Pienoismallit.net

falkland sota-laivat

Eräät ensimmäisistä malleistani. Brittilaivueen: H.M.S LEANDER (etummaisena) H.M.S AMAZON (keskellä) sekä H.M.S DEVONSHIRE (taainpana)

Kommentit

Minkäs takia nämä laivat on Falklandiin liitetty? Falklandin sodassa niistä ei ilmeisesti palvellut yksikään. Wikipedia sanoo esim HMS Amazonin kohdalla, että "Amazon was the only unit of her class to not participate in the Falklands War". Devonshire puolestaan poistettiin käytöstä jo 1978.

//edit: Piti vähän googlettaa ja nähtävästi nimi "Falklands Warships" tulee ihan Airfixilta. Paketin kannessa viitataan kuitenkin vain kyseisten alusten mukaan nimettyihin alusluokkiin, eikä juuri kyseisiin aluksiin. Oletettavasti jotkin muut luokkiin kuuluvat laivat ovat siis palvelleet Falklandin sodassa. Ja ilmeisesti tähän kokonaisuuteen viittaava Airfixin tuotekoodi on 05205, tuo 02204 on kaiketi vain yksi aluksista.
hieno
elmo.v 11.12.2009 21:15 Vastaa lainauksella
Jumakeuta et on upeita, vähän vaan ton vesirajan (vai mikä nyt onkaan) maalaus on vino mut ei se haittaa.
Ei pahalla mut nää mallit on sun muihin malleihin verrattuina tosihienoja!
Tero Tyni 11.12.2009 21:50 Vastaa lainauksella
Niin, Airfixin boksaukset rahanhankkimiseksi tiedetään, pahimmillaanhan se on ollut ikivanhojen mallien myyntiä "aloittelijabokseina", joka on melkein rikollista. Tämä on niitä parempia settejä myynti-idealtaan. Tässä "Falklands Warships" -boksissa ehkä pahin moka on myydä näitä sellaisinaan, joina niitä on myyty kymmeniä vuosia, erikseen siis. Ollakseen todella Falkland-setti "HMS Devonshiren" tulisi siis olla joko sisaraluksensa HMS Glamorgan (joka sai Exocetin sisuksiinsa ja selvisi!) tai HMS Antrim - siis County-luokka, kun taas "HMS Amazon" tulisi olla joko HMS Antelope (upposi), Ambuscade, Arrow, Active, Alacrity, Ardent (upposi) tai Avenger eli Type 21 -luokka.
"HMS Leander" edustaa Leander-luokkaa ja Falklandeilla niitä oli kymmeniä, tosin ei HMS Leanderia.
Sisaralusten tekeminen ei ole vaikeaa.
Kauniisti rakennetut mallit jo iäkkäistä mallivanhuksista.