Pienoismallit.net

Su-27UB Flanker

Innostuin jälleen pienoismallien rakentamisesta alkusyksystä noin 20 vuoden tauon jälkeen. Nyt aikuisena on varaa hankkia kunnon välineitä ja kärsivällisyyttäkin on ehkä hitusen enemmän kuin silloin joskus 10 vuotiaana. Tämä SU-27 Flanker on toinen valmiiksi asti saamani malli. Lentokoneiden mallaaminen tuntuu melkoisen haastavalta puuhalta ja tätä mallia onkin edeltänyt muutama pilalle mennyt malli. No vihdoin sain jotain valmista, jota ehkä kehtaa julkisestikin esitellä. Monia virheitä tässäkin tuli tehtyä, mutta ei mielestäni tällä kertaa mitään totaalisen fataalia ja olenkin pääosin lopputulokseen tyytyväinen. Seuraavasta tulee varmasti parempi.

Kyseessä on tosiaan Academyn 1:48 Su-27UB Flanker -hävittäjä. Malli on rakennettu pääosin suoraan laatikosta, mutta lisäsin kuitenkin Airesin resiiniset moottorit, sekä Quickboostin penkit. Maalauksessa on käytetty pääasiassa Gunzen ja Tamiyan akryylimaaleja.

Otan mielelläni vastaan kommentteja ja ehdotuksia, missä seuraavalla kerralla voisi parantaa. Melkoista opettelua tämä homma kyllä on vielä :)

Tässä vielä linkit isoihin kuviin:

Edestä
Takasiipi
Nokka
Yleiskuva
Keskiosa
Keskiosa 2
Ohjaamo
Pohja
Moottorit

Kommentit

Eikös olekin mukavaa hommaa näin aikuisena, kun ei ihan jokaista hankintaa tarvitse miettiä?

Mallikas Flankeri tuosta on tullut (sen vähän mitä minä lentokoneista ymmärrän)! Varjostuksia ihan passelisti ja kaikki paikallaan. Kuviin kun vielä saa vähän parannusta (koko malli yhteen kuvaan, ja molemmilta puolilta), niin olet todella pitkällä.
Uskomattoman hieno malli! Ilmeisesti maalattu ruiskulla? Millä olet saanut maalipinnasta noin elävän näköisen?
Hienoa jälkeä! Tervetuloa takaisin mallailun pariin.
Tervo Salminen kirjoitti:
Eikös olekin mukavaa hommaa näin aikuisena, kun ei ihan jokaista hankintaa tarvitse miettiä?

Mallikas Flankeri tuosta on tullut (sen vähän mitä minä lentokoneista ymmärrän)! Varjostuksia ihan passelisti ja kaikki paikallaan. Kuviin kun vielä saa vähän parannusta (koko malli yhteen kuvaan, ja molemmilta puolilta), niin olet todella pitkällä.
Näin on :)

Juu, valokuvaus on hieman hakusessa. Minulla oli enemmänkin kuvia, mutta tuli tilarajoitus vastaan heti alkuunsa :(
Sami Pasuri kirjoitti:
Ilmeisesti maalattu ruiskulla? Millä olet saanut maalipinnasta noin elävän näköisen?
Ruiskulla on maalattu juu. Maalipinnan olen tehnyt ( käsittääkseni ) aika perinteisellä lentokoneiden maalaukseen käytetyllä menetelmällä, jossa ihan aluksi pohjamaalin päälle ruiskutetaan paneelinrajoja myötäilevä musta esivarjostus. Tämän päälle sitten ruiskutetaan perusvärit. Tämän jälkeen vaalensin paneeleja vielä ihan hitusen niiden keskikohdista, lisäämällä tipan valkoista kuhunkin perusväriin. Näin syntyy tietynlainen pehmeä efekti tuohon lentokoneen panelointii. Lopuksi ruiskuttelin vielä hieman Tamiyan smokea, jolla syvensin varjoja paneelien reunakohdissa sekä tein hieman yleistä säistämistä. Promodeller's Dark dirt washilla sitten viimeisenä paneelien rajat esiin.
Todella loistava paluu harrastuksen pariin- pitkästä aikaa joutuu oikein pohtimaan miten arvostelee.

