Pienoismallit.net

Yamaha YZR-M1 '04 Valentino Rossi

2,5 viikon työn tulos ois valmiina. Tuli käytettyä hieman taas enemmän aikaa kun alkaa tuo maltti riittää jo paremmin yksityiskohtien hiontaan. Silti tässäkin on monta kohtaa mitkä olisi voinut jo noillakin välineillä tehdä paremmin. Ensimmäisen kerran tuli käytettyä lakkaakin näissä. Ensimmäisen auton kanssa kävi köpelösti kun lakattiin pinta niin sen jälkeen ei ole lakkaa tullut käytettyä. Decalit vaan pysyy paljon paremmin pinnassa lakan kanssa kun ilman. Ja tietenkin kiiltoa tuli huomattavasti lisää. Itseä harmittavia kohteita on etulokari, jonka päällä olevat decalit ei millään sopineet paikalleen, vaikka kuinka niitä vuovasi. Alkoi tulla ikävä pehmennintä, mutta eipä se enää auttanut kun kuva oli jo menossa kiinni. Etukatteissa oli myös aika isojakin yhteensopivuusongelmia. Jos sai yläpuolen vängättyä kiinni, alhaalta se irvisti n. 5mm. Muuten osat kävivät ihan ok paikalleen. Letkujen kanssa oli kiva puljailla kun ei ollut mitään kiinnityspaikkoja. Pienoispora onneksi hoiti niille pysyvämmät paikat mm. ohjaustangosta ja moottorista. Tämä oli btw ensimmäinen pyörä, niin jälleen otetaan ilolla vastaan kaikkia parannusehdotuksia. :) Seuraavaksi ehkä paneudutaankin formulamaailmaan…

Kommentit

Hieno 2 pyöränen ja nimi Rossi jotenkin tuttu, mutta muuten nämä aivan hakusessa. Siirtokuvat onnistuneen hyvin ja huolellinen kokoamis työ.
Marate 25.11.2009 14:57 Vastaa lainauksella
Minusta nuo Moto GP pyörät on aina hienoja :)
Parempia kuvia kaipaan, pitääkö odottaa jouluun asti ;)
Jonille tiedoksi: Valentino Rossi on nykyajan menestyksekkäin ratamoottoripyöräilijä.
Minusta tämä on aivan hyvä ja siisti. Maalipinnan kanssa kannattaa pyrkiä vielä tätäkin peilinkirkkaampaan ja tasaisempaan jälkeen. Kannattaa kokeilla lakaksi Johnsonin kiiltovahaa (hyvällä leveällä lattasiveltimellä saa jo ok tuloksen) ja poistaa kerrosten välillä epätasaisuudet mahd hienolla hiomapaprulla, micromeshillä, kynnenkiillotuslastalla tms. Onko tuossa pakoputkessa haettu sinistä päästöväriä? Se ei näytä aivan onnistuneelta jos siitä on kyse. Joka tapauksessa hyvä saavutus.
Joutuu vähintään jouluun. Ei ole parempaa kameraa saatavilla oikein mistään. :D Pinta on tosiaan lakattu ihan revellin lakalla. Törmäsin tuohon Johnsoniin eilen ja sillon se oli jo myöhäistä. Jääpähän uusia kikkoja seuraaviin malleihin. :) Koitin sinistää tuota putkea, mutta viimeistään kuvassa huomasin, että se on ihan karsea, niin maalasin sen takaisin hopeaksi. Olis pitänyt selkeesti ohentaa lisää sitä sinistä väriä. Motivaatio vaan loppui kesken.
T.L. 25.11.2009 19:35 Vastaa lainauksella
Sinistykseen voi käyttää Tamiyan "weathering settiä". Omassa Suzukissa ei kuitenkaan ole sinistymistä havaittavissa vaan "kellastumista".
Ookkei. Jos tarvii sinistää joskus, niin pitääpä kokeilla. :) Kiitos!
joskus on tullut kokeiltua pakoputkiin sinisen lisäksi myös kultaa ja pronssia, reilusti ohennettuna tietysti. ihan hyvän säväyksen on antanut

mallista: ihan siististi olette saanut tarrat kiinni. jossain tarroissa näkyy pientä hopeointia. ei tainnut olla alla maali kiiltävää? itselläkin tosin vaikka olisi kiiltävä pohja, niin joskus mystisesti hopeointia jää näkyviin. maalauskin näyttää kuvien perusteella tasaiselta. eli onnistunut malli.
Kokeilin itekin laittaa revellin kirkasta keltaista tuohon. Se näytti tosi kummalta ihan ohentamattakin ja ohennuksen kanssa se ois ollu sama asia sivellä vedellä tuota. Alla on sininen 90% + teräs 10% värisekotus. Sillä teräksellä laitoin pienen "metallinhohdon" siihen pintaan. Se vaan tekee pinnasta täysin matan. Ilman lakkaa pyörä ois näyttänyt ihan kauheelta. Isot siirtokuvat onnistu yllättävänkin hyvin, kiitos lakkapinnan. Niissä decalien pinnoissa voi olla muuten pensselistä irronnutta maalia. Olin putsaavinani sen hyvin, niin etulokariin tuli jostain väärää kiiltoa. Jos ei ois ollu jo decalit kiinni niin ois lähteny uusiksi koko lokari.
Kiitos. hyvin rakennettu pyörä tämäkin. hyvin on tarratki onnistunu. ainut mikä mun pyörässä meni pielee oli noi rengastekstit. kaks hajos pahasti sitä laitattaessa ni jätin muutki pois. ja sit ne keltaset vannetarrat meni myös laitatttaessa rikki ku oli nii hankalaa :D ni piti sit maalata ne vanteen reunat.
ne osaa olla kyl aika hankalii laittaa :p hyvi oot kuiteki saanu laitettuu ne. ei näy yhtää epäselvyyttä.
Tosi nätti pyörä, ajattelin itsekkin juuri tätä mallia ruveta seuraavaks kyhäämää.
Kiitos kiitos. Eikun vaan kuvia valmiista pyörästä esille. :)