Armstrong Whitworth Siskin IIIA
hopeasiipi osa 3
Siskin käänsi uuden sivun R.A.F.:n historiassa ollen ensimmäinen koko metallirakenteinen konetyyppi palveluksessa.
Siskinin tarina alkoi alkuvuodesta 1918 kun ensimmäiset prototyypit tilattiin, 1920 luvun ajan konetyyppi olikin hävittäjälennoston selkäranka, kymmenen kahdestatoista hävittäjä laivueesta käytti sitä. Koneen tarina päättyi vasta 1937 kun se julistettiin vanhentuneeksi ja poistettiin käytöstä.
Lentäjät pitivät koneen nopeudesta ja ketteryydestä ja Siskin tulikin suurelle yleisölle tutuksi lukuisten lentonäytösten tähtenä.
Malli on Matchboxin tuotantoa ja aivan hyvä laatuinen.
Maalaus tehty Valleon ja Tamiyan maaleilla sivellintä apuna käyttäen.
Takilointi jälleen valurangasta.
Metkan näköinen vekotin. En pahemmin ymmärrä näistä kaksitasoista, mutta malli on asiallinen. Erityisesti maalaus viehättää.
Hyvä "hopeasiipi"-sarjan edustaja taas. Mainio idea dokumentoida näitä vähemmän malleina nähtyjä, kauniita koneita.
En tiedä johtuuko valaistuksesta tai omista makumieltymyksistä, mutta metallin kiiltoa saisi ehkä olla vieläkin enemmän.
Toivottavasti sarja jatkuu.
Kiitos kommenteista. Taitoin hopeamaalia vaaleanharmaalla sävyllä saadakseni kangasmaista efektiä aikaiseksi, menikö sitten jo liiankin harmaaksi?
Luonnonvalossa kiiltoa on hitusen enemmän.
Sarja jatkuu ainakin vielä kahdella koneella, ne ovat jo hankittuina :)
Siisti ja hyvän näköinen harvinaisuus sivustolla. Jättäisin kuitenkin sen harmaan sävytyksen pois seuraavista malleista. Nyt vain Hart, Gamecock, Gauntlet ja Gladiator liukuhihnalle…
Kiitoksia, kaksi noista löytyykin jo varastosta ja laitetaan seuraavaan malliin enemmän kiiltoa.
Tämä on hyvän näköinen malli harvinaisesta koneesta. Yksityiskohdista en pysty sanomaan mitään kun en tunne laitetta. Mutta silmää miellyttävä kokonaisuus on mielestäni pääasia ja tämä miellyttää. Tuo kykysi takiloida valurankaa venyttämällä on ilmiömäistä.
Kiitos, paljon on vielä opittavaa, mutta mukava kuulla että olen ainakin menossa oikeaan suuntaan :)
Pliis, älä laita seuraavaan malliin enempää kiiltoa. Tämä on hyvä. Alumiinipronssilla (hopeajauhetta kirkkaassa lakassa) maalattu kangaspinta kulahti ajan saatossa ja taittui harmaaseen päin, jollei ollutkin ensinkin harmahtavaa. Ehkä jotkin alumiinipellit moottorin läheisyydessä nokassa olivat kiiltävämpiä (esim. Hawker Hart). Näin luulisin.
Tämän haalistumisen olen laittanut itsekkin merkille, eli uuden karkeaan koneeseen voi laittaa kiiltoa reilummin, käytössä ollutta konetta saa taittaa harmaaseen, kompromissi :)
Asiallisesti vanhennettu, upea pienoismalli kauniista koneesta.
Millä sävyllä maalasit potkurin (nro)?
Kiitoksia, nyt en kyllä osaa antaa suoraan maalin numeroa, potkuri on maalattu öljyväreillä ihan silmämääräisesti sekoitellen. Mutta suoritettuani pikaisen vertailun niin näyttäisi siltä että revellin 37 voisi olla aika lähellä.
Nyt vasta heräsin tähän - hieno! Moottori on hyvä, lisäsitkö paljon detaljeja?
Itse en myöskään lisäisi kangaspintojen alumiiniväriin yhtään enempää kiiltoa. Ainoastaan moottoripellitykseen, jolloin tulee hyvä kontrasti eri materiaalien välille. Takilointi on vaikuttava.
Petri
Kiitos :). Moottoria sievistelin johdotuksella joista suurin osa jäi valmiissa mallissa pakosarjojen alle piiloon, luonnollisesti… Moottori oli alunperinkin aika hyvin muotoiltu, yritin tuoda yksityiskohtia esiin maalauksella.
Seuraavassa hopeasiivessä saakin leikkiä noiden sävytysten kanssa enemmän, se on kokonaisuudessaan metallinvärinen.
Käsittämättömän hyvin tehty. Vauu.