Pienoismallit.net

MiG 21 bis, tapahtuipa kerran…

Tekevälle sattuu! Terapiamalli äärettömään v*******n.
Aikaaviepä dioraama, noin viisi vuotta ja valmista tuli. Pikkuseikat vaativat aikaa ja välistä piti otta aikaa jotta ei painajaisia näkisi. Kiva tekele, vaikka itse sen sanonkin.

Kommentit

KimmoR 22.5.2007 14:29 Vastaa lainauksella
Todella hieno! Thumbs up!
Hienoa työtä. Paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia. Lisää kuvia… jos jaksat/viitsit.
Ei tuota alkuperäistä hässäkkäkuvaa saisi isompana? voisi vertailla ;-)
Todella hieno!
Hieno on taitaapa siinä lentäjä pojat täytellä vahinkoilmoitusta vääpelille :) meneeköhän valtion vahinkoon ;) Todella hieno työ aivan silmiä hivelevää katsella ja aihe on hieno tekeville sattuu.
Jaa jaa… tai sitten mekaanikoilla on selittelemistä (tai apumeisseleillä…). Vaikka itse olinkin helikoptereissa enkä häätäjälaivueessa, niin kuvittelisin että lentäjäpojat eivät ole olleet puikoissa kun tuo on tapahtunut…
Todella hieno dioraama… Markalla kunnioitusta, tai vaikka eurolla.
On pojat hieno dio! Harvemmin näkee modernien suomalaisten koneiden ympärille tehtyä dioraamaa.
Laittelen tänne lisää kuvia kunhan kerkiän, niitä on iso nippu, tosin paperikuvia jotka on skannattava…
upea. tätä olen ihastellut livenäkin…
AK 19.12.2009 15:03 Vastaa lainauksella
Mitkäs decalit sulla on? ja mistä oot hommannu?
Kokardit on itse tehty ensin lyömällä valkoisesta siirtokuvasta oikean kokoiset ympyrät ja sitten sinisestä runsaasti ympyröitö ja niistä vielä keskusta pois. Valittu parhaat siniset renkaat ja siirretty pintaan valkoisten päälle. Konetunnukset tehty Lettraset tyyppisistä kirjaimista kirkkaalle siirtokuvakalvolle, lakattu ja siirretty malliin. Tekstit ja muut tunnukset Mig-21 ja muilta eri arkeilta.
Uudellen maalatut MiG-21 bis koneet ovat siirtokuvien puolesta suht helppoja kun niissä ei ollut kuin tarpeelliset tekstit ja merkinnät, siis hyvin vähän ohjetekstejä rungossa.
Nykyään ei kannata lähteä moiseen rumbaan kun löytyy valmiitakin kokardeja ja siirtokuva-arkkeja, silloin ei vielä ollut.
AK 25.12.2009 15:09 Vastaa lainauksella
Olikos sulla maalatessa joku ohje vai veditkö ihan pakaralihaksista noi maastot?
Kyllä ne ovat olleet/on kyseisten koneiden maastokuviot. Ainakin IPMS Mallari 104 6/1994 löytyy maalauskuvioita lisää.
AK 26.12.2009 12:20 Vastaa lainauksella
Mitäs värejä käytit? Revell? Muistatko numeroita?
Xtra color X708 jota vaalennettu noin 15% X710:llä, X709 jota myöskin vaalennettu (n. 30%?) ja X710. Vanhojen merkintöjen ylimaalamiseen käytetty X709 sellaisenaan. Antennit Revell 360. Suomalaisessa maastokuviossa oleva mattalakattu ja toisen ollessa enemmän sattinilla lakattu.
Tämä kaikki on muistinvaraista tietoa, tarkemmat tiedot mallista ja sen rakentamisesta löytyvät Keski-Suomen Ilmailumuseoata.
Hieno kokonaisuus ja näyttikin jotenkin tutulta. Ja Keski-Suomen ilmailumuseossahan minä sen olen pariinkin otteeseen nähnyt.