistuksina / toisena aaltona Point du Hoc:iin, mutta koska sieltä ei kuulunut mitään, päätteli 500 hengen Rangers-osasto, että nyt mennään varasuunnitelmalla Omaha-beachille. Näitä joukkoja pidetään ratkaisevana tekijänä siihen, että Omahan maihinnousu onnistui, vaikkakin kovalla hinnalla (nykytiedon pohjalta vainajia oli 4000-5000).

Kranaatinkuoppia ei rannalla ollut kovinkaan paljon, hengissä säilyneet ihmettelivät niiden puutetta, sillä heillä ei ollut edes niistä kuopista mitään suojaa. Liittoutuneiden ilmapommitukset ja tykistötuli meni täysin ohi kohteiden, joten ainoat kraaterit tulivat saksalaisen tykistön ja krh -toiminnan tuloksena.

AREENA :lta voi tarkistaa muistinko faktat oikein :)

/marko
Kalle Niskanen kirjoitti:
Ei muuta sanottavaa kuin tämä: kuolleita saisi olla. Valitettavia tosiasioitahan menetykset ovat mutta tärkeitä realismin kannalta. Liian vähän näitä mielestäni yleensäkin pienoismalleissa esiintyy, ei tietenkään pidä synkistellä liikaa. Mukava harrastus kun on kyseessä. Antaisi vain kuvan, että pienoismallaajat ymmärtävät sodasta muutakin kuin teknistä puolta.
Olen aika lailla samaa mieltä Kallen kanssa. Itse dioraama on hienosti tehty mutta realismia on vähän vaikea havaita. Mikäli olen oikein ymmärtänyt rannalla lojui aika lailla ruumiita. Tosin sama "ongelma" tuntuu olevan suurimmassa osassa dioraamoista ( myös itselläni) joissa, sota esitetään reippaiden poikien sankari retkeilynä.
BRAVO!!! Onneksi olkoon dioraaman tekijälle. Todella loistavasti toteutettu. Kuvaa mahtavasti Normandian maihinnousua!
tulee mieleen ihan selvästi normandian maihin nousu.meri on onnistunut erittäin hyvin.
upea malli:)
elmo.v 17.12.2010 11:17 Vastaa lainauksella
Todella hieno malli, mutta vielä todellisuudet lisäämiseksi ranta voisi olla täynnä ruumiita ja kranaattikuoppia… ranta hietikkokin voisi olla verenpunainen, koska tietääkseni Omaha Beachilla tuli reippaasti ruumiita. Varmasti osaisit tehdä ja malli näyttää muuten hienosti tehdyltä.
Tommi M 22.2.2011 17:18 Vastaa lainauksella
Tero Lammimetsä kirjoitti:
Olis ollut mukava nähdä pari "panssariestettä" pilkottavan vedestä. Meri ei vellonut kyseisenä päivänä noin "vaahtopäänä", mutta tunnelman olet saanut luotua…
totta toinen puoli, panssariesteitä oli vedessä sekä belgialaisia(?) portteja, joiden oli tarkoitus repiä veneet rikki. Meri ei vellonut??? oletko käynyt rannoilla? jo järvien rannoilla muodostuu valkoisia pikkuvaahtopäitä, ja aaltoja tulee varmaan sadoista maihinnousuveneistä?

Hieno dio, pisteet tekijälle!
Hieno on! Mistä aineesta tuo vesi on?
T.L. 10.3.2011 21:42 Vastaa lainauksella
Tommi M kirjoitti:
totta toinen puoli, panssariesteitä oli vedessä sekä belgialaisia(?) portteja, joiden oli tarkoitus repiä veneet rikki. Meri ei vellonut??? oletko käynyt rannoilla? jo järvien rannoilla muodostuu valkoisia pikkuvaahtopäitä, ja aaltoja tulee varmaan sadoista maihinnousuveneistä?

Hieno dio, pisteet tekijälle!
Kysytkö tosissasi vanhalta merimieheltä??? :)

Mutta ajateltuani asiaa uudestaan.. Vesi mahdollisesti olisi punaisempaa… (Diggaan Band of brothersia ja Saving Ryans private parts…;).. )
Mainingit murtuvat aalloiksi matalaan ranntaan saapuessaan, ja myrskyn jälkeen mainiggit olivat kohtuu isoja Normandiassa. Tämän johdosta esim. maihinnousevat miehet olivat osittain hyvinkin merisairaita. Joten kyllä siellä aallokkoa oli.
Hieno malli tämä malli muistuttaa save privte ryan elokuvaa.Ja tuo maihin nousu alus on hieno nuo narut on saatu hyvin siihen tuo malli vaikuttaa hyvin onnistuneelta.