Maalaustekniikka ja rakennustekniikka ovat näiden kuvien pohjalta hanskassa- ainakin koneen oikealta puolelta :) Nyt vain niiden pienten finessien lisäämistä niin malli mallilta niin vain taivas on rajana. Tämä on kyllä paermpi kuin hyvä, perussiisti malli- hieman jopa "ihan kiva" tasosta parempi. Jos voisin niin 3,75 antaisin- mielestäni ei ihan 4 tähden suoritus, mutta selkeästi parempi kuin 3,5.

Niitä pikkujuttuja, joita jäin puuttuvien kuvien lisäksi kaipaamaan. Su-27 moottorien päälle näkyvät pellit ovat kuuluisia siitä, että niissä näkyvät kaikki sateenkaarin värit- kun googlettaa kuvia su-27 niin osasta kuvista saa hyvää näkymää.

Maalipinta on myös hieman sävyköyhä- siinä on kyllä eroa mutta kontrastit ovat vähissä, esim. kahden eri valmistajan maalit samasta sävystä tuovat heti muutosta lopputulokseen. Detaljointia ja lähempää rakennustekniikkaa on tosiaan ilman lisäkuvia arvioida, mutta jo tämän näkemäni perusteella tuskin niissä ihan hirveitä mokia on.

Todella hieno malli

/marko
Siis itsenäisyyspäivän aattona menee lisäämään NEUKKU-MALLIN.. haloo !!!

Sitten itse asiaan: kaikki muu on loistavasti tehtyä ja ylistyssanat eivät riitä, mutta nuo harmaiden värisävyjen erot on aika pienet. Itsellä käsitys että ne poikkeaa enemmän toisistaan.

Muuten maalaus loistava; peneeleiden rajat hyvät, eivät hyppää silmille; kasaus onnistunut.. ei saumoja näkyvissä.
Täytyy sanoa että yksi sivuston parhaimmista koneista.
Kiitokset kommenteista! Lisäsin vielä linkkejä isompiin kuviin, jotta saa paremman käsityksen yksityiskohdista.

Seuraava malli tulee varmaan sitten olemaan Hasegawan 1:48 F-4E Phanton, josta voisi rakennusblogiakin ehkä harkita pistävänsä pystyyn :)
Yksityiskohdista kritisoikoon se, kuka lentokoneista tietää. Minä en, joten kehun ja ylistän todella komeaa rakennus- ja eritoten maalausjälkeä. Pidän noista paneelirajojen toteutuksesta. Kerrassaan upea malli.
Komee malli, minkälainen sarja oli rakentaa eli sopiko osat toisiinsa ja millä maaleilla maalasit?
Tapio Kallio kirjoitti:
Komee malli, minkälainen sarja oli rakentaa eli sopiko osat toisiinsa ja millä maaleilla maalasit?
Pidin sarjasta todella paljon. Osat sopivat yhteen pääosin todella hyvin. Hieman enemmän säätöä oli tosin rungon puolikkaiden yhteenliittämisessä, joka vaati jonkin verran kittausta, hiomista, sekä paneelilinjojen uudelleen kaiverrusta. Mutta muuten erittäin kiva malli. Ei mielestäni mikään äärettömän kallis kun ottaa huomioon miten iso kokoinen tuo muihin 1:48 hävittäjiin verrattuna on ja kun vielä sisältää fotoetsattuja osia, kumipyörät jne. Koneen runko on maalattu Gunzen akryylimaaleilla. Tamiyaa käytin valkoisten osien maalaamiseen ja johonkin muuhun pieneen. Alcladeita taas metalleihin.
Hyvän näköinen hävittäjä ja hienot maalaukset.Moderneista koneista saa hyvin tarkkoja malleja 1:48 koossa.
Erittäin hieno malli ja komea paluu mallailun pariin! Sävyt ovat lähellä toisiaan, mutta se ei mielestäni haittaa, koska näissä Flankereissä sävyt värit ovat monesti haalistuneet. Erityisesti tuo jälkivarjostus on todella näyttävää. Kokonaisuudessaan maalipinta on hyvin uskottavan näköinen. Jos jostain pitää väkisin nipottaa, niin valkoiset pikkupaneelit kärkikartion juuresta ovat jääneet pois. Mutta muuten erittäin hyvää työtä!
postipete 10.2.2010 18:02 Vastaa lainauksella
akrylli niit pieniä purkkei??

Sori oon alottelia on 5tähen arvonen jatka samaan malliin kokeile välillä vaikka autoi…