Pienoismallit.net

Sd.Kfz.223

Samalla aavikkoteemalla tehty panssariauto kuin edellinen mallini Pz II.

Ihan kohtalaisen mukava malli oli rakennella. Joutui hieman kittiä käyttämään, mutta ei mitään suurempia vikoja ollut. Malli rekennettu suoraan laatikosta, lukuunottamatta muutamaa kiinnityshihnaa jotkan lisäsin. Paketissa oli mukana myös malliurani ensimmäiset etsiosat, eli nuo tornin kansiverkot. Nyt alkaa ymmärtää miksi mallarit maksavat etsiosista, on tarkkuus kohdallaan.

Kokeilin samalla rakentaa palasen rosoista kalliota. Eniten kalliossa jäi itseäni rassaamaan sen värimaailma, joka ei oikein mielestäni täysin toimi, mutta ekaksi yritykseksi olen ihan tyytyväinen. Maaston värjäsin hiukan tummemmalla sävyllä kuin edellisessä mallissani. Figuurin maalauksen opettelun kanssa kamppailut jatkuivat tässäkin mallissa. Alustasta yritin tehdä siistimmän, mikä tuokin mallin kokonaisuuteen hieman arvokkuutta.

Tämä on huono puolustusyritys, mutta mielestäni pokkarini ei pysty kunnolla erottelemaan värisävyjä mallissa. Uskallankin väittää, että malli näyttää luonnossa jopa vähän paremmalta kuin kuvissa.

Seuraavaksi työn alla onkin ensimmäinen lentokone noin 10 vuoden tauon jälkeen. Saa nähdä mitä siitä tulee…=)

Kommentia saa antaa, ihan vain mitä mieleen tulee. Otan kaiken kiitollisena vastaan.

Kommentit

Tämähän on oikein hyvän näköinen radioauto.:) Figu laskee kokonaisuutta mut niitäkään ei opi kuin maalaamalla. Kulumajälkiä mukavasti ja syvyysvaikutelmaa maalauksessa. Näissä aavikko vehkeissä sais olla pölyä huomattavasti enemmän, varsinkin alarungossa ja pyörissä. Tietty makuasioita nämä. Tästä on hyvä jatkaa.:)
eetu. 4.1.2010 18:40 Vastaa lainauksella
todella hienoa jälkeä!
Kuu Ukko 4.1.2010 18:44 Vastaa lainauksella
Auto näyttää pursuavan ulos diosta eikä tässä näytä olevan kehyksiä.
Kaikin puolin siisti malli meikäläisen mielestä, varsinkin maalaustyö on hyvin tehty. Erityisesti ihailin pressuja ja reppuja, näyttää hyvältä. Itse en figuurien maalauksesta juuri mitään ymmärrä, mutta uskaltaisin väittää että näiden vanhojen Tamiyan sarjojen figuurit ei ole sieltä helpoimmasta päästä maalata, ovat sen verran kehnoa valua… Alusta olisi tosiaan voinut olla aavistuksen suurempi.
Siististi tehty pikkudio. Alusta on kuitenkin liian pieni,. Jos kerran ollaan aavikolla, pitää pölyä olla huomattavasti enemmän. Figu on vaikea laji, mutta sen oppii varmasti kovalla työllä. Renkaatkin ovat kuin Kaakon Kumin hyllystä suoraan. Referenssikuvia löytyy vaikka netistä pilvin pimein. Tämä pölyhomma tässäkohtaa ei ole makuasia, vaan ihan ehdoton välttämättömyys. Siitä se lähtee…
Olmo 5.1.2010 15:12 Vastaa lainauksella
Tää on hieno! Panssariauton+alustan värimaailma on silmääni todella hyvä, jotenkin värit vain sopivat toisiinsa. Minuakin kyllä häiritsee alustan pienuus. Pressu ja reput ovat todella hyvin onnistuneita ja auto on myös hyvin maalattu. Seuraavaa odotellessa…
Kiitos kaikille kommenteista!