Pienoismallit.net

Daihatsu Midget

Shanghain kalasataman turskakauppiaan uskollinen kuljetusväline. Koska norjalaiset lajitoverit tuovat markkinoille yhä halvempia ja parempia turskia, ei Cho Yanilla ole ollut varaa puleerata ja kiillottaa (saatikka katsastaa) ajokkiaan.
Elämäni toinen malli mitä olen ikinäkoskaan tehnyt. Itse lisäsin sivulasit, lehden repsikan penkille ja ex-tyttöystävän kuvan takaseinään. (ilmeisesti on mennyt välit poikki, koska kuvaa on revitty irti…)
Malli oli muuten ihan hyvä, mutta vajaaksi jäänyt valu aiheutti pientä pään vaivaa. Tosin yritin hyödyntää virheet, ettei niitä näkyisi niin pahasti. Vanhentamista ja likaamista en ole tehnyt ikinä aikaisemmin, joten yritys-erehdys-ja-ketutus linjalla mentiin. Itse olen kohtuullisen tyytyväinen pikku kermittiini. Sympaattinen vehje. Ja ei muuta kun seuraavan kimppuun..

Kommentit

Kantri 10.12.2009 15:20 Vastaa lainauksella
Hyvin on onnistunut,ruoste läikät on uskottavii, niin kuin koko olemus.Makuasia kanssa pitäisikö tuon koko maalipinnan olla yhtä kulahtanut kuin tuulilasi.
Ei uskoisi vasta toiseksi malliksi.
Elämäsi toinen malli?
…mitä minäkin olen yrittänyt tehdä koko elämäni aikana…

Mutta asiaan. Todella hieno malli, sympaattinen ja maalipintaa ei uskoisi pensselijäljeksi. Ainoa mistä rokotan on tuo pakoputki, jonka päässä on vielä valujälkiä.
Todella hieno malli. Itse en pääsisi koskaan tuohon tasoon, vaikka malleja on tehtykin monta.
J Pokki 10.12.2009 16:28 Vastaa lainauksella
Että semmoinen kolmipyöräkiituri tällä kertaa. Nämä on kyllä hauskoja ja tästä olet saanut oikein mainiosti hieman elämää nähneemmän version. Ja ilman muuta seuraavan kimppuun, katselin jo tuossa omalle Mazdallekin kaveria hyllyyn…
Tyylikkään sympaattinen kone. Itselläkin on meinannut tarttua samankaltaisia tuotteita exposta mukaan, ehkäpä vielä joskus…
Nätisti on ruostunut. :) Eikös tällainen kampe sopisi tuonne rahtiautojen sekaan, onhan tässä lava ja kaikki…
Vasta toinen malli??? Hienoa työtä.
Toiseksi malliksi tämä on parempi kuin useiden meidän muiden noin kahdennessadas malli.
Hyvin rakennettu ja erinomainen maalaus vanhennuksineen ja yksityiskohdat on myös kivat.
-tämä olisi hyvä malli viikon malliksi tänne.
joitain epäkohtia sattuu omaan silmään. ykkös ja kolmos kuvissa oven karmeissa paksun maali/lakkakerroksen jäämiä, jo mainittu valusauma pakoputkessa. paneelirajojen litkutuksessa jotenkin häiritsee, varsinkin viimeisessä kuvassa niiden epätasaisuus. näyttää ehkä liikaa "tärisevillä käsillä" tehdyiltä. lisäksi ovissa ruoste näyttää jotenkin liian tekemällä tehdyltä. mutta helmoissa ruoste näyttää erittäinkin aidolta. edellä mainitut epäkohdat eivät kuitenkaan tiputa mallin arvoa paljoakaan. ja jos kyseessä on toinen malli niin on todella onnistunut. ilomielin voin antaan ainakin kolme tähteä!
Timo Vuokila kirjoitti:
Toiseksi malliksi tämä on parempi kuin useiden meidän muiden noin kahdennessadas malli.
Hyvin rakennettu ja erinomainen maalaus vanhennuksineen ja yksityiskohdat on myös kivat.
-tämä olisi hyvä malli viikon malliksi tänne.
Minusta Timo kiteytti hyvin kaiken olennaisen. :)
Itse en paljoa kommentoi, koska olen tekijän hyvänä ystävänä jäävi, mutta pakko myöntää että kateellisena olen katsellut niitä kahta mallia jotka Mila on tehnyt. Elämänsä ensimäisen mallin hän teki keväällä kun ostin lahjaksi Model Exposta hänelle Smerin Rolssin vitosella. Tästä mallista on todettava, että se on todella pieni, hyvä jos viittä senttiä pitkä. Pakoputki ei näissä kuvissa taida edes kunnolla näkyä. Tuo putki joka näkyy, lienee polttoainetankin täyttöputki. Ihan varma en ole. Itselläni on yksi kolmipyörä rakenteilla, mutta saa nähdä mitä siitä tulee.

