Pienoismallit.net

DAF XF 105

Eka esittelykelpoinen malli on syntynyt. Tätä daffia rakentelin viime keväästä alkaen huolella ja huolimattomuudella. Auto sai lisäpituutta 4600 akseliväliseksi ja köyhänmiehentelinä on tuhoutuneen fh:n etuakseli. Laite ja lava on styreeni levyistä ja palkeista liimailtuja osia.

Kommentit

Auto ja lava ovat kuin eri paria. Auto on minun silmiini ihan hienon näköinen, mutta lava näyttää styreenilevystä kasatulta laatikolta. Vieläpä maalaamattomalta sellaiselta.
makke 4.1.2010 08:10 Vastaa lainauksella
maala kontista jäljet pois
Ja yksi realismi virhe löytyi, tietaakseni yhtäkään satavitosta ei ole täysperänä :D Ne ovat 95sia… Mutta en anna sen nyt häiritä, ihan nätti, tuon kontin voisit kyllä maalata korinvärikseksi tms…
on kyl hieno rekka, tuo naisen kuva sopii tohon kyl tosi hyvin :D ja on se kyl aikasta nätti "akka" ;)
Itse auto on siistin näkönen päältä päin, mutta tosiaan toi lavan maalaamattomuus häiritsee. Ja sisältäkin oisin kaivannu kuvaa. Plussaa noista leveistä eturenkaista ja hyvin laitetuista siirtokuvista. Kyllähän muuten noita XF 105:sia on ihan täysperinäkin, eikös se 95 ollut 105:sen edeltäjä :D
Jooooo Ei Sisujakaan ole kuin pölliautona ;D

Malli on ihan siisti muuten mutta tuo lava ei oikein passaa muuhun ilmeeseen ja jonkulaiset alleajosuojat olis kans hyvä olla.
ihan kivasti tuo auto on tehty. Levitetyt renkaat saavat plussia. Siirtokuvat on kyllä istuneet todella nätisti paikoilleen. Tuohon kuskin puolelle olisi voinut laittaa alle ajosuojan joka tekisi autosta huomattavasti nätimmän kyseiseltä puolelta. Tuohon yhdyn muiden kanssa että lava vaatii jotakin fiksausta jotta sopisi tämän auton päälle. Olisi sinulla ollut parempia kuvia tuosta itse tekemästäsi koukkulaitteesta??
Mikko Suomela kirjoitti:
Ja yksi realismi virhe löytyi, tietaakseni yhtäkään satavitosta ei ole täysperänä :D Ne ovat 95sia… Mutta en anna sen nyt häiritä, ihan nätti, tuon kontin voisit kyllä maalata korinvärikseksi tms…
Kyllähän tuota DAF 105 saa ihan mihin käyttö tarkoitukseen vain. Suomeenkin on jo jokunen täysperän veturi tullut liikenteeseen esim umpikaappi, avolava ja ainakin yks säiliö-auto jotka olen bogannut liikenteessä. 105 on Daffin uusin malli joka korvasi 95 jossakin kohtaa 2000 luvulla.
Alusta on ihan hyvin rakennetun oloinen. Salon kanssa samaa mieltä kuskin puolen "tyhjyydestä". Tavaralaatikko tai alleajosuoja tekisi ihmeitä. Lava on puolivalmiin oloinen. Koukkulaite olisi saanut näkyä paremmin, jos kerran on kokonaan omaa valmistetta. Mutta ei missään nimessä lainkaan hullumpi ajoneuvo.
Lavaan yritin saada sotkua kun näillä lavoilla kerätään kuolleita nautoja ja aina on vähän kakkaa kyljessä. Oisiko siihen parempia konsteja ja millä siihen saisi hieman rähjäisemmän ilmeen? Laitteesta on kuvia kun saan kameran takaisin.
Ville J 4.1.2010 22:10 Vastaa lainauksella
Minusta nuo kakat tuossa kyljessä näyttävät ihan mustilta sormenjäljiltä. Olenko oikeassa?
No et pahasti erehdy.
Vanhentaminen ei kuulu taitoihini, mutta sen voin sanoa, että ennen vanhentamista lava pitäisi saada näyttämään uskottavalta puhtaana. Pakko myöntää etten tunne näitä vekottimia, mutta harvemmin tulee vastaan kuorma-autoja, joissa on hohtavan valkoinen lava. Harkitsisin sen maalaamista jollain muulla värillä.
joku "maalarinvalkoinen" voisi olla jo paljon uskottavampi, jos välttämättä tahdot valkoisena pitää sen
Valkoisia nuo taitaa ainakin Lauhaluoman lavat olla, jolla näitä kuolleita eläimiä kerätään, ilmeisesti siksi, että valkoisessa värissä se lika näkyy helposti. Ovat myös yleensä melko puhtaita, koska kuorman laadusta johtuen lavat pestään ja desinfioidaan usein.
Itse auto on kieltämättä ihan siisti, mutta lava näyttää turhan "alastomalta".
Kivannäköinen lavaan väriä niin sit on vielä parempi.
Tämähän malli on hieno! Eikun lisää tälläisiä malleja esille.Älkää ujostelko malleistanne,kaikki vaan näytille jos on mahdollista.
saku s 10.1.2010 19:57 Vastaa lainauksella
On kyllä komea tulee kontista mieleen lauhaluoma.