Pienoismallit.net

Fairey Gannet AS Mk4

Tämä konemalli on uusi tällä sivustolla. Fairey Gannet on jollain lailla niin kauniin ruma. Se suunniteltiin sukellusveneiden vastaiseen sodankäyntiin ja sillä operoitiin mm. lentotukialuksilta. Sen erityispiirteenä on Armstrong-Siddeley Double Mamba –turbiinimoottori, joka pyörittää kahta vastakkain pyörivää potkuria. Se lensi ensilentonsa v. 1949. Se oli käytössä Iso-Britannian lisäksi Australiassa, Indonesiassa ja Saksassa.

Tämä malli kuvaa Saksan laivaston (navy) yksilöä. Saksalla nämä koneet oli käytössä vuoteen 1966. Kuvaamani koneyksiö on näytteillä suljetulla Berlin-Gatow –lentokentällä.

Rakennussarja oli mielestäni hyvä, osat sopivat nätisti yhteen ja purseita ei ollut paljon. Lasiosat oli kirkkaat. Rakensin mallin erikoiset laskusiivekkeet alhaalle. Malli on maalattu Lifecolorin akryyleilla. Paneelirajoihin tein esivarjostuksen, joka ei kuitenkaan paljon näy valmiissa mallissa. Sitten kevyt vanhennus litkuttamalla. Pintaan ruiskutin Humbrolin matta lakan.

Kommentit

Raimo Leino 28.11.2009 14:51 Vastaa lainauksella
Kuvien valkotasapaino pielessä? Noh, itse malli näyttää todella hienolta. On tämä härveli ollut kyllä lievästi sanoen persoonallisen näköinen.
Kiva saada erikoisuuksia tänne. Malli on huikean kaunis…kuvat ei. Paneeliurat ja maalaus onnistuneet. Aikamoinen vehje, mutta niinhän ne teki aikoinaan.
Raimo Leino kirjoitti:
Kuvien valkotasapaino pielessä?
Kamerassa oli asetus "automaattinen", mutta olisiko sekavalo (loisteputki/hehkulamppu) sotkenut. Otan uudet kuvat kun ehdin.
Kiitoksia kannustavista kommenteista.
Vaan onpahan pyydys. Huolellista työtä, aparaatin ulkonäöstä voi syyttää vain suunnittelijaa… britit ovat aina tainneet pitää koneen ulkonäköä toissijaisena seikkana.
Erikoinen mutta omalla tavalla mahottoman kaunis kone.Rakennettu hienosti, panelirajat on ainakin minun mielestä sopivan tummat eikä hypi silmille.Maalipinta hyvä ja siirtokuvat istuu hyvin, varsin onnistunu kokonaisuus.(En oo ikinä kuullutkaan tämmöisestä, mut nytpä tiiän:)
Kieltämättä aika mielenkiintoisen näköinen laite.
Hieno on!
Johan on lentokone. Muodot, kun lentävällä ahvenella. Tosiaan kuvissa petraamisen varaa, mutta malli itse, kun jalokivi.
Pasi Kiiski 28.11.2009 21:13 Vastaa lainauksella
Mika Haalahti kirjoitti:
Muodot, kun lentävällä ahvenella.
No sinähän sen sanoi, ilmankos minäkin olen aina tykännyt tästä konetyypistä. Oikein hyvin onnistunut malli, joka kyllä vaatii onnistuneempia kuvia, pliis.
Tuo "sekavalo" tosiaan sotkee kameran valoasetukset lahjakkaasti.
-Sami- 28.11.2009 23:46 Vastaa lainauksella
Makeen näköinen vempele! Hienosti ólet onnistunut.
Laitoin uudet kuvat. Ei mahtunut kuin kolme.
Veikkaan, että tasaisen valkoisella taustalla kuvien kokoa saattaisi saada olennaisestikin pienemmäksi. Välttämätöntä se ei ole, nämäkin riittävät. Annoin kokonaisen pojon lisää, sen verran vakuuttavalta kone näyttää.
Harry Lahti 29.11.2009 13:56 Vastaa lainauksella
Mukavaa katseltavaa,todella hyvin onnistunut kokonaisuus!
Koneen mystinen ahven muotoilu kiehtoo sen verran itseäkin että olen etsinyt samaa konetta 1/48 mittakaavassa,vaan eipä ole kohdalle sattunut.
Mitä lifecolorin sävyjä käytit maalauksessa?
Harry Lahti kirjoitti:
Mitä lifecolorin sävyjä käytit maalauksessa?
Yläpinta 75% UA072 ja 25 % UA108 sekä alapuoli UA095
Nätti malli. Hyvin näkyy onnistuneen kaikinpuolin. Tuossa on jotain samaa brittiläisen lentokonesuunnittelun hurmaa kuin Wyvernissäkin, tosin sillä erolla että siinä missä Wyvernistä tulee mieleen jonkin sortin hai, Gannet muistuttaa mursusta. :D
Harry Lahti kirjoitti:
Koneen mystinen ahven muotoilu kiehtoo sen verran itseäkin että olen etsinyt samaa konetta 1/48 mittakaavassa,vaan eipä ole kohdalle sattunut.
Classic Airframes ainakin on tehnyt Gannetista 1:48-sarjan. Tuossa Cybermodelerin "arvio": >>naks<<
("Arvio" siksi että näkyy olevan tuota perinteistä "smooth plastic = nice-nice!"-kategoriaa)
Eli ei varmaan kannata odottaa menevän kasaan ilman lievää väkivaltaa, täällä todetaankin.

Revellin lisäksi Trumpeterillahan kanssa on 1:72 sarja, mutteivät tietääkseni ole tehneet neljäkasia ainakaan vielä.
Eero Eero 23.7.2010 22:00 Vastaa lainauksella
Olen rakentamassa samaa mallia. Kuuluuko muuten noiden lisäsiipien olla alhaalla, kun kone on maassa?
Itse mallista: se on upea! Omastani en usko tulevan noin hienoa.