Pienoismallit.net

Sdkfz.222

Malli on rakennettu Tamiyan ikivanhasta sarjasta suoraan askista (Jordin alumiini putki tosin löytyi jostain). Tarkoituksena oli testailla helpolla mallilla uutta lähestymistapaa tylsään sakujen panssarin harmaaseen. Malli on maalattu Tamiyalla, Migin washit, filtterit ja pigmentit.

Mallissa sarjan torniverkot, jotka on todella syvältä, täytyy vaihtaa ne, ei vaan näytä hyvältä.

Nythän näitä 222:ia alkaa pukkaan joka tehtaalta, mukava homma. Vaunu on loppupelissä aikas symppis sotapeliksi.

Jari

Kommentit

J Pokki 11.12.2009 19:16 Vastaa lainauksella
Mielestäni maalaus on onnistunut enemmän kuin nappiin. Kolmoskuva (esimaalattu malli) on suorastaan hypnoottinen, jäin tuijottamaan sitä pitkään. Jotenkin siinä on samanlainen fiilis kuin renderoiduissa 3D-kuvissa. Ei voi kuin ihmetellä miten se on saatu aikaan. Lopullisen mallin maalausta kuvailisin erittäin realistiseksi. Hattu nousee täällä. Rakennusjäljestä tietysti nuo mainitsemasi verkot pomppaavat esiin, muuta en keksi. Muistan kyllä vuosien takaa kuinka jollain tavalla mullistavaa se oli kun Tamiya oli pakannut mukaan tuota ihan oikeata kangasverkkoa eikä luukkujen verkotusta ollut toteutettu umpinaisella "verkkovalulla" kuten esim. useat moottoritilan verkot. Se oli sen ajan hi-techiä se.
Varsin hieno. Miellyttää minu silmää ja säistys plus nuo saumat on kyllä hyvin tehtyjä. Tällaisen alapuoli olisi kiva nähdä myös. Sieltä oppisi tällainen kuramaalari.
KimmoR 11.12.2009 19:21 Vastaa lainauksella
Tuota "Hi-tech" kangasverkkoa oli myös toissapäivänä ostamassani Zvezdan BT-7 tankin paketissa. :P Tarkoitus käyttää moottoritilan ritilässä..
Pasi Kiiski 11.12.2009 19:26 Vastaa lainauksella
Tuo "3D"- maalaus on tosiaan huiman näköinen, eipä ihme että lopputulos on myös noin onnistunut.
Muistan itsekin mallailunuoruudessani kasanneeni tämän mallin, verkot olivat kova juttu silloin.
Todella onnistunut maalaus.Pakoputki myös hienosti ruostutettu.Eipä tuon rakennussarjan ikä juuri tästä yksilöstä näy.
Erittäin hienoa jälkeä saatu aikaiseksi, eikä näitä panssariautoja muutenkaan täällä liikaa näe. Itsellä hyllyssä vielä rakentamaton saman ikäluokan 250/9 josta löytyy myös tuota hienoa verkkoa :-) ja onhan tuo esitelty mallikin joskus rakennettu… Kyllä näistä Tamiyan wanhoistakin malleista syntyy osaavissa käsissä hienoa jälkeä.
Tosi hieno CM-tekniikalla hoideltu 222! Taitaa olla ihan jopa kansainvälistä huipputasoa… vai mitä ne sanoikaan tuolla Constructiivisellä nuo "isot pojat". Tässä taitaa alkaa jopa uusi "The Finnish Way"- mallailuaika!
Kannatti taas kokeilla rajojaan, eikö vaan. Tuossa oivasti huomaa, miten törkeä pitää olla tuon kontrastin, jotta lopputulos toimii.
Pasi Kiiski 11.12.2009 20:56 Vastaa lainauksella
Mika A.C. Heikkilä kirjoitti:
Tosi hieno CM-tekniikalla hoideltu 222!
Citymarket-tekniikalla ? ;)
Ei vaiskaan, onko tämä nyt sitten sitä kohuttua uutta väriovul…eikun värimodulaatiotyyliä. Tehokasta ja näyttävää.
Joo, toi perusmaalaus on tosiaan uskomaton! Sitten vaan lopullisessa se on, ainakin osittain, kadonnut tuonne litkutusten ja säistämisten alle. Lopputulos ei ole ollenkaan huono, mutta jotenkin tuntuu, että aika iso osa tuosta hienosta 3-D valojen ja varjojen leikistä on hävinnyt viimeistelyssä. Niin kuin Kuumassa eilen opetettiin, pitäis toi lopullinen ilme hakea todella ohuilla läpikuultavilla kerroksilla. Sama varmaan pätee, oli kyseessä figuuri tai isompi laite.
Hieno, hillitty ja hallittu. Kuvatkin huippuhyviä. Näin sitä tehdään, kun osataan.
Kiitos kommenteista.

