Pienoismallit.net

Avro Vulcan B Mk 2

Black Buck 1

Muutaman vuoden takainen rakennelma. Olin ihastellut koneen ulkonäköä jo kauan, kunnes lopultakin törmäsin tähän rakennussarjaan, joka oli ollut monta vuotta pois tuotannosta.

Mallin esikuva XM 607 (44 Squadron, RAF Waddington) oli ensimmäinen Vulcan joka pudotti pommeja sotatoimissa. Tämä tapahtui Falklandin sodassa 1. toukokuuta 1982. Koneessa on oikeassa siivessä AN/ALQ-101 häirintäsäiliö. Vanhennusta en edelleenkään hallitse, mutta kone tuskin on kovin törkyinen ollut koska se maalattiin uudelleen huhtikuun -82 lopulla juuri ennen lentoa Ascensionin saarelle, josta käsin pommituslennot tehtiin.

Kommentit

Komean näköinen Vulcan. Lentokoneet pitää aika maltilla säestää/vanhentaa, ettei niitä tule lentokelvottoman näköisiä. Vulcan näyttää omiin silmiin just hyvältä. Pieni sävyero tummassa värissä on vaan plussaa.
Vulcan on automaattisesti komean näköinen. Eipä tässä ihmeemmin häiritseviä asioita näy, perushyvä malli. Tekisi mieli ostaa itsekin varastoon kun vielä saa, mutta ehkä pitää hillitä itsensä.
Hieno tämä todellakin on. olisit ottanut kuvan koneen pohjasta olis kiva nähdä kuvia millaiset laskeutumis tellingit piilee näin nätin koneen alla?
Nyt on pohjakuva.
Juha K 30.11.2009 08:33 Vastaa lainauksella
Vulcan on vaikuttava näky pienoismallinakin! Kuvista päätellen hyvin rakennettu ja siisti malli.
Tämä motivoi kaivamaan oman sarjan esiin. Minulla oli tilaisuus päästä näkemään XH558 kun sitä kunnostettiin lentokelpoiseksi. Koneen näkeminen omin silmin teki sen verran ison vaikutuksen, että ostin Airfixin sarjan heti pois kun sellaisen löysin…
Upee malli, tein itsekin sen tyyppi numerolla XH562, oli vaan ongelmia noitten lasku telineitten kanssa kun eivät pysyneet niin tein lennossa olevan version siitä sitten.