Pienoismallit.net

Tiger Moth

MO-159

Tässä Airfixin vanha Tiger moth, en ole ennen näitä vanhempia Airfixejä kasaillutkaan, ei ollut ollenkaan hassumpi malli.

Ohjaamo on aika karu joten sinne liimasin muovilevyn pohjalle ja maalasin koko ohjaamon mattamustalla. Väkertelin myös pienet tuulilasit? koska ne sarjasta puuttuu. Tähän malliin tein ensimmäiset takilointini siimasta, onnistuivat suht ok, maali paakkuuntui joihinkin kohtiin ikävästi. Ohjausvaijeristot tein myös siimasta, näiden väristä en osaa sanoa mitään mutta vetäisin koneen vihreällä sävyllä. Maaleina käytin alapuolella Revelliä, yläpinta on Xtracoloria ja johnsonin päälle lifecolorin mattalakkaa, Nämä kaikki levitin pensselillä.

Niin ja Siirtokuvat ovat Techmondin.

Kommentit

Hieno Moth ja hatunosto siima takiloinneille, on materiaalina vaikeammasta päästä kun siima tuppaa olemaan aina kierrettynä kerälle. Maalau hyvä siirtokuvat onnistuneet hyvin ja lakkauksen sielä parhaasta päästä.
Kiva kuulla että airfixin Moth on ok kasata jos tuon joskus laatikosta ottais pois ja rakentais.
Ensimmäiseksi vastaavaksi erittäin onnistunut.
Onpahan kaunis Moth. Itselläni sama malli siviilitunnuksilla, ja siihen verrattuna tämä on valovuoden edellä. Vaikea tästä on muuta sanoa kuin että nätti pieni Moth.
Hieno ja tasapainoinen leko.Nätisti rakennettu, takilointi onnistunut tosi hyvin ja vaijerit on kiriällä:) Maalaus on onnistunut ja tasainen, en ainakaan itte löydä mitään epätasaisuuksia.Varsin tyylikäs paketti.
Ora Lassila 16.12.2009 20:35 Vastaa lainauksella
Airfixin muoteissa oli toisen alatason yläpinnassa ongelma joka itse osassa ilmenee "pullistumana". Korjasitko, kuvista ei oikein käy ilmi? Itselläni on sama kone työn alla myös.
Onko malli kallellaan paapuurin puolelle, eli menosuuntaan vasemmale, vai onko se kameran makron luomaa harhaa? Niin käy helposti tämmöisen laskutelineen kanssa. Pienikin fibaus näkyy kallistumana pitkäsiipisessä mallissa. Laskutelineen kanssa saa olla yhtä tarkkana, kuin yläsiiven (joka sulla on tip top).

Muuten viehättävä pikkumalli klassikkokoneesta. Näyttää sekä Airfixin koottavalta että Tiger Mothilta. Tuplavintagee!

Mikko
Kiitos kaikille palautteesta,

Kyllä tuo hieman vasemmalle kenollaan on tuli työtapaturma lakkausvaiheessa ja noiden jo valmiiksi hieman hankalien telinevarsien uudelleen kasaaminen ei aivan onnistunut. taivuttelin itse asiassa juuri hieman niitä suoremmiksi ja nyt näyttää vähän paremmalta.

Ora, en ole aivan varma mistä pullistumasta puhut, oli siinä pari muotista jäänyttä pyöreää ejetorin jälkeä koholla ja sitten runko sovitetta taisin hieman hioa, ei muuta.
Miska 18.12.2009 10:11 Vastaa lainauksella
miten saat siiman tarttuu?
^ Pikaliimalla
Miska 18.12.2009 13:00 Vastaa lainauksella
revellin neulaliimako?
^Loctite super attak (Prismasta saa)
Revell ei ole pikaliimaa.