Pienoismallit.net

MBR-2 bis VV-181

1/LeLv 15

Tässä uusi tuttavuus taas valmistajan puolesta, ihan laadukasta valujälkeä parempaa kuin Maquetten IL-4. Kittausta ja hiomista kyllä sai tehdä. Yritin tehdä (sih 15) katsellen koneen joka kulki rekkarilla VV-181, eli tässä yrittänyt toteuttaa sen yksikössä maalattuun naamionti kuosiin. Siivekkeet osa leikattu itse irti ja koitettu sitä kautta elävöittää mallia joku korjatkoon jos on ihan päin honkia. Maalattu Revell maaleilla ja litkuteltu vesiväreillä. Ensimmäinen lentovene omaan kokoelmaan.

Kommentit

Omaan makuuni ohjainpintojen poikkeutukset ovat vähän liioiteltuja. Harvemmin koneissa kaikki pinnat ovat ääriasennoissaan. Sinänsä hyvä ajatus, seuraavalla kerralla vain maltillisemmin. Onnistunut malli kyllä.
Varsin luonnollisin näköinen neuvosto-rähjä ja vaikka Suomen Ilmavoimien merkeissä ja väreissä onkin, niin hyvin voi kuvitella tuollaiselta näyttäneen. Alapuolen kuvaa kylläkin kaipaisin. Mukavaa nähdä tällainen erilainen malli sivustolla.
Erilainen malli vaihteeksi. Näitä on mukava katsella. Onnistuneen näköinen, mutta en suosittele vesivärejä käyttämään vanhennukseen kauttaaltaa. Se pikemminkin sotkee, ei säistä/vanhenna mallia. Kokeile oppimaan käyttämäään filttereitä, washejä ja öljymaalipesuja.

Mutta loppukaneettina:hieno!
Hyvän mallin olet saanut tehtyä,tällaisesta koneesta en ole kuullutkaan tai kuvia on julkaistu aika vähän missään.
-Sami- 22.11.2009 22:02 Vastaa lainauksella
Joo vähän erikoisempi kone ainakin itselleni. Vähän maalaus on "sotkuinen", mutta silti ihan perus onnistunut malli.
Ora Lassila 22.11.2009 22:48 Vastaa lainauksella
Aika tarkkaan olet saanut naamiovärin vastaamaan sitä kuvaa joka VV-181:stä tuossa maalauksessa on (en tunne muita kuin yhden kuvan tässä asussa, SIH 15:ssä -- siinä muuten ohjainpinnat ovat kutakuinkin niinkuin sinullakin). Itsekin olen tämän rakentanut, aika vaivalloinen sarja. Moottori oli toivottoman pieni, itse rakensin sen enimmäkseen skrätsinä. Siiven syvyydestä en oikein saanut tarkkaa selkoa: Avions #67 ja Modelist Konstruktor 3/72 piirustukset olivat asiasta eri mieltä; jätin korjaamatta kun sarjan siipi vastaa MK:n piirustuksia.
Esko Rusi 23.11.2009 14:26 Vastaa lainauksella
Kiva nähdä erikoisempaa suomi kalustoa. Joni saanut vaikeasta sarjasta hyvän mallin aikaiseksi.
Tuohon vesivärilitkutukseen toteaisin että jos menee liian suttuiseksi niin mallin voi ottaa vaikka suihkuun mukaan 8-). Itsekin olen tuota käyttänyt ja kostealla pumpulipuikolla voi tehdä hienosäätöä.
Kiva kone ,mielestäni maalaus on hyvän värinen ja kuomun raamit ovat tarkasti maalattu.
Hienoa Joni, että olet saanut aikaan noin hyvän mallin tuosta sarjasta. Se ei ole ihan helpoimmasta päästä kasattava sarja. Näitä en täällä ole omani lisäksi muita nähnytkään. Minulla on VV-182. Jos en väärin arvaa niin tämä on yksi Ebay ostoksistasi:)