Pienoismallit.net

Toyota Sprinter Trueno

AE86 -83

Kun nyt vauhtiin olen päässyt niin lisätään jälleen yksi valmistunut malli, tällä kertaa vielä ehdottomasta suosikki aiheestani.

Trueno on Aoshiman hyvälaatuinen malli jossa hyviä yksityiskohtia ja on laadukas kaikin puolin muutenkin mielestäni, jos jostain pitää purnata niin pakoputkesta joka on valettu pohjaan kiinni.

Malli esittää jonkin verran rakenneltua autoa, alustaa on madallettu ja camperia lisätty jonkin verran. lamput olen tummentanut, edesse vain yksi pyyhin ja muuta pientä. Sisällä perus vyösetit edessä ja musta flokki lattialla.

Auto on maalattu Mastonin paukkumaalilla jollakin mustan metallisävyllä. Vanteet olen maalanut Alcladin kromilla.
Sisustaan käytin Gunzen akryylejä mutta lopputulos ei aivan miellytä ja en täysin onnistunut ruiskulla näiden maalien kanssa joten ovipahvit ja kojelauta maalattu Revellillä.

Kommentit

Tosi siisti Toyota. Sisustakin näyttää perus-tyylikkäältä. Tuo pyöränkulmien muokkaus lienee makuasia, ja pienoismallissa kun ei ole todellista "painoa" se ei lopputuloksena ole aina yhtä onnistunut kuin ideana. Spraymaalit ovat ihan hyviä, mutta metallisävyjä kannattaa välttää, sillä metalli-hileiden koko on ihan hurjan iso jos tuon vielä kertoo 24:llä.

Kaikenkaikkiaan kuitenkin jämpti kokonaisuus ja pidän kyllä kyseisestä automallista, että tästä pienoismallista :)
Moi Antti,

kiitos kun huomautit tuosta paino efektistä, lisäsin uuden kuvan josta pitäisi nyt näkyä että korjasin asiaa hieman, eli otin hieman veitsellä ja hiomapaperilla kumista tavaraa pois ja tein kumin pohjaan etureunaan pienen viillon johon upotin rautalangan pätkän jotta kumin etureuna pullistuu hieman.

Sitten vielä tuosta maalista, mun mielestä Mastonin metallisävyissä on suht pieni tuo hile koko, ei se tietenkään ole 1:24 mutta ei myöskään mikään älyttömän iso. Valokuvissa tuo hile vaan tuppaa pomppaamaan esille korostetusti, mutta ei livenä ole mielestäni yhtään paha.
Moikka!

Lisäämässäsi kuvassa näkyykin hienosti, että toteutus on mainio. Täytyy itsekkin pistää korvan taakse tuo "pullistus-niksi" ja ainakin yrittää sitä :)

Olet varmasti oikeassa, että valokuvassa hileet tosiaan näyttävät todellisuutta isommalta. Epäilemättä luonnossa malli on vielä moninkerroin hienompi. Tuosta sinertävästä etuvaloissa tulee muuten hauskasti mieleen Xenonit, tai Japanissa suositut PIAA-tehopolttimot ;) (uskaltaako udella millä toteutit? On minusta ainakin todella nokkelasti keksitty)
Nuo valot olen maalannut kuultavan sinisellä lasimaalilla(pieni 20ml purkki jostain askarteluliikkeestä), siis sen kromisen umpion en linssiä ja vaikka maali oli kuivaa niin kristal kleari jostain syystä ikään kuin imi sen tuossa vasemman puoleisessa ja jäi ikävät pisteet tuohon linssiin, no ensi kerralla tietää varoa.