Pienoismallit.net

Sd.Kfz. 9 Famo

Malli on alunperin rakennettu 9 vuotta sitten suoraan askista ja maalattu tuolloin X-tra colour:in sillä oikealla panssariharmaalla ja päälle vedetty tuon aikaisen systeemin mukaisesti pölyksi tamiyan buffia. En halunnut pitää tätä hyvin rakennettua "oman aikansa kuvaa" muuttolaatikossa, vaan päädyin tuunaamaan sitä. Malli sai nyt vuoden vaihteessa uuden elämän, pressukatteet ja värityksen, saattaa nyt jopa päätyä hyllyyn uudessa kuosissaan!

Pressukatot on Cromwellin resiiniosia ja ukkelit sarjan mukana olevia hemmoja.

Malli on maalattu Tamiyalla ja taiteilijaöljyväreillä, Migin washit ja pigmentit.

Rakentavat kommentit ovat tervetulleita,

Jari

Kommentit

Pa 19.1.2010 07:08 Vastaa lainauksella
Tosi hieno famo. Pressun olet saanut tosi aidon näköiseksi maalattua. Tsemppiä :D
Komea on. Varsinkin tuulilasi ja pressut ovat näyttäviä. Miten ikkunoiden himmentäminen/pölyttäminen oikein on tehty?
Jorma Kim kirjoitti:
Miten ikkunoiden himmentäminen/pölyttäminen oikein on tehty?
Veikkaan maski + ruiskulla Tamiyan Buff -väri, meniköhän oikein?

Hieno malli! Cromwellin resiinipressut ovat todella luontevan oloisia ja kerrankin pyyhkijöiden jälki ikkunoissa näyttää siltä kuin pitääkin.
Pekan veikkaus osui oikeaan, tein jäljet ympyrämallineella maskikalvolle sopivat ympyrän kaaret ja maalasin/pölytin tamiyan buffilla. Olin sen verran tyytyväinen jälkeen etten alkanut nyt tässä yhteydessä tekemään niitä uudestaan.

Noita pressuja on vielä pariin famoon, aikanaan tuotin niitä kolmet Eurosta, ajatuksena oli tehdä famot hinaamassa Tiikeriä…järki hoi, vanhempana ihminen viisastuu vai tylsistyy?

Jari
Nätisti maalattu liikutin.Hienoa,ettei vaikkapa etupyörät ole pelkkää mustaa.Tällaisen mallin elävöittäminen ei ole varmaan helppoa.
Hieno Famo! Jarin tietäen maalaus ja käsittelyt ovat hyvin onnistuneet. Vai on pressukatto resiini osa! Eipä tullut ensimmäisenä mieleen kun kuvia katsoi. Mutta istuu oikein hienosti paikoilleen, ja varsinkin pressun maalaus/käsittelyt onnistuneet mainiosti. Mitä tuohon Jarin mainitsemaan useamman saman kpl:n hankkimiseen tulee, niin on sitä "sortunut" itsekkin siihen. No jossain vaiheessa sitä sitten tulee ylimääräisistä jopa luopuneeksi. Viimeeksi meni myyntiin M270 MRLS & Abrams M1A1 AIM… :) . Se alkaa vanhemmiten tuo laiskuus hiipimään nurkkiin.. ;) .

-Heikki Fi-931-
Ei voi muuta sanoa kuin tuunaus on todella kannattanut. Tosi hieno. Figuista olisin toivonut näkyvämpiä kuvia kuitenkin. Itse peli on ainakin mahtava!!
Komea on malli. Mukavasti on otettu mittakaava huomioon värisävyn tummuudessa.
Kiitos kommenteista!

Pressusettejä en vielä hukkaa, ellen osta parempia;- Kaapissa odottelee edelleen se kärryversio, vähän aatellut että kasais sen kärryn ton perään, en tiedä vielä. Ehkä expoon, ehkä ei.

Ukkelit on vain ohjaamon täytteenä ja elävöittämässä muuten melko iso rohjoa. Saatan vaihtaa ton harmaan kuvan tilalle ukkelipotretin.

Jari
Todella näyttävä famo. Oot kyllä onnistunut restauroinnissa loistavasti, sopivan raskaan oloinen kuljetin.