Pienoismallit.net

Toyota Sprinter Trueno GT-Z

AE92

Tämän truenon tein suoraan laatikosta, kyseessä on Tamiyan hyvälaatuinen "snap-loc" sarja jossa ei liima periaatteessa tarvitse, itse kyllä varmistelin kaikki liitokset liimalla. Sarjassa ei montaa osaa ole ja on melko helposti kasaan menevä ja ainakin omin silmin melko esikuvanmukainenkin ehkä hieman karulla sisustalla.

Malli on jälleen maalattu Mastonin paukuilla ja musta oli melko hankala väri, mutta onnistui suht ok kun vedin mattamustalla muutaman välikerroksen ennen kiiltävää. Ongelmia tuli kun Kamoi tape merkkinen maskiteippi vuosi ikkunalistojen maalauksessa ja Tamiyan akryyli ei aivan niin helposti pinnasta lähtenytkään, teippi myös ikäänkuin syövytti lakkaa, tämä epätasaisuus kuitenkin häipyi melkein kokonaan yön aikana? Ja jep pinta oli kuivunut n. kuukauden, no tästä selvittiin jollain tapaa, kiilloittamalla ja vahalla. Käytin myös Tamiyan teippiä jossain kohdin ja niissä kohdissa ei vuotoa tai tuota lakan kanssa reagointia tapahtunut ja jos oikein muistan niin tämä Kamoi tapea myytiin Tamiyana?

Kommentit

Eipä tuosta pahaa sanottavaa oikein löydä, hienosti onnistunut toi kaksivärisen korin maalaus!
Mikä lakka sulla suli? Itsellä takavuosilta kokemuksia Tamiyan lakasta, ja muistakin kiiltävistä väreistä, että teippaus jättää jälkensä (tai Tamiyan liuotin imeytyy teipin läpi ja sulattaa lakan). Tuolla 2K-lakalla ei enää ole näitä ongelmia ollut, ikkunalistojen mahdolliset ylivuodotkin saa siivottua, kun tietää että lakka kuivana kestää melkein mitä vaan.
Mastonin paukku lakkaa olen käytellyt, mulla ei ole vielä kunnon maalauspaikkaa joten en ole alkanut noilla "oikeilla maaleilla" harjoittelemaan mutta hyvää pitää aina odottaa.
Termos!! Pintamaali on kyllä hyvin onnistunut. Kyy olis omistaja rinta rottingilla. Sisukset hiukan keskeneräisen näköiset. Materiaalin tuntua ei oikein ole, mm. penkit olisivat hienommat enemmän "nahkamaisena".
Moi, sisustaa en jälkikäsitellyt mitenkään lakkauksen jälkeen joten kyllä siihen eloa olisi hieman lisää saanut mutta en aivan kaikkiin viitsi, eipä se tuolla vitriinissä enää hirveästi edes näy. Penkit ja ovipahvien keskiosat on lakattu mattalakalla koska ovat esikuvassa plyyshiä(tai jotain sinnepäin) eli ovat oikeastikin matat eivät nahkaa tai muuta vastaavaa, muut olen lakannut satiinilla ja pienellä paineella paksuhkolla lakalla jotta pinnasta tulee hieman auton muoviosia vastaava, tuo ei kuvissa kyllä oikein välity

-Seppo
hyvin onnistunut maalaus.Paljon maksoi? Ja mistä ostit
Moi,

kiitos, Jarkko Turuselta tuon ostin, kaupittelee täällä kauppiaskanavalla malleja, tais olla jotain 35e.
Hieno tojota!!!