Sävyt on sekoitettu perus mustasta ja sinisestä suhteessa 2:3 ja paljon valkoista. "Puhtailla" väreillä maalatut pinnat kestävät rankempaa jatkokäsittelyä, eikä kontrastit häviä. Väriopista kiitokset Lauralle kotio;-)

Pohjasta tulee kuvia kun saan porattua pakoputket auki…

Jari
Juha Ahlamo 12.12.2009 01:59 Vastaa lainauksella
malli on hieno. mut anna sie nevoo niist kaikist filttereist ja pigmenteist niin kaik mallarit saa nauttii samallaisist töittensä jäljist (miekii kaipaan neuvoin) T:Juha(kato sie mt-222 ja anna kommentii)
Hienosti rakennettu malli. Mutta toi värimodulaatio maalaus ei sovi malliin, jotenkin lelumainen ja sellainen hitec huokuu(ehkä jossaki automallissa toimii) joka ei sotakalustoon sovi.Mutta säistys ja vanhennus onnistunut hyvin, Terv:jarno
Jouni Koski 12.12.2009 10:22 Vastaa lainauksella
Onnistunut modulointi. Sävyerot ei pompi liikaa silmille, joten pesut ym. ovat ajaneet asiansa.
Vanhastakin mallista saa näyttävän kun osaa.
Kiitos kommenteista!

Tekniikka kaipaa vielä hiomista (Mik'), mutta sehän tän harrasteen suola onkin, se jatkuva oppiminen meinaan.

Jari
Hieno 222! :) Oiva osoitus siitä että kun maalaustekniikka on kohdallaan näyttää perus-tankkiharmaakin hyvältä!
Raimo Leino 12.12.2009 14:23 Vastaa lainauksella
Kaunista katsottavaa! Muuten mikähän tuon tornissa olevan verkon perimmäinen tarkoitus aikoinaan oli? Ei se ainakaan jalkaväkiaseiden luoteja pysäytä …
Upea malli. Uskomattoman hienosti toteutettu värimodulaatio.
On tosiaan komeaa jälkeä. Ainakaan minulla ei tule mitään suurempaa moitetta mieleen näin äkkiseltään ja maalaus on tosiaan toteutettu loistavasti!
Raimo Leino kirjoitti:
Kaunista katsottavaa! Muuten mikähän tuon tornissa olevan verkon perimmäinen tarkoitus aikoinaan oli? Ei se ainakaan jalkaväkiaseiden luoteja pysäytä …
Menee arvaukseksi, mutta torjuttaisiinkohan sillä käsikranaatteja, polttopulloja tms.
Pöh. Onpa kaikki nyt samaa mieltä tästä. Missäs ne kaikki realismin kannattajat luuraa xD. Ei no, oikeesti. Ei nyt kaikkien tarvii olla samaa mieltä. Mitä tässä olisi vielä parannettavaa?
T.L. 13.12.2009 00:04 Vastaa lainauksella
Mallix taisi ilmestyä juuri… ;)
Mika A.C. Heikkilä kirjoitti:
Ei nyt kaikkien tarvii olla samaa mieltä. Mitä tässä olisi vielä parannettavaa?
Yllytettynä sanon, että lokasuojat ovat jääneet liian paksuiksi ja olisihan tuon taustapeilin vaikka voinut antaa pudota matkalle tai vaihtaa sen realistisempaan after market -peiliin. Ylempänä antamani kommentti kuvaa silti mielipidettäni tästä mallista. :)

Edit. Alkoi kovasti kiinnostamaan tämän sarjan rakentaminen tällä höystettynä…
Noi verkot tosiaan oli estämässä torniin kuulumattomien esineiden, esim käsikranujen, sinne lentelyä.

Mallin valmistajat ovat tosiaan joukolla lähteneet tekemään näitä Sd.Kfz. 222:ia, osassa on jo täydet "sisäkalutkin":Sd.Kfz.222

Jari
Jouni Koski 13.12.2009 11:43 Vastaa lainauksella
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Mika A.C. Heikkilä kirjoitti:
Pöh. Onpa kaikki nyt samaa mieltä tästä. Missäs ne kaikki realismin kannattajat luuraa xD.
Eli taas haluaisit vaan olla erimieltä muiden kanssa:) njäää…
Jari A. Hemilä kirjoitti:
Mallin valmistajat ovat tosiaan joukolla lähteneet tekemään näitä Sd.Kfz. 222:ia, osassa on jo täydet "sisäkalutkin":Sd.Kfz.222
Ei näy linkki…
T.L. 13.12.2009 14:20 Vastaa lainauksella
^Track link ei salli suoraa linkitystä. Kuva kuvapankkiin ja linkki sinne.
Kiitos Tero, jokos nyt näkyy? Kuvassa ohjeet, TrackLinkillä on muitakin fotoja

www.pienoismallit.net/profiilit/1517/kuvat/kuvapankki/kuva_61691/

Jari
Uskomattoman hienosti onnistunut maalaus. Miellyttää ainakin meikäläisen silmää, ehkäpä yksi parhaista tämän sivuston malleista.
Ansaitusti viikon mallina! Haluaisin kernaasti nähdä tästä lisää kuvia mutta tausta esimerkiksi voisi olla hieman tummempi ja otos räpsättynä kauempaa kohteesta. Tätä pitää päästä kyllä "livenä" katsomaan…
uskomattoman uskomatonta pintaa, voiko tota parantaa, EI VOi!