Pienoismallit.net

Lumiukko

Vuorokaudessa valmistunut joulutervehdysmalli

Talvinen sää inspiroi minua rakentamaan lumiukon, mutta mallarin ei kuitenkaan tarvitse sitä varten poistua lämpimästä neljän seinän sisältä ja kohdata kylmää, julmaa ja noin 35 kertaa liian isoa maailmaa.

Aloitin rakentamisen lauantai-iltana ja tavoitteenani oli kiireisen joulunalusaikataulun vuoksi saada valmista aikaiseksi alle vuorokaudessa. Vahinkoja tapahtuu, joten onnistuin itselleni epätyypilliseen tapaan pysymäänkin tuossa aikataulussa.

Lumen perusmuodot sekä kaulaliinan ja silinterin ym. muotoilin Magic Sculptista. Lumen tekstuurin tein Woodland Scenicsin maastoliiman ja mikropallojen sekoituksesta. Lumen päällimmäisen kerroksen tein Vallejon Still Waterin ja mikropallojen sekoituksesta, jotta sain siihen kevyttä läpikuultavuutta. Maalasin kaiken yksinomaan Vallejon akryyleillä ja siveltimellä.

Tämä oli taas oikein mukava nopea pikkuprojekti, jonka olisi voinut viimeistellä paremminkin, mutta käytettävissä olevan aikataulun puitteissa onnistuin mielestäni ihan kohtuullisen hyvin. Mielessäni on käynyt, että voisin tulevina vuosina rakentaa tämän ympärille aina joulu joululta kasvavaa laajempaa vanhan ajan maalaishenkistä dioraamakokonaisuutta. Jää siis nähtäväksi, onko lumiukko saanut ensi jouluna muutaman kaverinkin.

Kommentit

Tomi Filppu 22.12.2009 12:27 Vastaa lainauksella
Itse vetäydyn joulun viettoon metsän keskelle epävarmojen Internet-yhteyksien pariin, joten haluan jo nyt tämän mallin myötä toivottaa kaikille Pienoismallit.netin käyttäjille mahtavaa ja muovista joulua! :)
Metsän keskellä voit sitten vaikka 1:1 lumihenkilöä tehdä vaikka referenssiksi. :) Hyvää joulua sinnekin.
Mukava pikku vinjetti ja hyvin onnistunut:) Hyvää joulua Tomi sinullekin!
mielestäni hauska vinjetti. niin ja juu hyvää joulua täältäkin päin
Hyvin onnistunut lumiukko ja hyvää joulua.
Kaikki näyttää niin realistiselta: Porkkana, luuta, kaulahuivi jne. Lumikin näyttä tosi aidolta.
Hyvää ja ihan 1:1 mittakaavaista joulua sinullekin.
Hyvää Joulua korven keskelle!:) Oikein hyvin onnistunut joulu-ukko.
AaTu 22.12.2009 18:11 Vastaa lainauksella
Hyvää joulua täältäkin!
Hieno lumiukko! Hyvää ja rauhallista joulua Tomille ja myös muille :)
Hyvä osoitus siitä että mallarikin voi olla joulumielellä! Hyvää joulua!
Hieno ja oikein realistisen näköinen ukko. Hyvää joulua täältäkin päin kaikille PM.netin käyttäjille ja myös sinulle Tomi!
Tosi hauskaa joulua kaikille! Erityiskiitokset vielä Tomi sulle näistä mallailullisista hetkistä, jotka tämä saitti meille suo!
Iivari 22.12.2009 21:10 Vastaa lainauksella
Ookko ajatellu tehdä kokonaisen kylän lumiukkoja? Nyt sit vaan odottaan ensi joulua ja uutta ukkoa vanhan rinnalle. Hyvää joulua myös täältä kaikille PM.netin käyttäjille.
Kasimir K 22.12.2009 22:03 Vastaa lainauksella
Mika A.C. Heikkilä kirjoitti:
Tosi hauskaa joulua kaikille! Erityiskiitokset vielä Tomi sulle näistä mallailullisista hetkistä, jotka tämä saitti meille suo!
Mr Heikkilä vei sanat suusta.
Mahtava! :) Hyvää Joulua!
Joulua!

10 tähteä tai pointsia, jos ne tuntuu paremmalta! Papukaijamerkinkin voisin antaa. Kaikki tämä jo pelkästään idearikkaudestasi! MUTTA: Missä on chippaukset? Tuskin on migmenttejäkään käytetty. Sitäpaitsi alin pallo on 0,5 mm liian pieni… ;-)

Ja lopuksi vielä Hyvää 2010:ä! t. Purtsi
Marate 23.12.2009 20:59 Vastaa lainauksella
Hyvää Joulua kaikille ja mikäli mahdollista Parempaa Uutta Vuotta!
t.Markku
Hyvää, rauhaisaa Joulua kaikille. Ei hassumpi ukko Tomi.
Hieno lumiukko. Mukavaa nähdä tällainen "joulutervehdysmallikin" hyvin tehtynä. Sopivalla taustalla tuo menisi kuvissa täydestä.
Niin ja rauhallista Joulua itse kullekkin.
Jukka Purhonen kirjoitti:
Missä on chippaukset?Sitäpaitsi alin pallo on 0,5 mm liian pieni… ;-)
Mihin niitä tarvitaan?Ja mun mielestä toi on ihan hyvän kokoinen.