Pienoismallit.net

Pommern

Nelimastoparkki

Vihdoin yli kahden vuoden rupeama ohi. Välillä tosin saattoi olla pitkiäkin taukoja, mutta kuitenkin tullut aina silloin tällöin tehtyä. Tehty siis täysin itse ilman valmisosia.
En täysin tyytyväinen ole, sillä yleisessä siisteydessä on vielä paljon petrattavaa, mutta jotkut asiat onnistui ihan hyvin.
Saattaa olla jonkin verran puutteita esikuvaan nähden jöhtuen ristiriitaisista ja joissain määrin vajaista referensseistä.

Kommentit

Upea takilointi. Itse rakennan tämän sisaralusta Passatia Hellerin 1:150 sarjasta. Eli aika lailla samoissa kokoluokissa taitaa mennä. Oletuskuvassa nuo mastot näyttäisi vähän kenottavan väärin, vai liekkö katsojan silmässä kenotus? =) Joka tapauksessa upea suoritus, Valmissarjojen ystävänä ihmettelen ja kumarran scratch-rakentajalle varsinkin tämän kokoluokan urakassa.
Todellinen kaunotar yksityiskohtineen, on varmasti ollut melkoinen urakka nikkaroida kokonaan itse.
Turha on moittia itseään jos ei saa täydellista mallia aikaan. Vika ei nimittäin ole tekijässä. Ei ole täydellistä mallia. Ja tämän perustelen niin että en tiedä yhtään autoa, laivaa, lentokonetta… Jota ei olisi ajan saatossa muokattu paremmaksi. Täydellisen mallin voisi tehdä jos jostain löytyisi täydellinen kohde joka ei ole koskaan kaivannut muutoksia ja joka on aina ollut saman näköinen. Koska aina on niitä jotka sanoo että tuossa mallissa oli vuonna kivi ja nakki, pidemmät välit tikapuissa, tai pako sarja oli ennen kiinni 6 pultilla, nykyään 8lla…

Mutta siis asiaan, käsittämättömän hieno. Tietysti kuvia on vähän ja hassuista kuvakulmista, mutta tuskin tuollaisesta mallista voi niin montaa kuvaa ottaa että kaikki yksityiskohdat olisi nähtävillä. Pitäisi livenä pyöriä ympärillä että saisi käsityksen koko kokonaisuudesta. Tämä taitaa olla juuri niitä malleja joita ei voi oikeen edes kommentoida muuten kuin että WAU!
Upealta näyttää, tässä on jotain sellaista aidon merimiesmallin henkeä. Pommernin fiilis on vahvasti läsnä. Pari kysymystä heti kärkeen :
- Oletko tehnyt rungon kaarille vai umpirunkona ?
- Mallilla taitaa olla myös jo kohtalaisesti kokoakin ?
Topa 10.1.2010 23:09 Vastaa lainauksella
En tarkkoja mittoja muista, käyn huomenna mittailemassa. Malli on tehty kaarille, joiden päälle ohutta metallipeltiä pieninä paloina. Oli tarkoitus jättää siihen näkyviin levyjen väliset saumat, mutta käyttämäni materiaali oli niin pehmeää ja kaikki kolhut jäivät heti näkyviin, joten jouduin vetämään paksun kittikerroksen, jolloin jouduin luopumaan tuon saumojen tuomasta efektistä. Kuitenkin suhteellisen tyytyväinen tuohon rungon lopputulokseen olen
Mahtavaa rakentamista! Tästä huokuu vahva käsityön henki. Valmismallien rakentajana en voi kuin kumartaa.
Kyllä tuosta esikuvansa hyvin tunnistaa,kävin sen kannella reilu 30 vuotta sitten.Komea suoritus ja hieno laiva.
En voi kun huokailla. Ja ihmetellä moista mallia. Siis kokonaan noinvaan itetehty. HUHUH. Laivoista en paljoa ymmärrä, mutta mallien teosta sentään jotain.
Tämä jos ei ole viikon ja jopa vuoden malli, niin ei sitten mikään.
Valmismallien tekijät hoi!! Katotaanpa esimerkkiä, eikä aleta naputtaan jos joku sauma ei ole valmiina.
Henri Huusko kirjoitti:
Onko tämä siis ihan itse tehty ilman mitään rakennussarjaa?
"Tehty siis täysin itse ilman valmisosia."
Seuraavan kerran kuorma-auton hytin lattiaa madaltaessani, kun suustani pääsee "joutuuko tämänkin tekemään ite" kaivan tämän mallin galleriasta, nöyrryn ja jatkan leikkelemistä. Upea.
Topa 12.1.2010 18:02 Vastaa lainauksella
Kiitoksia kaikille kommenteista. Mallilla on pituutta 75 cm ja leveyttä vähän vajaa 10 cm.
olen käynny tuossa laivassa ahvenanmaalla ja toi on aika hyvä kopio siitä