muokkaus: Kävin mittaamassa mallin, ja on se kuitenkin noin 8 cm pitkä. Pieni joka tapauksessa.
Petri Piira 10.12.2009 22:58 Vastaa lainauksella
Nää pienet Ariit on hauskoja malleja :)
En yleensä autoista tai automalleista paljoa innostu, mutta tämä oli poikkeus. Harvinaisen sympaattisen ja elämää nähneen kulkupelin olet saanut aikaiseksi. Vielä jos lavalla olisi pari kuljetus laatikkoa niin turskan "tuoksun" suorastaan tuntisi.
Aivan mainio kapistus! Ruosteet on tehty taitavasti ja muutenkin elämää nähnyt kuosi on onnistunut. Lavalle vielä kasa niitä turskia esim. muovailuvahasta tai ainakin vanhoja suomuja =). Tuoreen näköiset renkaat siinä on alla, mutta pitäähän ahkerassa käytössä olevaan kulkimeen välillä investoidakin. Uutta mallia vaan työn alle!
Tää on aika helmi kyllä. Ehkä jonkin kohdan olis voinut vetää ruosteenestomaalin sävyllä tuomaan hieman lisää vaihtelua, vaikka lokarin tai jotain? Mutta melko täydellisen olet kyllä tehnyt. Mites noi ruosteruput teit helmoihin?
Uskomattoman hieno. Pitää muistaa tosiaan tuo Timon mainitsema koko. Näytöltä katottuna ruosteet on aika karkeeta tekoo, mutta oikea koko lienee lähinnä nuo pikkukuvat. Niitä kun kattoo niin on muuten hieno.
AJ 11.12.2009 12:14 Vastaa lainauksella
Moi Mila,

Toiseksi malliksi todella hieno malli, kuten edellä jo todetaan - komppaan ylläolevia! Kiva stoori & hieno malli - mitä muuta enää tarvitaankaan - perjantaipäivän pirtsakka piristys! Trés Bien!

t. AJ
kassu laisi 11.12.2009 14:45 Vastaa lainauksella
hieno! itelläni on ariin 1/32 joku 70-luvun skyline tekeillä ja siinä on samoja valu virheitä
Kiitos, kiitos!!! En odottanut näin lämmintä vastaanottoa! Itse en iihan tyytyväinen maalausjälkeen ole, mutta pensselipelillä ja ilman kokemusta kun tekee niin ihan primaveraa ei synny. Ja armoton kamera vielä korosti valumajälkiä yms. virheitä, mitkä ei niin pahasti paljain silmin näy. Ruosteet ja muut sotkut tein ihan sudilla. Kokeilin montaa tapaa ja niiden kaikkien yhdistelyllä syntyi tämä tulos. Jotkut ovat huomanneet takakulmasta tulevan putken. Se ei ole pakoputki vaan bensatankin täyttöputki ja siksi jätin siihen korkin päähän. Pakoputki on pohjan alla pieni onneton tikku. (Tosin kikottimen 0,003l kone tuskin mitään kauheeta rööriä kestäisikään…)
harkitsin turskalaatikoiden tekoa, mutta en löytänyt kotoa sopivaa materiaalia. Eli kalat tulevat (ehkä) jälkitoimituksena. Kuten Amaryllixillä ikään. Tai sitten Sanghain katukissat ovat putsanneet ne suihinsa.
Kiitos kannustuksesta, seuraavana vuorossa uhkarohkea projekti, josta tulee joko helmi tai sika. -Mila
T.L. 11.12.2009 20:05 Vastaa lainauksella
Vaikka en olekkaan "kokenut shwami" ;) Olet hienon menopelin rakentanut. Jotenkin häiritsee "lelumaisuus".
Ruoste raakaa ja vanteet kiiltää… En pisteytä…;)
On kyllä käsittämättömän hieno toiseksi malliksi (ja vaikka kahdenneksisadanneksikin). Minuakaan nämä pyörillä liikkuvat vehkeet eivät yleensä juuri innosta kommentoimaan, mutta nyt tuli se poikkeus, joka vahvistaa säännön. Todella komeaa jälkeä ja mallissa on vielä hyviä itse lisäiltyjä yksityiskohtia. "Huono" maalipintakaan ei minua haittaa, koska tuo luo vaikutelman useampaan kertaan paikkaillusta ja uudelleen maalatusta pinnasta. Komppaan Teroa siinä, että vanteita voisi "ryvettää" vähän lisää, että sopisi paremmin yhteen mallin muun kulahtaneisuuden kanssa.

Normaalin periaatteeni mukaan en pisteytä, mutta tässä ei välttämättä viikon mallikaan ole kaukana…